icon

Pustiť tínedžerov na koncert v Prahe?

Dnes o 17:34

Zdravím, pustili by ste 13 ročné dieťa s 15 ročnou kamarátkou a 16 ročným kamarátom na velký koncert do Prahy?

catherin4
Dnes o 17:39

Nie

anonym_5d1637
Dnes o 17:41

Ani náhodou.

anonym_955e1d
Dnes o 17:45

Nie. U nás išla s otcom. Bolo tam viac takých unudených ockov.

anesim
Dnes o 17:49

Isla by som s nou (s nimi) do prahy a na koncert uz nech idu sami a po koncerte ich pockala pred halou

crazy_cat_lady
Dnes o 17:51

Samych urcite nie

tiezjedna
Dnes o 17:53

@anonym_autor ja by som nepustila do Prahy ani to 16 ročné. Pretože tu žijem😂

ivett1

Nie

didush27

Nie

althejka
Dnes o 17:54

Nie,minim. jeden dospely s nimi 🤔

guudy
Dnes o 17:54

@anonym_autor a ako si predstavujes prespatie??? V hoteli neplnoletych nikto neubytuje…
Nech s nimi ide niektory z rodicov.

a0
Dnes o 17:56

Nie, bola som minulý rok na imagines dragons a keď som videla tú masu, tak si neviem predstaviť, že by tam niekde bolo 13r dieťa samé..
určite by som však vzala svoje 13r dieťa na koncert, ak by chcelo ísť

abbey1
Dnes o 17:58

@anonym_autor Do haly samých áno, ak to povoľuje usporiadateľ. Na výlet ako taký samotných nie. Určite by som žiadala dospelý doprovod k nim.

domkakvet
Dnes o 17:59

@anonym_autor nie.

barborienka2001
Dnes o 18:01

@anonym_autor áno my sme s kamoškou boli v 15 samé na týžden v Prahe na pobyt ale to bol rok 2016 a báli sme sa dosť predsa len Praha ako kamoška mala 16 rokov takže tá bola už dospelejšia aj fajčila v tej dobe ale predsa no ..13 je ešte málo

titla
Dnes o 18:02

Nie. Minimalne nie do Prahy s dalsimi 2 neplnoletymi osobami. 13 rocnu by som zobrala na koncert. Pripadne pustila so zodpovednou plnoletou osobou. Ja som tak napr. bola na koncerte ako 14 rocna s 23 rocnou sesternicou.

martinka13
Dnes o 18:08

Nie. Jedine že by som šla aj ja.

laila22
Dnes o 18:13

@anonym_autor veď nie sú plnoletí, ani jeden. Nie. S dcérou, keď mala 15 som bola na koncerte v Prahe ja. Ani by ma nenapadlo pustiť ju s nejakou 16 ročnou a zavesiť im na krk 13 ročne dieťa.

barka1
Dnes o 18:28

Kolko krát boli v Prahe?
Nie, určite nepustila.

bjnr
Dnes o 18:39

Cítim za tou otázkou vnútorný konflikt medzi dôverou a strachom. Na jednej strane chcete svoje dieťa pustiť do sveta, dopriať mu zážitok a samostatnosť. Na druhej strane vo vás beží ochranný mechanizmus, „čo ak sa niečo stane a ja som to dovolil/a?“. Nie je to len o koncerte. Je to o tom, ako zvládate postupné púšťanie kontroly. Nejde o jednoduché „áno/nie“, ale o podmienky. Vek 13 rokov ešte potrebuje rámec. Rozhodujúce nie je mesto ani koncert, ale pripravenosť dieťaťa a kvalita dohľadu. Pozrite sa na konkrétne veci: vie sa vaše dieťa orientovať, zavolať pomoc, má jasné pravidlá (kontakt, návrat, pohyb v skupine), poznáte tých starších kamarátov a ich zodpovednosť? Ak áno, môžete vytvoriť „bezpečný experiment“, nie úplnú voľnosť, ale kontrolovanú skúsenosť. Ak nie, možno ešte nejde o zákaz, ale o odklad a prípravu. Ak ste doteraz netrénovali jeho samostatnosť v malých, bezpečných dávkach, tento skok do Prahy bude pre vás oboch čistým stresom. Púšťajte ho vtedy, keď si budete istá, že dieťa vie byť zodpovedné za seba, nie vtedy, keď vás niekto na internete presvedčí, že „je to už v pohode“. Chcete svoje dieťa ochrániť pred svetom alebo ho naučiť, ako v ňom raz obstáť aj bez vás? Bezpečnosť na veľkom koncerte nezávisí od počtu policajtov, ale od toho, či má Vaše dieťa vybudovaný funkčný „vnútorný kompas“.

