Knižné putovanie Martinus 2025
Ahojte knihomilky.
Zakladám túto diskusiu ku knižnému putovaniu 2025.
Diskusia nech slúži na pomoc. Prosím NEpíšte sem priame odpovede, ale len NÁPOVEDY 🙏🙏🙏
Ďakujem.
Dnešná kniha je asi najznámejšia dnešnej doby, všade ju vidím. Je aj v top 100. ☺️
Ide o zahranicny historicky roman, ktory sa odohrava v krajine, ktoru ma predstavovat jej typicka stavba na obrazku. Nazov knihy v preklade znamena velmi vysoku hodnost bojovnikov tej krajiny..
Najvyšší generál tej krajiny, ktorej stavba je znázornená aj na obrázku. Ide o historický titul.
Nakoniec som sa nejako k nej dopracovala pomocou AI, nikdy som o tejto knihe nepočula ani o autorovi. Jedine akú nápovedu môžem dat tak iniciály autora sú J.C. a na knihe je samurai a ma taky divný názov ta kniha
Je aj výborne spracovaný seriál podľa tejto knihy, zatiaľ jedna séria myslím že na disney. J.C. má viac kníh s témou sveta východu. Zatiaľ som čítala dve a obe patria k mojim top.
Ja to už mám. Túto knihu mali v knižnici ešte moji rodičia. Asi som ju čítala, ale už veľmi dávno. Je o dôstojníkovi, ktorý pripláva plachetnicou do krajiny vychádzajúceho slnka.
dnes lahucke, z knihy bol nedavno serial urobený, ázijské historicke prostredie ☺️ , samuraji....
Tak toto vôbec, tieto ázijské činsko japonské skvosty sa okolo mojej knižnice, ani nemihli.😅
Kniha bola sfilmovaná ako seriál ktorý dostal tento rok veľa ocenení na Emmys, Golden Globes, Critics choice awards za najlepší drama seriál.
Dnes najlepšie pre mňa. Knihu ani seriál som nevidela, ale niečo o Ázii viem. Poznám z obrazkou ázijské domy a lode. Dnes tam boli pre mňa len tri možnosti a na druhý pokus som to uhadla. Jedná sa o ostrovný štát ďaleko v Ázii a tú hodnosť tam dostávajú bojovníci tej krajiny.
Tento titul nosili vojenští vládci Japonska a představovali v Japonsku výkonnou moc od roku 1192 do roku 1867.
Dnes to bolo lahke a velmi pekny obrazok ktory uz sam o sebe napoveda co je to za knihu. Bol stoho velmi uspesny serial

@labky613 presne ako radí floren a potom postupuj ako radí lucka_ke 9:25