icon

**Igor Matovič sa vracia k slovu blackout. Kto chce otvoriť obchody, nemá štipku zdravého rozumu, hovorí.** Predseda vlády sa myšlienky dočasného „vypnutia“ Slovenska stále nevzdal. V nedeľu zdieľal článok HN, ktoré písali o tom, ako sa Novému Zélandu darí v boji proti vírusu vďaka prísnej karanténe

maminuska
13. apr 2020

@mircalla ja s tebou súhlasím až na tie ruské hoaxy. Hovorím plynule po rusky, je to môj druhý akoby rodný jazyk , a Rusi také veci že to vzniklo v laboratóriách nepíšu , teda v tých serióznejších periodikách . Nerobme z nich zas blbcov .

mircalla
13. apr 2020

@maminuska Ok, to bolo trochu nadnesene🙂 Beriem. Uz som sa vytocila

darinkal
13. apr 2020

@mircalla dalsim znakom Vasej inteligencie je ze sudite cloveka podla obalu ,ani ho nepoznate ... ja pracujem v butiku v OC ,ktore su uz mesiac zatvorene ! a platim hypoteku,mame s muzom podelene platenie veci 🙂 moj muz ,zatial pracuje ,lebo musi . A mam strach ,aby nieco nepriniesol ,pracuje ako kurier 🙂 predtym sme mali firmu 🙂 ale uz nemame ... ano bolo dobre 🙂 teraz ,sme sa uskromnili 🙂 a ja nie som ziadna umelina ! nemam na sebe nic umele .... ani len mihalnicu ! nechty nic !!! neznasam tento typ zien 🙂 .. Ja sa dokazem uskromnit ,ked je to potrebne ! nie je mi situacia s peniazmi lahostajna ! je tak treba ako aj zdravie . a situacia je dost vazna vo vsetkych smeroch ! ja le poukazujem na to ,ze vela z vas tento virus zlahcuje ! co urobila aj amerika aj taliansko aj cina .. lebo ludia zacnu plakat az vtedy kym je naozaj zle,dovtedy maju len priblble nazory o tom ze je to vsetko panika . nebudem tu uz viac pisat svoje nazory . ja som ich nikomu nevnucovala ,iba som sa vyjadrila .. prepacte . pekny den .

lussyl5
13. apr 2020

@mischelag A myslíš že čo by sa stalo s ekonomikou keby sme tu mali toľko nakazených a mŕtvych ako v Taliansku či Španielsku?Máme oveľa horšie zdravotníctvo,aj nižšiu životnú úroveň.Za ďalšie, predstava že otváranie reštaurácii a všetkých obchodov spasí našu ekonomiku je krátkozraká a naivná.Naša ekonomika je závislá od západných krajín a na našu škodu sme to stavili na automobilový priemysel.Čiže ak sa Volkswagen v Nemecku,Pegot-Citroen vo Francúzsku či Kia v Kórei dostanú pre koronu či pre čokoľvek iné dostanú do problémov a nebudú mať odbyt budú ich závody na SK a ich subdodávatelia skôr či neskôr prepúšťať bez ohľadu na to koľko máme nakazených a koľko obchodov máme pootváraných.Reštiky, služby či obchody sú na tieto závody naviazané.Ak v týchto kľúčových firmách bude prepúšťanie, ľudia budú menej kupovať a reštiky či obchodu budú tiež v problémoch.Ja pravda že ak by sa všetko potváralo nejaká časť ľudí by mohla do práce,ale ak západné ekonomiky skrachujú pre koronu veľa ľudí o tú prácu príde aj keby sme nemali ani jedného nakazeného a všetko pootvárané.Čiže či sa nám to páči alebo nie to či budeme mať z čoho žiť závisí od toho ako pandémiu zvládnu západné krajiny.Nehovoriac o tom že život a zdravie sú hodnoty najvyššie.

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Radsej uz nekometujem. Vy asi nemate ekonomicke vzdelanie. Odporucam prispevok od @blecenie99 precitat. PS: Z kazdej fotky sa spuliaca osoba vo mne nebudi velku dovery

mircalla
13. apr 2020

@lussyl5 Doveru - nepomozem si

darinkal
13. apr 2020

@mircalla to je len zavist 🙂 nie nedovera 🙂 pekny den 🙂

mircalla
13. apr 2020

@darinkal Nie, len to povazujem za trapne od osoby, co nema 16 rokov. Ja som precestovala viac ako 50 krajin a nemam potrebu to vesat na net s naspulenou hubou