luccija
Dnes o 18:44

@anonym_autor určite nie

anonym_6fe050
Dnes o 18:49
@bjnr

Cítim za tou otázkou vnútorný konflikt medzi dôverou a strachom. Na jednej strane chcete svoje dieťa pustiť do sveta, dopriať mu zážitok a samostatnosť. Na druhej strane vo vás beží ochranný mechanizmus, „čo ak sa niečo stane a ja som to dovolil/a?“. Nie je to len o koncerte. Je to o tom, ako zvládate postupné púšťanie kontroly. Nejde o jednoduché „áno/nie“, ale o podmienky. Vek 13 rokov ešte potrebuje rámec. Rozhodujúce nie je mesto ani koncert, ale pripravenosť dieťaťa a kvalita dohľadu. Pozrite sa na konkrétne veci: vie sa vaše dieťa orientovať, zavolať pomoc, má jasné pravidlá (kontakt, návrat, pohyb v skupine), poznáte tých starších kamarátov a ich zodpovednosť? Ak áno, môžete vytvoriť „bezpečný experiment“, nie úplnú voľnosť, ale kontrolovanú skúsenosť. Ak nie, možno ešte nejde o zákaz, ale o odklad a prípravu. Ak ste doteraz netrénovali jeho samostatnosť v malých, bezpečných dávkach, tento skok do Prahy bude pre vás oboch čistým stresom. Púšťajte ho vtedy, keď si budete istá, že dieťa vie byť zodpovedné za seba, nie vtedy, keď vás niekto na internete presvedčí, že „je to už v pohode“. Chcete svoje dieťa ochrániť pred svetom alebo ho naučiť, ako v ňom raz obstáť aj bez vás? Bezpečnosť na veľkom koncerte nezávisí od počtu policajtov, ale od toho, či má Vaše dieťa vybudovaný funkčný „vnútorný kompas“.

@bjnr
Ten vnútorný kompas mu bude na veľké h.. keď im niekto hodí niečo napríklad do pitia alebo si ich vyhliadke... Takéto teoretické drísty hlavne pokiaľ sa jedná o 13 ročné dieťa si si fakt mohla ušetriť. Ty žiješ aj reálny život, čo máš múdrosti len z učebnice alebo chatgpt?

anonym_6fe050
Dnes o 18:56

@anonym_autor
Prosím ťa ako tá toto mohlo čo i len napadnúť? Nepustíme ani 16 ročne nieto 13 ročné. Veď to už hranici s absenciou rozumu alebo fakt nevieš čo sa všetko môže stať.
Mne starej koze v 30tke dali niečo do pohára. Do dnes mám 3 chabé spomienky na tú noc a som celkom rada, že si viac nepamätám! Boli sme v bare kolegovia, kamoši. Nikdy ani vo sne by ma niečo také nenapadlo v Tom zložení. A bola to malá zaprdena dedina, mimo sezóny to malo 200 obyvateľov, na konci sveta. Nikdy predtým ani potom sa mi to už nestalo. Bol to hrozný podraz... A 13 ročné dieťa nechať ísť takto samé?? Veď ty si sa musela načisto zblazniť! Prepáč za tvrdé slová, ale fakt to nerobí. Môžeš mať úžasné zodpovedne super dieťa. Ale tých psychopatov okolo ty nevieš ovplyvniť a to 13 dieťa tým dupľom nie.

biba_18
Dnes o 19:09

jedine s dospelým. najlepšie s 2 dospelými…

anonym_503247
Dnes o 19:29

Nie

anonym_1b9a3f
Dnes o 19:45

@anonym_autor určite nie

anonym_b84c18
Dnes o 19:49

Moja ma 18 a idu na koncert do Prahy a aj tak som akasi nesvoja...

anonym_b033b7
Dnes o 19:50

@anonym_autor niekedy, keď pozerám TN, že 15,17 r sú opití v baroch a šoférujú, tak tiež majú asi takých liberálnych rodičov.

nicol_ka55
Dnes o 19:55

Nie, bez zodpovedneho dospeleho rozhodne nie. Nedokazala by som ani oko zazmurit od strachu.

biba_18
Dnes o 20:03

ako, ja som bola v letňanoch na koncerte - a už nikdy viac, toľko národa, cesta s5 do phy o držku, v metre nie že jak sardinky, ale úplne tlačenka, kebyže sa tam dačo zomelie, tak sa zadupeme… koncert fajn, ale to všetko okolo brrr…