**Štát kapituloval. Seniori opäť môžu nakupovať aj mimo vyhradených hodín: Úrad verejného zdravotníctva SR reagoval na mnohé podnety od pracujúcich seniorov a zo svojho nariadenia upustil.** Ponechal ho len ako odporúčanie, avšak dôchodcov obchody obslúžia počas celého dňa.
A to akože načo je dobre stále meniť, najprv zákazu, o dva dni už to není pravda, už ich akože nieje treba chrániť pred ostatnými, alebo ako to vlastne je, nás ľudí do 65 od 9do 11 nepustia a oni môžu celý deň a ešte ich aj budú počas celého dňa uprednostňovať ako sa mi to už stalo, stala som v rade mimo času určeného pre seniorov a prišiel starší pán a sbskar, že pani ste na rade ale pán je senior ma prednosť, takže sa už teším ako sa načakam, že súper opatrenia len tlieskat im....
budú sa pchať do potravín ráno o siedmej...ak by sa stalo,že sa im neujde rožok alebo niečo v akcii tak koniec sveta
@gondyo najlepšie na tom je ze seniori sa cítili byť diskriminovani a bolo to protizakonne a protiústavné a to ze ľudia do 65 majú zakázané nakupovať od 9do 11,to nieje diskriminácia a protiústavné, seniori bez obmedzení, ostatný so zakazom na dve hodiny, to už protiústavné nieje.....
veď toto...mohli to inak vymyslieť...ešte 2 hodinky podvečer len pre seniorov po hlavnej vlne mladších pracujúcich a bolo by to spravodlivé...
Podla mna to mali zrusit hned, bola to blbost od zaciatku. Stat ich chcel ochranit, oni to napriek tomu nerespektovali a nakupovali pocas celeho dna. Takze im bolo v podstate jedno ci sa mozu od niekoho ,,mladsieho” nakazit.
Ziadne uprednostnovania by som uz v dalsich krokoch nerobila, je to zbytocne... 🤷🏼♀️
Ako kua aj so starými, horšie jak s mladými, ja by som sa na nich vyprdla ako nerešpektujú nariadenia majú to u prdele tak keď sa nebodaj nakazia tak budis buď umrú a ti silnejší prežijú ako keď si oni zdravie nevážia a nemajú ani štipku rozumu tak srat na nich...potom nemajú ani najmenšie právo povedať že štát sa o nich nepostaral, lebo všetko robil len kôli nim ale oni to nerešpektovali tak nech si kľudne umrú ako nič v zlom neprajem nikomu ale takým prístupom ako starý majú
@eva_s suhlasim, ocividne vacsina nepotrebuje ziadny ohlad, ziadne opatrenia, aby boli chraneni, zahodme rovno ruska, otvorme vsetko, vratme sa do normalu, ved co tam po tom, ze polka dochodcov to skor ci neskor "nerozdycha" a to doslova a do pismena, ked im je to aj tak jedno, tak nech sa paci...ale potom nech neplacu, ze padaju rad radom jak muchy a zastavit tu pliagu uz nebude take jednoduche...moja 80rocna babicka tiez len kruti hlavou, ci nevedia sediet na zadku...ona si zivota vazi, chce si uzit este svoje deti, vnucata a aj pravnucata...vie, ze ked ich chce este niekedy vidiet, musi byt zodpovedna a prisposobit sa...vie, ze do obchodu a pre lieky jej s radostou behnem ja, alebo niekto iny z rodiny, ktora to ma pobliz...no a a ked to fakt nejde inak, ide v plnom zbroji len v hodinach tomu urcenych a nakupi si rovno na tyzden...preto sa o nu nebojim....a ostatni? Kto chce kam, ....
Zrušiť aj tie dve hodiny pre dôchodcov a dobre...
@fabinko nikomi sa nezavdaci..to je hrozne aki su ludia hlupi..Teraz bude zasa kopec nakazenych dochodcov a zasa bude pelegriny vyskakovat ze su nedostatocne opatrenia..hlavne ze mal dnes tlacovku smrad a hufne by pustal dochodcov do obchodov.lezu mi na nenervy ako sa angazuju..mali to robit 12 rokov do zadu.😡
Mňa by len zaujímalo kedy začnú byť chránené rodiny a matky s deťmi.. lebo mám pocit že sa vždy prihliada na iné spoločenské skupiny rodina sa nechrani.
Ja mám deti dve. Dvojročného a 2mesacneho. Manžel pracuje takmer celý deň.
Ak chcem ísť nakúpiť -nenakupim pretože od 9-11 idú dôchodci. Skôr ako o pol 10 sa s deťmi von nedostanem. Po 11 už ideme domov lebo musím dať detom jest a dat ich spať. Poobede sa zas do obchodov nedostanem lebo sú v lepšom prípade do 5tej ( ak nehovorím o tých veľkých kde ísť s deťmi je naozaj veľmi " bezpečne "). .čiže drogérie malé potraviny sú pre nás nedosiahnutelne obchody...je to ozaj veľmi ekonomické ak sa do drogérie papiernictva atd..za 20 minút zastaví 1 človek ale nás nepustia lebo nemáme 65+....