mischelag
13. apr 2020

@lussyl5 neviem preco sa tocime okoli talianska a spanielska ked tento stav na sk nenastal a ani nenastane. Ich opatrenia prisli neskoro, ludia ich nerespektovali. Moj sef tam ma kamarata, sam povedal, ze nadalej sa stretavali, kaslali na obmedzenia. Preco sa nepoukazuje aj na ine staty, ktore to dobre zvladaju? A ano, sk drzia velke podniky. Ale keby tu doteraz tie podniky tiez neboli kde by robili tie tisice ludi? Tetu mam v jaguari, maju byt doma asi do konca aprila a potom by mali zacat robit. Ani ja sa nechystam utekat zajtra po obchodoch, len chapem aj tych ludi, ktori si mozno roky nieco budovali a teraz zostali bez uplneho prijmu. A ak tu ten virus zostane este rok da sa zit takto podla teba dalej?

mircalla
13. apr 2020

@mischelag Blackout v situacii ked je to pod kontrolou sposobi jedine to, ze sa vsetko predlzi o par tyzdnov ci mesiacov, nic viac. Dost ma prekvapuje, ze toto zvazuje. A tiez nechapem to neustale porovnavanie so Spanielskom ci Talianskom - kedze tu sa to podchytilo a myslim, ze spravnost toho nik nespochybnuje

lussyl5
13. apr 2020

@mischelag To chápem aj ja,hovorím len o tom že otváranie fabrík a obchodov nemusí byť až taká veľká záchrana pre našu ekonomiku ako si mnohí myslia.To že sa nejaká fabrika otvorí je super nikto však nezaručí že bude mať aj zákazky a tie môžu výrazne poklesnúť napríklad u áut.Keby sme vyvážali napr. zdravotnícky materiál,potraviny(my máme úrodnú pôdu,ideálne podmienky,mohli by sme byť potravinovo sebestačný a ešte aj vyvážať mi však radšej nechávame naše polia ležať ladom a radšej dovážame zo zahraničia to čo tam nik nechce kupovať) či vyrábali iné životné dôležité tovary nemuseli by sme sa obávať poklesu predaja automobilov.A čo sa vírusu týka priestor na uvoľňovanie opatrení nastane keď bude vedieť v dostatočnej miere testovať a budeme si 100% istý že vírus ustupuje,to znamená ak niekoľko dní po sebe napriek testovaniu nepribudne ani jeden nakazený tak si budeme môcť povedať že to máme za sebou.

mircalla
13. apr 2020

@lussyl5 Situaciu, ze niekolko dni za sebe nepribudne ani jeden nakazeny nemali doteraz ani v Cine. Okrem toho tie cisla, co uvadzaju zrejme nie su pravdive.

angelinja
13. apr 2020

@mircalla hlavne zze ty si odbornika na vsetko si m yslis ze ked si precitas zahranicny casopis ze sii akoze nieco viac?smiesne..

angelinja
13. apr 2020

@mircalla ze troll to je typicke pre take zenske ako si ty!!! kazdy kto ma iny nazor musi byt pre vas troll je to totalny blud!!! NEZNAMENA ZE KTO MA INY NAOZOR AKO TY JE HNED TROLL!!TAK ISTO NEZNAMENA KUA ZE KED SI ZASTANEM FICA ZE SOM TROLL!!!! SOM PROSTE OBJEKTIVNA!!!! A NENI SOM ZASLEPENA JAK TY!!! OK VER SI NA DOBROTU LUDI NA TOMTO SVETE ALE LASKAVO TU NEPIS O DRUYHCH KTORI MAJU INY NAZOR ZE SU HNED TROLLOVIA

mircalla
13. apr 2020

@angelinja A co nam este povies? Ze holokaust nebol?

angelinja
13. apr 2020

@mircalla OK TAKZE KED SOM SI PRECITALA ZE KOTLEBA TAK TO JE UPLNE JASNE STACILO MI PO 1 VIDET ZE PISES ZE SME TROLLOVIA A PO 2X ZE KOTLEBA:dd..TAK TO JE UPLNE JASNE KAM TY PATRIS , TOTO JE TYPICKE KTO NEMA TAKY NAZOR AKO VY LIBERALI A PODOBNE SU HEND TROLLOVIA, NEVZDELANI, PRORUSACKI A PODOBNE...VY TO MATE SPOLOCNU DIAGNOZU??? SAK STE VSETCI JAK KEBY VAS JEDNA MALA..TIE ISTE ZNAKY UZ SI ZACINAM MYSLET ZE STE NAOCKOVANI

