Poraďte hotel na leteckú dovolenku pre dvoch 2 dospelých a 2 teenagerov
Maminy, skúste mi poradiť hotel pre našu rodinku - 2 dospelí + 11 a 16-ročné deti
Naše požiadavky:
letecky
preferované destinácie - Grécko, Španielsko, Taliansko
URČITE NIE - Turecko, Egypt, Tunis a Bulharsko
hotel aspon 3*, ideálne 4* s nejakým vyžitím pre detváky v danom veku - teda bazén, tobogán, fitko, nejaký animátor môže byť, cvičenie na pláži, vodné športy, beach-volejbal, futbal... vyžitie pre špuntov ako detský bazénik s atrakciami, malovanie na tvár či minidisko naozaj už nepotrebujeme 😀
Chceme ísť určite cez CK - neraďte mi pozliepané dovolenky, že kúpim letenky a hladám apartmány, na to nemám náladu, odvahu a čas.
Dobrá (naozaj DOBRÁ) strava - nechceme 8 dní dookola jesť chleba a špagety, studené hranolky, piť teplú odstátu vodu a podobné "delikatesy". Nemusí byť AI, uprednostňujeme polpenziu.
Nemal by to byť " v šírom poli zámoček", teda radšej v blízkosti nejakého mestečka, alebo promenády, prípadne spojenie autobusom.
Na dovolenku k moru chodíme kvôli moru, takže blízko, veľmi blízko ku pláži.
No a cena by mohla byť primeraná, nech nás to nepoloží na lopatky ... čo ja viem, do tých 3000 by sme vedeli dať za týždeň, ale to už je naozaj maximum (vlastne cez limit, ale tak ešte pošetríme do leta...)
V CK sedia tety, čo nič nevedia, len krčia plecami ... tak hľadám naozaj osobnú skúsenosť niekoho, kto na takej fajn dovolenke bol a išiel by tam kľudne zas 🙂
@danulkaja1 pozri Bajkal alebo Perla, ani jeden nemá atrakcie pre vadsie deti. Ja mám malé dieťa a syn nepotrebuje tobogany. A boli sme v zrekonštruovanich izbách keďže chodíme z nemeckými a rakúskymi cestovkami. Pozri invia. sk a zadaj kritériá, isto niečo nájdeš. Pri Grécku pozri ostrov corfu.
@bosorkabb, Bulharsko je vzhľadom na služby, ktoré ponúka, drahé. Mne, ako človeku rozmaznanému službam ihotelov v rovnakej cenovej relácii ako ponúka BG, ale inej destinácii, sa v postkomunist. krajinách, v ktorých takmer každý podnikateľ chce byť milionárom z večera do rána, veľmi nepáčilo, ale dalo sa. 🙂
@novana vidíš nám sa tam páči. Mne sa zase nepáči Chorvátsko, Grécko v pohode ale keď sme tam boli chytil nás štrajk tak už neprosím. Taliansko ma vadsinou apartmány a to ja nemusím. Tunis, Turecko, Egypt sme boli ale kým sme nemali malé dieťa. Čiže teraz sme to vylúčili.
Španielsko nechce manžel. Tak máme kompromis.
Máme dosť zvláštne požiadavky a veľa krajín kde sme boli ale ísť nechceme.
Takže to máš tak že každý si vyberá podľa seba. V Bulharsku sa páči mne aj manželovi. A cenu máme super nato čo máme.
Bulharsko jr vhodne pre mladych, zlate piesky, ci slnecne...ale za mna je hidne za 200€, viac nie... Za rhodos som dala 300€ s AI, 3* hotel vo faliraki... Kanary davam za 400€, egypt detto.... Ja si poznam, ze kolko som ochotna dat na dovcu v EU a mimo EU...
@hroma tak mi poraď kde v ktorej CK majú takéto lacné letecké dovolenky v letnej sezone - júl, august. Lebo aj som veru takéto ceny nenašla, asi neviem hľadať alebo čo...
