Kde nájsť farára, ktorý nás zosobáši aj bez náuky?
Ahojte , prosím Vás , kde v kezmarskom okrese by farár zosobášil aj bez náuky ?? Ďakujem
Ja by som nikde nikoho nezosobasila bez náuky. Ani na úrade .
@barbie2023 co je to náuka?
@barbie2023 no ono strasit snoubence, ze skonci v pekle, kdyz se jeden z nich podiva na nekoho ciziho, popripade, kdyz ti chlap vrazi jednu pres hubu tak ty muzes akorat sklopit oci a drzet hubu,vsak v dobrem i zlem..lustrovat partnerovi mobil a emaily, prece mam na to moralni narok, deti gay vyrazit z domu, protoze proto. ....tak jestli tohle je podle tebe navod jak zit s desaterem...kdyz neni zakladem vztahu vzajemna komunikace,respekt mezi sebou, duvera atd, tak jen pouhe desatero to nevyresi
@anickabasnicka sama si nauke nebola a toto tvrdíš...máš nejaké predsudky voči farárom, cirkvi...to čo si napísala sa určite takto neprezentuje. Z vlastnej skúsenosti viem, že dobré náuky len pomôžu vidieť, či naozaj je ten vzťah zrelý na manželstvo. Pre neveriacich by som kľudne odporučila náuky s párovým psychológom, keby sa také robili.
Ja poznám mnohých kňazov, a sú možno niektorí pre mňa fanatici, alebo aj farizeji, ale drvivá väčšina sú správni ľudia na správnom mieste.
@glade22
@barbie2023 tak budte obě rády, že jste takové faráře nepotkaly,já ano. bohužel i farář je jen člověk a může si desatero vysvětlovat po svém. jak se říká-káže vodu a sám chlemtá víno.
@anickabasnicka ty si riadna schiza. Na jednej strane píšeš ako si farára stretla len pri svadbe a na druhej tu tliachaš také somariny ako ťa farár strašil. Vidno že si nebola na náuke. Nikde sa ,,neučia” takéto somariny, že keď ti chlap streli, ty musíš sklopiť hlavu a držať. Kokos. Zbožňujem takých idiotov ako ty, ktorí sa nevyznajú a aj tak píšu. Si strašne nesympatický človek. Hnus.
@anickabasnicka ty si riadna schiza. Na jednej strane píšeš ako si farára stretla len pri svadbe a na druhej tu tliachaš také somariny ako ťa farár strašil. Vidno že si nebola na náuke. Nikde sa ,,neučia” takéto somariny, že keď ti chlap streli, ty musíš sklopiť hlavu a držať. Kokos. Zbožňujem takých idiotov ako ty, ktorí sa nevyznajú a aj tak píšu. Si strašne nesympatický človek. Hnus.
@saxalendra
@aurora33 tak ted jste obě jasně předvedly, jaké je to v praxi -miluj bližního svého jako sebe samého. 🙂 mě tady nadáváte, urážíte a to jen proto, že jsem napsala jen svoji zkušenost.ano, na nauce jsem na slovensku nebyla, ale já jsem z druhé strany slovenska a nikde jsem nepsala, že bych něco podobného neabsolvovala tady v čr. a nebo nepoužila svoje uši, když o zkušenostech z nauk jsme se bavili mezi sebou ve farnosti. ...vy dvě jste tak zahleděné do sebe, že jen vaše pravda a vaše zkušenosti jsou ty pravé a jedině na světě. a už vůbec neberete v potaz, že opravdu může mít někdo jinou zkušenost.vidíte třísku v mém chování, ale ten trám, co trčí z vašich příspěvků, tak ten už nějak přehlížíte.
.... takže se postavte před zrcadlo, poklepejte si na rameno a pochvalně si řekněte-to jsme ji to ale nandaly!!!! a pak hodte po mně kamenem, vy dokonalé a svaté
... souhlasím s vám, že pokud je ta nauka opravdu o tom, jak komunikovat a respektovat, tak má smysl. v opačném případě je k ničemu....
@saxalendra
@aurora33 tak ted jste obě jasně předvedly, jaké je to v praxi -miluj bližního svého jako sebe samého. 🙂 mě tady nadáváte, urážíte a to jen proto, že jsem napsala jen svoji zkušenost.ano, na nauce jsem na slovensku nebyla, ale já jsem z druhé strany slovenska a nikde jsem nepsala, že bych něco podobného neabsolvovala tady v čr. a nebo nepoužila svoje uši, když o zkušenostech z nauk jsme se bavili mezi sebou ve farnosti. ...vy dvě jste tak zahleděné do sebe, že jen vaše pravda a vaše zkušenosti jsou ty pravé a jedině na světě. a už vůbec neberete v potaz, že opravdu může mít někdo jinou zkušenost.vidíte třísku v mém chování, ale ten trám, co trčí z vašich příspěvků, tak ten už nějak přehlížíte.
.... takže se postavte před zrcadlo, poklepejte si na rameno a pochvalně si řekněte-to jsme ji to ale nandaly!!!! a pak hodte po mně kamenem, vy dokonalé a svaté
... souhlasím s vám, že pokud je ta nauka opravdu o tom, jak komunikovat a respektovat, tak má smysl. v opačném případě je k ničemu....
@anickabasnicka prepáč, ak som sa ťa dotkla, mrzí ma to, ale ja z tvojich príspevkov cítim súd z tvojej strany, tiež na základe len tvojej skúsenosti. A nenadávam.
@saxalendra
@anickabasnicka vy dvě jste tak zahleděné do sebe, že jen vaše pravda a vaše zkušenosti jsou ty pravé a jedině na světě. a už vůbec neberete v potaz, že opravdu může mít někdo jinou zkušenost
Presne toto plati na teba. Si strašne neštátna osoba. Svoju skúsenosť nemáš a píšeš len podla toho čo si počula. Veľmi smutne
@glade22
@barbie2023 tak budte obě rády, že jste takové faráře nepotkaly,já ano. bohužel i farář je jen člověk a může si desatero vysvětlovat po svém. jak se říká-káže vodu a sám chlemtá víno.
@anickabasnicka ja nehovorím o farároch. Hovorím o nauke a jej potrebnosti. Keby automaticky každy do toho nevsuval svoje , realite vzdialené predstavy , ze len dogmaticky a najlepšie katolícky farár , vedie nezmyselnú náuku, tak by sa dalo aj diskutovať. Takto je to zbytočná téma. Podľa mňa je to potrebné, vedú to rôzni odborníci - či už farári ( a existujú aj iní ako katolícki ) alebo aj katolícki so správnymi názormi...alebo aj psychológovia či partnerski poradcovia. V každom prípade je význam veľký.
@saxalendra
@anickabasnicka * oprava: si veľmi nešťastná osoba

@anickabasnicka normálny človek určite netrep na žiadnej nauke o ničom z tohto. Ale možno nejaký pochybný farár jedine... Ja ale nehovorím o takom. Vy poznáte len svoje domnienky a vymysly,aby ste sa utvrdili,že je to vlastne absolútna kravina... Na nauke,ktorú samozrejme vedú aj iní ako katolícki farári,ktorí vedia o manželstve asi toľko ako krava o stejkoch, sa učí rešpektu, komunikácii, ako riešiť konflikty ,empatii, kompromisoch a že manželstvo nie je konečná stanica ,ale cesta ,na ktorej sú sakramensky ťažké situácie a takmer vždy sa dajú riešiť aj inak ako rozvodom.
@glade22