Turistika s 1,5 ročným dieťaťom
Ahojte, mám otazocku, ktorá sa ani tak netýka toho kam na výlet, ale ako...sme veľmi aktívna rodina, zvyknutí stále niekde chodiť, no už nejaký čas je to problém. Máme 1.5 ročného syna a odkedy sa naučil chodiť, nechce v nicom sedieť. Ani v nosiči, ani na sedačke na bicykli, ani v cyklovoziku či kočíku. Reve ako keby sme ho z kože drali. Sám ešte neprejde veľa, hlavne teda kadečo ho cestou zaujíma a robí si zastávky a odbočky. Čo s tým? Ako také malé dieťa prinútiť sedieť? Alebo je to obdobie ktoré prejde ?
ja by som s nim normalne sla na turu a nech ide po svojich, ked sa unavi asi sa aj rad necha odniest nie? podla mna je super ze chce chodit, praveze rychlejsie by ste ho mohli na svoj sportovy turisticky styl prisposobit a ked bude mat tri zvladne mozno aj riadny kopec...moje deti su turisticky naucene a je to super. najmensi ma tri roky ale chodime plnohodnotne na celodenky (niekedy ku koncu ho manzel zobere uz na kona lebo je to moc) ale je super ze sme neobmedzeni a uzivame rodinny zivot alpy kempy vsetko
@cypkoo nenastúpi, ani keď je unavený? Že by ste si dali časovú rezervu, nech sa aj hodinu motá svojim tempom, aj keby ste prešli len 1 km. A keď sa unaví, možno by vydržal sedieť. A vy by ste normálne pridali do kroku. Takto nám to funguje, aj keď treba rátať aspoň dvojnásobok času 🙂 ale ono sa to môže rýchlo zmeniť, v roku a pol nechce nosič, o pár mesiacov už môže byť v pohode. Zvykli sme v tom veku spievať, dať šišku, ktorou dcera ocka šteklila :D a pod. Ale určite predtým skusit vybehať aj keď vás to spomalí. A aj čo radia, motivovať - jazero s kačkami a pod.
@nistika
@jarnajar to prave neviem, este sme to neskusali, kedze bola zima a pouzivali sme bud sanky alebo cyklovozik (kde sme ho s revom usadili a po chvili zaspal, kedze sme to tak mali nacasovane). Ale skusime to teda tak, ze bude chodit - po meste prejde celkom dost a uvidime, ci sa necha potom odniest. Jedine sa obavam spania v nosici, lebo mi to nepride nejake pohodlne.
Ako pisu baby vyssie nechat ho vybehat alebo ako si pisala vyssie max strbske pleso a ked trosku odrastie pojde aj dalej,
My sme robili tak ze fakt kratke vylety typu ziarska chata a pod. Nieco malo presiel a ked uz nozky nevladali aj do satky sa sam pytal a to sme tiez chodili s takom veku.
Naozaj s vacsou casovou rezervou, nas pripad 2 hodiny sa magal v potoku a nahanal zaby, presli sme 5m 😀 a vies co najviac pomohlo nechat ho tak a ked sa vyhral siel pekne sam, najhorsie bolo na zaciatku kym som nepochopila ze prosto sa chce hrat bolo to vecne no ved uz poood, to u nas nezaberalo,
A dalsia vec skus popozerat vylety kde su pristupne aj atrakcie popri vystupe
My sme tak boli na muranskej planine, malemu sa pacilo priam bezal k dalsej ceduli
A videla dom uz aj par krori motivoval svoje dieta tak ze chlap isiel par metrov popred a hrali sa schovavacky s dietatom a celkom to zabrralo
@lenkadaisy och, presne si to viem s tym potokom predstavit :D
@cypkoo ale vies co bolo na tom celom pekne sice sme museli ubrat z nasich narokov a dost dlhu dobu ale stale to za to, tento vikend sme boli v ziarskom sedle a maly hore vysiel sam dolu uz som ho niesla
Bude mat 3 roky
Takze ozaj len este chvilku vydrzat a pojde to samo
A vies co bolo najlepsie uz v uvode sa mu kracat nechcelo ale nakecala som mu ze uvidime kamziky a to bola rychlost akou siel do kopca 😀😀
Takze oplatilo sa cakat ☺️
@lenkadaisy wow, šikovný 🙂 tak hadam aj nam sa podaria male vyletiky, len nech to pocasie je lepsie
@cypkoo My tiez turistikujeme a bajkujeme ked sa da. Maly ma 2.5 roka a vacsi 7. Su dni ked je to v pohode. Prestriedame nosic, na kona na mne, na kona na muzovi. Ale su aj take dni ked reveeee a reveeee. Pomahame si telefonom, jedlom a ked je to uz zle, dame pauzu a sedime. Nech si pobeha a poobjavuhe svet. Casto sa nam stava ze zaspi aj v nosici alebo v cyklovoziku. Len je to asi o trpezlivosti. Drzim palce nech si pomaly drobec zvykne. Je to to naj ked rodinka moze aktivne travit cas v prirode a na horach. Prechadzka po ulici neni pre aktivnych ludi nic moc. Aj ked pre inych je to vrchol pohybu 🙂

@cypkoo oprava riaditeľnou trojkolkou