Kam by ste išli na vianočné trhy?
Rozmýšľame s kolegynkami o babskej jazde na vianočné trhy,kam by ste šli? Do Viedne,Budapešti,Prahy či inam? Nie na nákupy,skôr kvôli atmosfére 😉
Ja som počula, že v Modre sú pekné Vianočné trhy. Vraj sú menšie, len 15-20 stánkov, ale veľmi si dávajú záležať na tom, aby boli v tých stánkoch na predaj len ručné remeselnícke výrobky zo Slovenska, žiadna Čína ako napr. v centre Bratislavy. Takže ja sa tento rok chystám do Modry 🙂
ja som bola v Drážďanoch a musím povedať, že by som išla znova! Dobrá je vraj aj Budapěś't, je to také netradičné miesto, nie je to Viedeň alebo Berlín, ale z môjho bydliska dosť blízko, takže tu by som odporučila
Čo sa týka zahraničia tak Viedeň je nádherná nesklamala ešte nikdy 🙂 Aj hlavné trhy ale keď sa pomotáš uličkami tak nájdeš také mini trhoviská ktoré majú čosi iné do seba viac čarovné.
Ale myslím si že keď budeš v kruhu priateľov resp. známych ktorých máš rada tak si vychutnáš akékoĺvek vianočné trhy v akomkoľvek meste si dokážete vyčariť uzasnu atmosféru 😉
Boli sme posledne roky v Krakowe a vo Viedni . tento rok ak to vyjde sa chystáme do Salzburgu, vraj su tam krajšie trhy ako vo Viedni, akurát je to trochu ďalej a oplati sa tam ist uz na dva dni
Jednoznacne Praha, s partiou tam chodime na vianocne trhy uz niekolko rokov, jedine co moze odradit je dlha cesta, ale stoji to za to, super atmoska, dobre jedlo a pitie a vzdy tam stretnes kopec ludi....

Ja som bola vo Viedni, tie su velmi pekne. Ale nie len tie pred Radnicou, ale aj ine, schovane 😉 Napr. na Freyung.
Salzburg ma vraj tiez krasne trhy. A aj tu v Grazi je cely Advent cele centrum premeneny na trhy, vsade vonia varene vino, medovniky, gastany,...
Keby vonku nebolo plus 20°C, tak by som si mozno aj pomyslela, ze uz si prajem Advent 😉 😀
(Chodime v trickach s kratkym rukavom a so vsetkych reklam sa sypu vianocne ozdoby... chore, ale co uz.)