Celé je to jedna veľká šaškaren vladne tu totalny chaos a bordel. Ľudom šibe ...mňa vie dojat keď vidím ako sú dôchodci strašne chraneni , no oni sami nosia ruska len na ustach,nos vopny..zájdu za roh rúška dole a klabosia o 106, žiadne 2 metre od seba a ešte sa na rozlucku aj vystiskaju 🤦♀️
Písala som už do druhej témy, s dôchodcami je to katastrofa. Nie ze nedodrziavali svoj čas, nakupujú kedykoľvek a ešte sú aj nenormálne drzí, automaticky sa trepu do obchodu, na postu akoby tam rad ani nebol, ved ja som dôchodca a mam všade prednosť. Ja mam tiež deti, manžel robí, tiež sa nedostanem do obchodu kedykoľvek a nikoho to nezaujíma. A co sa týka matiek s deťmi, tam by tiež mohol stať pomoct, minimálne by to chcelo skrátené uvazky lebo pracovať 8-18 v korporatoch, starať sa o deti a domácnosť, stihnúť aspoň niečo večer nakúpiť, je nereálne. Toto nikoho nezaujíma, hlavne ze dôchodcovia majú samé úľavy, výhody, MHD zadarmo atď.
Ja neviem všade vo svete aj v UK seniori v obchode Non stop, raz mlieko, raz noviny, raz cigarety a nikdy naraz🤦
Včera som nemala kam dať syna, tak som sa ho opovážila zobrať do obchodu. Prišli sme tesne pred 11-tou, ešte boli dôchodcovia, takže sme sa ani nepokúšali. O 11:05 mi SBS-kár oznámil, že s dieťaťom v kočíku do obchodu nemôžem, jeho to nezaujíma, že si to neviem zariadiť. Pýtam sa, to už nie je diskriminácia?!
Po 11-tej chodili takisto dôchodcovia, ako na páse.
Je to cele zle mohly im nechať obmedzenie plus pridať hodku potom poobede teraz zas len po obchodoch budú behať aspoň je vidieť ako im ide o zdravie aspoň keby im aj rano obmedzia nech nesaskuju už pred 7 pred obchodom toto ma vytáča idem do obchodu babky predomnou plus v obchode ide babka platiť s nákupom ešte nezbalenym ja zanou nákup už pomalú v taške za blokovania som si ho dávala a babka si povie predavačke prepáčte že som tak suchtava tak načo ide ráno keď od 9 si tam môže byť koľko chce čo druhý nie lebo rýchlo si chcú nakúpiť kým budú mať svoj čas a kôli ním sa nedostanú na radu do 9 lebo nás tam nepustia aspoň keby v tomto boli tiež dôchodci ohľaduplný tak o čom to všetko je niektorý si povedia že keď mi budeme na ich mieste že ako by sme sa zachovali normálne stala by som si za svojim a išla v tedy kedy mám a spoliehala by som sa určite na rodinu nech nakúpi a keby nemám aj tak by som dodržiavala svoj čas tak tu ľudia ich neosocuju neprávom každý je nahnevaný na to čo robia ale aj tak si ich tu ľudia zastávajú lebo sú to chudatka áno niektorý dôchodci robia len toto robí xy dôchodcov čo nerobia
Strana Smer-SD vyzvala vládu, aby zrušila opatrenie, ktoré vydal hlavný hygienik v súvislosti s vyhradeným nákupným časom pre seniorov nad 65 rokov. Podľa p. Pellegriniho a p. Fica bolo opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR týkajúce sa plošného zákazu nakupovania pre seniorov mimo vyhradených hodín diskriminujúce. Ak by to nebola vláda zmenila, boli pripravení podať podnet na ústavnoprávny výbor alebo podnet na Ústavný súd SR.
Takže si vyberte. Nikdy sa vláda všetkým nezavďačí, stále bude polovica ľudí šomrať. A to nehovorím o tom, že Smer robí všetko pre to, aby sa opäť dostal k moci. Keby neboli určené hodiny pre seniorov, Smer-áci by "kričali", že vláda hazarduje so životmi seniorov. Keď vláda hodiny pre seniorov určí, "kričia", že sú diskriminovaní. A tak to je takmer pri všetkom. Niekedy neviem, či sa mám smiať, či plakať.
Čo sa týka tých prednostných hodín pre seniorov. Netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Všetkých, ktorých poznám, chodia do obchodu len medzi 9-11 hod a poctivo nosia rúška. A naopak, viacerí mladší ľudia si dovolia prísť do malého obchodu aj v tomto čase vyhradeného len pre seniorov. Tam SBS-ka nie je a predavačky ich nevyhodia.
Mimochodom, ženy, čo robíte každý deň v obchode? My chodíme raz do týždňa a v pohode to stačí.

🙄🙏