Vianočné trhy vo Viedni s 5,5 ročným dieťaťom
Ahojte velmi by som chcela íst na vianocne trhy do Viedne, spojene s poznávacím zájazdom. Chcela by som vziat aj svoju 5,5 rocnu dceru, len neviem ako by zvládla cely deň. Odchod autobusu je v skorých ranných hodinách a návrat v podvečerných. Pred sa len, cely deň vonku, ak nerátam nejakú navstevu muzea, restauracie kaviarnicky... Ci jej nebude zima, ci ju nebudú boliet nozicky, ci bude vladat. a ake bude nakoniec pocasie... Absolvovali ste niektora takýto poznavaci zajazd spojeny s vianočnými trhmi ci uz s dietatom, alebo bez neho. Rada uvítam vase názory, postrehy a skúsenosti. Na jednej strane by som ju hrozne rada vzala koli atmosfere a zazitku, ale na druhej strane sa trosku bojim, aby sa to cele nezmeilo na cakanie, kedy sa výlet konečne skončí a my nastúpime do busu... Vopred dakujem za kazdy postreh a nazor 🙂
my sme boli s dvoma detmi, myslim ze mali 4 a 5,5, sli sme vlakom do viedne a potom elektrickou.. koniec sveta nikdy viac... trhy - milion ludi, hlava na hlave, boli sme tam doslovne 10 minut a sli sme spat.. .deti z toho nic nemali, bola nam zima, oni furt mrncali, kupili sme len 3 ks balonov naplnenych heliom, aj to ten treti len preto, ze starsej hned odletel 🙂
@tilly napr. zo ZA 23€ na osobu super cena
http://www.atours.sk/index.php?zobraz=ehtml&idm...
No, babulky, s detmi na trhy pred radnicou rozhodne NIE!!!! Tie su pre dospelych turistov, nie na potesenie 😝
Ked uz s detmi, tak alebo DO radnice (dovnutra), je tam pecenie vianocneho peciva, nejaka tvorba vselicoho (kazdy rok nieco ine), sice tiez hlava na hlave, ale aspon teplo a minikaviarnicka pre rodicov.
Pre deti radsej trhy na Karlsplatzi, su tam tvorive dielne, koniky, lamy (aj na jazdenie) priamo uprostred trhov, vlaciky, menej ludi (aj ked tiez viac nez dost), vacsi vyber a nizsie ceny (no, o nieco) a zo stanice dve zastavky Ubahnom (alebo cca 15 minut pesi - zo stanice dole ulicou, stale rovno az pridete k trhom) - otvaraju az tento tyzden...
@tilly jasne, ak vies kde mas parkovat a poznas Vieden tak tam zaparkujes.....🙂
Ja som tiez bola este ako slobodna na takomto autobusovom zajazde a bolo to veru dost cely den..... a to nehovorim o tej strasnej zime. Veru s dietatom to podla mna nie je velmi vhodne......
my sme boli asi pred 3mi rokmi s malou - mala vtedy 3 roky - presli sme sa vlacikom, nieco pokupili... parkovali sme kusok od radnice - je tam platene parkovanie obmedzene myslim na 2 hodiny - nam to uplne stacilo...
moj nazor na taketo akcie je ale ze s detmi je to zbytocny stres - je tam zima, kopu ludi, hluk... my ked uz ideme, tak bez deti ( chodime kazdy rok do viedne, berlina , ba - ale len s muzom😉 ) - deti si tu atmosferu viac vychutnaju napr. v kostole, na trhoch vo vnutri v case kedy nie ej tak vela ludi ( v ba byvaju v inchebe myslim ) a v konecnom dosledku najviac asi doma pri koledach, robeni stromceka a peceni kolacikov - aspon teda moje😉
neviete dokedy sú vianočné trhy vo viedni? myslím či len do vianoc alebo až do konca roka. ď
@margotka33 ahoj ja zijem vo Viedni a v sobotu som bola na trhu. Ak je ten zajazd cez vikend, tak sa priprav na heskutocne velky pocet ludi, rodicia tam deti nosili na pleciach, inak by asi v tom dave nemali sancu. Ak mas moznost urobit si vlastny program a nemusis cely den behat za skupinou turistov, tak je to ok. Mozes robit prestavky a z trhu mozes odist, ak by to bolo primoc. Ak vsak musis behat cely den s celym zajazdom, tak kasli na to. Neviem od kial si, ale ak mala nie je zvyknuta na davy ludi, bude prehliadka Viedne cez vikend skor sokujuci zazitok, ako krasny vylet... ozaj hovorim o radnici. Inak je taky mily aj trh v altes AKH a turisti ho az tak nepoznaju... karlsplatz je tiez dobry tip...aj schönbrunn, je trochu priestrannejsi...

@magica78 vo viedni lepsie zaparkujes ako v BA... my sme zatial nikdy nemali problem.. a to mame velke auto, cize sa nezmestime zrovna na kazde miesto