Vieš mi napísať konkrétny hotel na Rhodose, alebo aj na Kanárskych ostrovoch, kde si bola spokojná a stálo to tých 300-400 na osobu a týždeň?
@bosorkabb ani nám tobogán netreba, ked sa chcú toboganovať, vezmem ich do Bešenky a vybláznia sa tam dosť. Skôr mam športovcov, ráno chodili s animátrokou behať po pláži, potom hrali na pláži volejbal, fitko sa využívalo, jogu cvičili a tak ...
V CK nám ukazoval aj Bulharsko, manžel tam ísť nechce, ja neviem, asi by mi to až tak nevadilo, však na nejakej luxusnej dovolenke sme my ako rodina ani neboli (len sami dvaja v Egype ešte za slobodna), takže nebudem porovnávať s AI v Turecku alebo tak. Ako mladá som precestovala Európu "na žobráka" so spacákom ... mne tie mega veľké hotely aj vadia, AI človeka pripúta k hotelu a lehátku ,,, takže nám kludne stačí aj polpenzia, ale aby sa decká nenudili.
@hettinka vzdy chodim na tyzden, odlety z viedne, vzdy AI... Vacsinou 2-3mes pred vystihnem super akcie cez rakusku cestovku...ale kupujem cez www.tui-reisecenter.sk alebo aj www.airstop.sk... ja hladam tak, ze co mi da ponuka v danej sume... Nie konkretnu destinaciu, tak kazdy rok sa nechavam prekvapit .. naposledy Kalabria, ta bola super, hotel Solemare...ale pre teenegerov nuda, a slabe jedlo...
Na Rhodose sme boli v Evi hotel, trochu dalej od plaze, ale super bolo.. vyborne pre mladych..
Na Fuerteventure sme byvali v Elba Lucia suite and sport, mali sme auto..tak sme behali.. jedine obehat to tam, ale ocean studensi...
Na Gran Canarii v Maspalomas (hotel tusim oasis maspalomas)..ocean studeny, raj pre gayov 😂..ale rusno je v Playa del Ingles..
Ucitelka som aj ja inak 😋...preto len taky rozpocet... Ale chodime 3-4x do roka, aj exotiku davame... Lepim to cez sviatky, volna... Teraz velka noc Thajsko na 9dni, 600€ osoba...
To je otázka skôr na cestovku..ja osobne s nechám zostaviť ponuku z niekoľkých destinácii v rámci kritérií a potom podľa recenzií vyberiem tu najlepšiu.. možnosti sú neobmedzene
@hettinka - prosim ta mohla by si napisat nazvy tych 4hviezdickovych hotelov, kde ste boli v Albansku spokojni?
Plus atrakcie alebo vyzitie alebo vsetko to, co sa tam tvojim detom pacilo. Dakujem.
@hettinka dostupne peso, cca 10min k plazi.. nam to nevadilo, brala som maminu, schudli sme tam 😂😂😂😂, velmi spokojneeee.... Lebo sme to vybehali... Akurat, ze sme vynechavali snacky medzi ranajkami a obedom a obedom a vecerou... Riesili sme to tak, ze sme si z ranajok a obedov hned brali kolaciky a ovocie.. takze pohoda... Pri plazi su bary, restiky... Obcas sme si dopriali fantasticku kavu, nanuk.. ale plaz uzasnaaaaa 😍 skusim foto najst...
Vedeli sme, ze si priplatime za 2 lehatka so slnecnikom 10€ denne... Absoluuuutne nam to nevadilo... Z hotela takych 15min na hlavnu promenafu, diskoteky..kusok z hotela ide bus na Rhodos cca 20min cesta, do mesta...aj tam sa da pobehat, pokukat tavernicky, obchodiky..o polnoci ide posledny nazad.. na plazi hudba, vela sportovych moznosti... Co sa tyka jedla, nie je to Turecko, ale to hadam viete.. ale bolo toho dost... Vtedy sme leteli s Bucher...
@ivana11155 ahoj, my sme boli v hoteli Albanian Star, spokojní vzhľadom k cene, ktorú sme za to dali, kedže nás to vyšlo na 11 dní menej, ako inde týždeň.
