icon

Vianočné trhy vo Viedni s 5,5 ročným dieťaťom

margotka33
18. nov 2013

Ahojte velmi by som chcela íst na vianocne trhy do Viedne, spojene s poznávacím zájazdom. Chcela by som vziat aj svoju 5,5 rocnu dceru, len neviem ako by zvládla cely deň. Odchod autobusu je v skorých ranných hodinách a návrat v podvečerných. Pred sa len, cely deň vonku, ak nerátam nejakú navstevu muzea, restauracie kaviarnicky... Ci jej nebude zima, ci ju nebudú boliet nozicky, ci bude vladat. a ake bude nakoniec pocasie... Absolvovali ste niektora takýto poznavaci zajazd spojeny s vianočnými trhmi ci uz s dietatom, alebo bez neho. Rada uvítam vase názory, postrehy a skúsenosti. Na jednej strane by som ju hrozne rada vzala koli atmosfere a zazitku, ale na druhej strane sa trosku bojim, aby sa to cele nezmeilo na cakanie, kedy sa výlet konečne skončí a my nastúpime do busu... Vopred dakujem za kazdy postreh a nazor 🙂

Strana
z2
tilly
19. nov 2013

@magica78 vo viedni lepsie zaparkujes ako v BA... my sme zatial nikdy nemali problem.. a to mame velke auto, cize sa nezmestime zrovna na kazde miesto

magica78
19. nov 2013

@tilly to ano klasicky cez rok 🙂 ale ked ides cez tento ,,blazinec,, som myslela 🙂

tilly
19. nov 2013

@magica78 zaparkovali sme aj cez vianocne trhy... aj 1.5. pred schonbrunom, aj pred pratrom, aj na mariahilfer pred vianocnymi nakupmi... netreba zo vsetkeho robit strasnu vedu, treba si uzivat 😉

magica78
19. nov 2013

@tilly no vidis a preto sme boli busom vo viedni 🙂 aby sme sa nestresovali a mohli si dat punc a nasat atmosferu a nevracat sa pol mesta spat kde parkujeme 🙂

tilly
19. nov 2013

@magica78 to skor, ze dat si punc obaja... s parkovanim by som si problem nerobila, ale to varene vinko a punc...

magica78
19. nov 2013

@tilly no a musis brat do uvahy ze nie kazdy si trufne do BA ist autom nie to este do viedne 🙂 a mne to vyhovovalo ked sme isli partia a mm sa smial ze ako ROH zajazd 😀

medovka14
19. nov 2013

my sme boli s dvoma detmi, myslim ze mali 4 a 5,5, sli sme vlakom do viedne a potom elektrickou.. koniec sveta nikdy viac... trhy - milion ludi, hlava na hlave, boli sme tam doslovne 10 minut a sli sme spat.. .deti z toho nic nemali, bola nam zima, oni furt mrncali, kupili sme len 3 ks balonov naplnenych heliom, aj to ten treti len preto, ze starsej hned odletel 🙂

tilly
19. nov 2013

@magica78 jasne, ked je partia, je to vzdy o inom... a mozno to tym autobusom cez nejake tie zlavy aj lacnejsie vyjde...

magica78
19. nov 2013

@tilly neviem asi aj ano ked clvovek by mal platit dialnicnu na SK ked nema a plus PHM tak asi ano 🙂

tilly
19. nov 2013

@magica78 jaaaj, dialnicna... to mi ani nenapadlo... tak to ano, lebo to je 9€ tusim + phm, opotrebenie auta, pripadne ak sa bojis parkovat vonku, tak parkovne v garazach... no, jedine, ze ide partia a do auta sa zmesti viac ludi...

magica78
19. nov 2013

@tilly no ja som zrovna myslela na mimo blavakov a okolie ... tak im sa urcite oplati ist urcite busom cez cestovku

magica78
19. nov 2013

@tilly napr. zo ZA 23€ na osobu super cena
http://www.atours.sk/index.php?zobraz=ehtml&idm...

