icon

**Mnoho predškolákov čaká v septembri nástup do školy: Ako na zápis? Školy už v súčasnej dobe využívajú online formuláre** alebo majú zverejnené svoje formuláre na poskytovanie údajov potrebných na zápis dieťaťa do prvého ročníka na svojich web stránkach. Zápis ale vybavíte aj "papierovovou formou".

kikina84
21. apr 2020

Dnes som zachytila info ze by sa mohli deti vratit do skoly uz v juni...ale neviem na kolko je tato info pravdiva

moli2008
22. apr 2020

@kikina84 navrat do skoly je 4 faza uvolnovania opatreni...a ano vychadza to na jun 😉

lolobriadok
Autor odpoveď zmazal
luk25
22. apr 2020

@kikina84
@moli2008 treba "čítať s porozumením" áno vychadza to na jún keď sa počítajú 2 tyzdne,ale jasne bolo povedané že medzi 3 a 4 bude väčší časový odstup ako 2 tyzdne...,takže počítajte s tým že do škôl už nenastupia

lolobriadok
22. apr 2020

@luk25 tak toto som nezachytila.Ďakujem za i fo

moli2008
22. apr 2020

@luk25 ja pozeram tlacovky, clanky moc necitam 😁 takze v juni mozno nastupia 😉

moli2008
22. apr 2020

@luk25 aj logicky to tak vychádza, vo 4 fáze sú napr aj kúpaliská 😉 takže jún a na tlačovke hovorili medzi fázami o 2 týždňoch 😉

luk25
22. apr 2020

@moli2008 pozerala si tu tlačovku poriadne?jasne tam povedal že medzi 3_4 bude väčší časový odstup ako su 2 tyzdne (možno aj 3-4 týždne)a to že je tam kúpalisko neznamená že sa aj otvoria lebo ide leto...

luk25
22. apr 2020
jarka2013
22. apr 2020

@moli2008 treba tlačovky sledovať poriadne..medzi 3 a 4 fazou bude niekolko tyždnovy odstup nie len tie 2 tyždne..a o ostatnych fazach je ešte skoro diskutovať,stači že nebudeme dodržiavať pravidla..bude viac ako 100 nakazenych,tak žiadna dalšia faza po 2tyždnoch nebude..a kupaliska pochybujem že otvoria..predstavte si v bazene hlavu na hlave,vy by ste šla s detmi riskovať ?

moli2008
22. apr 2020

@luk25 hej je to leb mozno 😂🙈 mozno je len mozno... Po kazdych dvoch tyzdnoch zasadnu a prekonzultuju, ten vacsi odstup je len Mozno...
@jarka2013 a nie nesla ja isto nie, to ze ich otvoria neznamena ze tam pojdem 🙈🙈🙈 ja budem mat novorodenca v tom case😁

soldi
22. apr 2020

ma nastvali s tymi skolami. ako mozu ist rodicia do prace ked maju deti doma? a aka je to zataz na psychiku pre deti ked sa nemozu s nikym hrat? to budu v kolektive az o pol roka najskor? vsak to je chore na hlavu. znicme ekonomiku a cely narod a psychiku deti. po celej tejto korona afere v ktorej sme predlzili zivot seniorom o rok ci dva, budu vysledkom stovky az tisice mrtvych na ine ochorenia a zanedbane preventivky, tisice ludi pod hranicou chudoby, obrovsky narast rozvodovosti a domaceho nasilia, psychicky zdecimovany dospelaci (uz teraz vidno ako sa ludia navzajom nenavidia!) , nestastne deti, krachy malych podnikani, velka moc vlady, atd. naozaj to vsetko stoji za to?

smajliki
22. apr 2020

@soldi konečne citam rozumny nazor. Maximálny súhlas 👍

lolobriadok
22. apr 2020

@soldi tak toto vám dám za pravdu.A takto sa ukazuje ako ľudia nevedia byť spolu keď sú stále od seba..

terus00
22. apr 2020

@soldi v niecom suhlasim, ale na koronu zial nezomieraju len seniori

soldi
22. apr 2020

@terus00 umiera na nu aj male percento inych vekovych kategorii, rovnako ako na vysoky krvny tlak, infarkty, obezitu a trilion dalsich chorob, ktore existuju

dadomon
22. apr 2020

dnes sme prvykrat od 4. marca vybrali von, na male ihrisko v dedine, 2 zeny, 3 deti, my s odstupom...no nemahlasili nas? vraj nemame byt na verejnych priestranstvach...Vsetko dodrziavame, ale uz aby clovek namohol po 6 tyzdnoch na hodinu ist s tymi detmi von !!!

soldi
22. apr 2020

@dadomon presne o tom pisem. to je ozaj hnus, ze vas za to niekto nahlasil. dufam ale, ze ste nedostali ziadnu pokutu ani nic.

dadomon
22. apr 2020

@soldi to nie, ale celkom sa ma to dotklo, lebo vsetko poctivo didrziavam, aj ked si myslim svoje....
A jedna hodina vydychu, nech sa najlepsi kamosi vidia uz nedala niekomu spavat....

soldi
22. apr 2020

@dadomon je to ozaj hnusne od ludi, asponze policajti boli normalni a nepokutovali. lebo niektori ludia v sebe asi objavili stbacke geny a nahlasuju vsetkych a vsade.
nabuduce sadnite do auta a chodte spolocne na nejaku luku, kde vas nik neuvidi 🙂

namornicka
23. apr 2020

@dadomon tomu nerozumiem, v meste funguje (skoro) normálne vonku život, deti na kolobežkách a odrážadlách, ľudia behajú, bicyklujú. Je pravda že ochytať preliezky nie je dobrý nápad. Ľudia dodržujú vzdialenosti, väčšie deti sa prechádzajú pešo.