**Od stredy sa otvoria maloobchodné prevádzky a služby: Vláda predstavila prvú zo štyroch fáz plánu postupného uvoľňovania ekonomiky. Od 22. apríla tak budú môcť byť otvorené maloobchodné prevádzky a služby do 300 m2.** Nové pravidlá aj pre seniorov - otváracie hodiny na nakupovanie sa skrátia.
Nakupne hodiny pre seniorov sa skratia? Sak lozia do obchodov cely den ako je dlhy.
@dadka_bb aj mne to uz lezie na nervy... Muz chodi rano do obchodu ked ide do prace a stoji v rade s dochodcami ( nechodi každý deň als nie vzdy mam upecene pecivo doma, lebo je stále problém s kvasnicami a hladný byt nemôže) Ja uz neviem kedy si mame nakúpiť.. Ja som doma s malým dieťaťom.. A ked chcem ist nakúpiť po prichode muza z prace nekúpim ani jeden rožok.. Nech im nechajú hodiny, ale nech sa netrepu do obchodu mimo nich. Ja by som ich nepustila
Mali urobit tak ze kazdy druhy den pre dochodcov. Alebo iba parne dni.
@lola2411 súhlas, nás nepustia do obchodu keď sú vyhradené hodiny pre seniorov, tak ani ich by som nepustila, keď prídu mimo hodín a hotovo!
Ja som tiež minule nechala malú doma, keďže mam obchod hneď pred vchodom, a ze kým kúpim pečivo, vydrží! No stepovala som tam pred obchodom a predomnou samé dôchodkyne, že oni sú hladne a nebudú čakať do 9,takze podľa mňa sú tie hodiny fakt zbytočne, lebo málokto ich dodržiava
@lenka2710 boze to si neviem zamrazit dva rozky na ranajky? My s detmi chodime do obchodu raz za tyzden a musime vydrzat. Rozum mi zastava.
@veronicka1901 mne to nepíš, ja si pečiem aj rožky aj chleba doma, lenže keď nemám akurát kvasnice, idem do obchodu! Sú proste rozprplani a nedajú si povedať, my ich mame chrániť a oni na seba kašlú
@veronicka1901 a takisto neverím, že si ten chleba nedokážu upiecť doma, jedna suseda chodí do obchodu každý deň na rožky, ja som nebola v obchode, naposledy v stredu a to som doma ja, aj muž aj mala a v kľude prežijeme bez každodennej návštevy obchodu
@lenka2710 ved to ma hneva, aj vcera bolo v spravach, ze z ruzinovskeho DSS sa produciruju po meste a ziadaju vychadzku aj 4x denne, nechapem, ved tie opatrenia su na ich ochranu
@veronicka1901 vieš, na jednej strane sa to dá pochopiť, mnohí sú sami, aj tu v okolí každý druhý byt, čo tam býva dôchodca sám a potrebujú asi chodiť medzi ludi alebo ja neviem, ale na druhej strane, keď je takáto situácia a platia iste opatrenia, tak pre každého! Keď raz majú hodiny vyhradené, tak ich dodržiavam, keď povedia, sedte na riti doma, tak sedím doma! Neviem si predstaviť, keby im dali zákaz vychádzania! Mama ma susedu, tiež už skoro 80 rokov ma a naposledy chcela ísť s našimi na nakup a mama hej vraví, že nech jej napíše lístok, že ona jej nakúpi! Joooj to bolo reči, že ona si musí sama nakúpiť, lebo mama nevie, aké si ona veci kupuje a veľa veci kúpi len keď ich vidí a na papier by ich napríklad zabudla napísať a potom by jej chýbali atď atď! Tak sa s ňou už mama ani nedohadovala
@lenka2710 je to v ich zaujme, vsetci im chcu dobre veru mas pravdu, je im smutno, to chapem, lenze radsej smutno, ako sa nakazit
Bohoslužby budú povolené už v 2. fáze? A hromadné podujatia až v štvrtej? Tak keď niekto považuje vnútorné športovisko za väčšie riziko ako kostol plný ľudí a najmä starých, tak asi moja logika je mimo.
@namornicka no tiež som sa nad tým pozastavila, ved je tam veľa ludi nakope a prevažne seniorov, tak ako nechápem potom aj vyhradené hodiny na nákup a podobne, keď tam budu všetci a určite nie 2 m od seba
@lenka2710 a potom keď sa nákaza začne znovu šíriť tak všetko stopnú. Nemyslím si, že ju začnú šíriť tí mladí športovci na otvorených športoviskách.

Môže byť. Dobrý krok...