angelinja
13. apr 2020

@mircalla VIES CO MNA NEZAUJIMA HOLOKAUST MNA ZAUJIMA CO JE A CO BUDE SI TOTALNE SMIESNA NEZAUJIMA MA ANI KOTLEBA A ANI SOM HO NEVOLILA KED SCES VEDET HOVORIM VY STE NENI KOMPLETNI!!!! STE JAK JEDNO STADO OVIEC , CHOD SI ZAPNUT NETFLIX KED UZ NEMAS TEN TELEVIZOR PREDPOKLADAM ZE PC MAS DAJ SI NETFLIX JE TAM UZPLNO PRASACIN KTORE VY PODPORUJETE..A KONCIM , AKOZE OD JEDNEJ TEMY SI PRESLA K HOLOKAUSTU..TOTO JE UZ KONECNA S TYMITO LUDMI SA NEDA

mircalla
13. apr 2020

@angelinja Nie, nie som liberal. My sme stado oviec a ty si lietadlo. Len ani vetu nevies napisat bez chyby.

mircalla
13. apr 2020

@angelinja Nabuduce, ked budeme potrebovat nejake info spytame sa tychto 2 odbornicok, evidentne vedia o corone viac, ako ktokolvek na svete
@angelinja
@darinkal

ika11123
13. apr 2020

Ja mám stale pocit že je to zbytočné nafuknute a robia to hlavne médiá v Taliansku zomrelo vela ludi ale nieje vobec iste či na koronu nemaju čas robiť tam každému pitvu tak napíšu že zomrel na koronu a tym je to vyriešené pritom zomrel napr na rakovinu...alebo Londin nemocnice preplnene kamarat tam išiel a urobil žive vysielanie a v tej nemocnici ani človek nebol 🙈 aj na chrípku na Slovenku zomrie 800ľudí a nakazia sa cez milión ľudí aj mlady aj starý bohužiaľ ked su aj ine choroby oslabená imnita je to zlé aj pri úplne normalnej chrípke...v prvom rade si ludia treba posilňovať imunitu športovať otužovat a budeme zdravý a samozrejme jesť zdravo

ika11123
13. apr 2020

Ja sa nebojim toho vírusu ale hlavne toho čo bude potom Slovenko bude na pokraji chudoby a naša ekonomika pôjde ku dnu a neverím tomu že každému pomôže štat aby sa z toho dostal...

mircalla
13. apr 2020

@ika11123 To si zase nemyslim, ze sa to nafukuje. Je to vazne, extremne infekcne a zatial o tom vela nevieme

ika11123
13. apr 2020

@mircalla ale je treba si pozrieť aj štatistiky koľko ludi zomiera na bežnu chrípku... a hlavne treba si pozrieť kolko ľudí zomiera na hlad a na to liek je a nikoho to netrápi

lucyminarik
13. apr 2020

@darinkal Viete, ale z čoho budú ľudia žiť? Pozeráte správy? Ekonomika kolabuje, ľudia sú prepúšťaní, veľa ľudí má hypotéky, úvery, z čoho to majú platiť? Je to veľmi zlé a tieto obmedzenia len škodia.

ika11123
13. apr 2020

@lucyminarik pozrite si Talianske správy ako sa tam začina rabovať kľudne to môže začať aj na Slovensku 😢😢

lussyl5
13. apr 2020

@lucyminarik A prečo si myslíš že zrušenie opatrení ekonomike pomôže?Kým sa z krízi nepozbiera západná Európa tak sa nepozbierame ani my a je úplne jedno čo kedy sa pootvára.

lucyminarik
13. apr 2020

@ika11123 Ja to vnímam a preto si myslím, že tieto obmedzenia škodia ekonomike, všetko kolabuje, krachuje, ľudia budú bez práce a peňazí čomu sa už veľmi tešia exekútori, lebo tento štát podporuje len lichvárov a zlodejov.

lucyminarik
13. apr 2020

@lussyl5 Treba začať riešiť ekonomiku, pomáhať podnikom, zamestnávateľom. Inak zo Slovenska bude druhý Detroit.

alexandra523
13. apr 2020

@katrin69 ...mesiac sedíš doma a deti idú raz za týždeň na hodinu von chytiť vitamín D...no koniec toto...🤦keď je hlava sprostá trpí celé telo, v tvojom prípade aj tvoje deti...😔

lucyminarik
13. apr 2020

@alexandra523 Nechcem sa do toho miešať, ale je nutné si tu nadávať? Nedá sa komunikovať inak?