Hotel je úpklne na pláži, hotelová pláž je strážená, denne upratovaná, vybudovaná, je tam sprcha a prezliekacie kabínky, ktoré som (radšej) nevyužila.
Na WC treba do hotela a v plavkách ťa nepustia, čo je trošku obmedzujúce. Hotel má aj maličký bazén, kde boli nejaké cvičenia a animácie (české a poľské animátorky), ale veľa toho nebolo a nebolo to otravné.
Strava - no píšu AI, ale albánsky AI je taký obmedzený. V ten rok, čo sme tam boli, sa dala aj len polpenzia, tak som bola rada, že máme iba PP, lebo v cene rozdiel bol a radšej sme si zašli do okolitých grillbarov a pizzerií. Jedli sme všetko a nič nam nebolo. To jedlo v hoteli bolo také všeliaké, bolo aj zeleniny, aj ovocia, aj koláčik, masko, hranolky, zemaková kaša, ryža a aj take miestne jedlá, ktoré mne veľmi chutili (väčšina vyzerala ako nejaký nákyp, alebo zapečená zelenina s niečím). Moje deti zjedli tiež zo všetkého, a ak nechutilo, za par drobných sa naješ hocikde. Za obed pre 4 sme platili 8-15€, podľa toho kde. V najdrahšom hoteli, čo tam bol, stálo hlavné jedlo nejakých 8€.
Chodili sme na smoothies, drinky, kávičky, palacinky ... všetko tak polovičné ceny ako u nás.
Minulý rok vybudovali pri hoteli v mori taký ten nafukovací aquapark, pred 2 rokmi tam ešte nebol. Oni tam stále stavajú niečo.
Ešte sa mi zdal dobrý hotel Diamma, alebo Fafa resort, ale ten už je dosť ďaleko od mesta a nič pri ňom. Je to taký komplex hotelov.
Minulý rok sme boli v hoteli Vivas, tiež fajn vzhľadom k cene, len tam je horšia pláž a už blízko k prístavu, takže o poznanie špinavšie more.
Albánsko je svojské, také akože nerozvinuté a do toho veci, ktoré bežne poznáme, a to všetko koexistuje vedľa seba. Je to krajina kontrastov. Ideš po ceste, kde "nič nie je", máš dojem, že to tam už asi končí... a zrazu bombová palacinkáreň, ale že 50 druhov palaciniek nasladko, naslano, pohodlné sedačky, francúzska muzika, vyčesaný čašník, neskutočne dobré a kus za 1€.
V Durres sú aj moderné obchody, krásne kaviarne, aj historický amfiteáter.
Hotel si treba pohľadať aspoň 5km od Durres, najlepšie v časti Golem, aspoň 4*, prvú radu od mora a priplatiť si určte morskú stranu, oplatí sa.
na dovolenky.sme.sk mas vyber vsetkych touroperatorov sk aj zahranicnych, navolis si parametre, ake chcete a vyberas, maju aj dobrych online poradcov
alebo ja pozeravam aj sk portal travel.sk
@evulienkaslx
@kikina84
dievčatá, ja googliť viem, ale ked pozerám tie hotely, všetky popisy sú približne rovnaké, samozrejme v superlatívoch a neviem z toho, či je to naozaj fajn za tú cenu, ktorá nie je nízka (v porovnaní s mojím platom teda), a či to, čo slubujú, bude splnené aspon na 80%.
Preto som chcela odporúčanie od mamičiek odtiaľto, že boli sme v tomto konkretnom hoteli s takýmito deťmi a bolo dobre, takáto pláž tam bola a takéto jedlo ... asi ako mi napísala @hroma
Co sa týka AI, v Albánsku je tiež velmi slabý, tiež môže byť niekto aj hladný, ale zasa ceny v reštikách sú také dostupné, že človek neskrachuje, ak si niečo aj prikúpi ,.. čo v Taliansku je asi trošku o inom.

I