tilly
19. nov 2013

@magica78 tak to je super

vroni
19. nov 2013

No, babulky, s detmi na trhy pred radnicou rozhodne NIE!!!! Tie su pre dospelych turistov, nie na potesenie 😝
Ked uz s detmi, tak alebo DO radnice (dovnutra), je tam pecenie vianocneho peciva, nejaka tvorba vselicoho (kazdy rok nieco ine), sice tiez hlava na hlave, ale aspon teplo a minikaviarnicka pre rodicov.
Pre deti radsej trhy na Karlsplatzi, su tam tvorive dielne, koniky, lamy (aj na jazdenie) priamo uprostred trhov, vlaciky, menej ludi (aj ked tiez viac nez dost), vacsi vyber a nizsie ceny (no, o nieco) a zo stanice dve zastavky Ubahnom (alebo cca 15 minut pesi - zo stanice dole ulicou, stale rovno az pridete k trhom) - otvaraju az tento tyzden...

margotka33
autor
19. nov 2013

@tilly jasne, ak vies kde mas parkovat a poznas Vieden tak tam zaparkujes.....🙂

tilly
19. nov 2013

@vroni my sme boli na to karlsplatz... a v pratri ma nieco byt, videla som plagaty, vies o tom nieco?

vroni
19. nov 2013

@tilly, ano pri Riesenrade je vianocny trh, uz je otvoreny, cez tyzden od 12, cez vikend od 11 az do 22.00, ale je malicky, stylizovany ako vianocna dedinka. A tento rok je (po dlhom case znovu) otvoreny vianocny trh na Stephansplatzi

brnka
19. nov 2013

Ja som tiez bola este ako slobodna na takomto autobusovom zajazde a bolo to veru dost cely den..... a to nehovorim o tej strasnej zime. Veru s dietatom to podla mna nie je velmi vhodne......

dai
19. nov 2013

my sme boli asi pred 3mi rokmi s malou - mala vtedy 3 roky - presli sme sa vlacikom, nieco pokupili... parkovali sme kusok od radnice - je tam platene parkovanie obmedzene myslim na 2 hodiny - nam to uplne stacilo...

moj nazor na taketo akcie je ale ze s detmi je to zbytocny stres - je tam zima, kopu ludi, hluk... my ked uz ideme, tak bez deti ( chodime kazdy rok do viedne, berlina , ba - ale len s muzom😉 ) - deti si tu atmosferu viac vychutnaju napr. v kostole, na trhoch vo vnutri v case kedy nie ej tak vela ludi ( v ba byvaju v inchebe myslim ) a v konecnom dosledku najviac asi doma pri koledach, robeni stromceka a peceni kolacikov - aspon teda moje😉

tilly
19. nov 2013

@vroni jej, dik, pojdeme sa pozriet

extrate
18. nov 2014

neviete dokedy sú vianočné trhy vo viedni? myslím či len do vianoc alebo až do konca roka. ď

mikema
18. nov 2014

@margotka33 ahoj ja zijem vo Viedni a v sobotu som bola na trhu. Ak je ten zajazd cez vikend, tak sa priprav na heskutocne velky pocet ludi, rodicia tam deti nosili na pleciach, inak by asi v tom dave nemali sancu. Ak mas moznost urobit si vlastny program a nemusis cely den behat za skupinou turistov, tak je to ok. Mozes robit prestavky a z trhu mozes odist, ak by to bolo primoc. Ak vsak musis behat cely den s celym zajazdom, tak kasli na to. Neviem od kial si, ale ak mala nie je zvyknuta na davy ludi, bude prehliadka Viedne cez vikend skor sokujuci zazitok, ako krasny vylet... ozaj hovorim o radnici. Inak je taky mily aj trh v altes AKH a turisti ho az tak nepoznaju... karlsplatz je tiez dobry tip...aj schönbrunn, je trochu priestrannejsi...

Strana
z2