Hľadá sa nový domov pre zachránené šteniatko
Dobrý deň,
dufam, že príspevok môže ostať.
Hľadám domov pre cca 6 týždňového chlapčeka z osady, zatúlal sa ku mne v práci pred pár dňami a je momentálne u nás (KE okolie). Bude to pravdepodobne kríženec maďarského pastierskeho plemena - velkostne približne do 15-20kg v dospelosti. My bývame v byte a robíme na smeny čiže nevieme mu poskytnúť pohyb, ktorý potrebuje. Mal zvracanie, hnačky a dostal atb, už sa to upravilo, ale nie je kvôli tomu ešte zaočkovaný a odčervený - najskôr o 2 týždne podľa vet. Corona, parvo, giardie - negat. Stolica pôjde na koprologiu a podľa toho sa odčerví.
Hľadám pre neho rodinku, najlepšie v domčeku s prístupom dnu. Hygienické návyky ešte nemá - neberieme ho ani von keďže nie je očkovany a byvame blízko osady, ale určite to bude rozumný psík a naučí sa. Je to veľký mojkoš a zaslúži si už len to najlepšie ❤️
Ďakujem.

Ten je neskutočný, tie oči 🙂 Keby sa dalo, tak hneď ho beriem....
Čo sa týka ale založenia diskusie, asi sa tu dlho neohreje, lebo inak by tu bolo kvantum inzerátov a ponúk na všetko možné.
Ten je neskutočný, tie oči 🙂 Keby sa dalo, tak hneď ho beriem....
Čo sa týka ale založenia diskusie, asi sa tu dlho neohreje, lebo inak by tu bolo kvantum inzerátov a ponúk na všetko možné.
@leangela jasne, rozumiem. Len, žiaľ, nemám sociálne siete a o to je to ťažšie.
krasny! verim ze sa niekto najde 🙂
a iba k tomu plznutiu - take male steniatka neplznu, este maju baby srst, az srst ktora sa mu vymeni v cca polroku plzne (jedine, ze by to bol naozaj neplznuce "plemeno", ale to sa teda pri krizenocovi ukaze neskor 🙂 ).
krasny! verim ze sa niekto najde 🙂
a iba k tomu plznutiu - take male steniatka neplznu, este maju baby srst, az srst ktora sa mu vymeni v cca polroku plzne (jedine, ze by to bol naozaj neplznuce "plemeno", ale to sa teda pri krizenocovi ukaze neskor 🙂 ).
@bg92 ak to bude kríženec toho pastiera, tak tie psiky neplznu. Iba sa musia strihať. Aspoň podľa vet teda je.
Ahoj, ziadne 6 tyzdnove stena neplzne, toto by som nevyhlasovala kedze Ti potom o par tyzdnov/mesiacov mozu doniest psa domov lebo bude plznut alebo budu nanho alergicki atd.
Dalej, original madarsky pastiersky pes je tak ojedinele plemeno, ze by bol zazrak keby ho mal niekto v osade a ze by zrovna takyto pes bol rodicom steniatka. Vacsinou ide v osadach len o krizence krizencov. A to, ze je to aktualne "do brckata" absolutne o nicom nehovori. A keby aj naaaahodou bol jeho krizenec, neviem odkial je info ze ten psik neplzne (kedze plzne) a tiez uvediem na pravu mieru - jeho srst sa vobec nestriha.
To len naozaj na okraj, aby si vedela zaujemcom podat relevantne mozne info o psikovi a nie polopravdy - aj ak toto povedala veterinarka a mas to od nej, tak je to na jej obraz, ze sa tomuto asi az tak nerozumie... To nie v zlom, ale ako fakt.
Daj steniatko na inzertne port., ak aj nemas soc.siete, tam si najde najskor majitela. Zelam vela stastia pri vybere tych najlepsich majitelov, ste dobri ludia ze ste sa ho zatial ujali.
Ahoj, ziadne 6 tyzdnove stena neplzne, toto by som nevyhlasovala kedze Ti potom o par tyzdnov/mesiacov mozu doniest psa domov lebo bude plznut alebo budu nanho alergicki atd.
Dalej, original madarsky pastiersky pes je tak ojedinele plemeno, ze by bol zazrak keby ho mal niekto v osade a ze by zrovna takyto pes bol rodicom steniatka. Vacsinou ide v osadach len o krizence krizencov. A to, ze je to aktualne "do brckata" absolutne o nicom nehovori. A keby aj naaaahodou bol jeho krizenec, neviem odkial je info ze ten psik neplzne (kedze plzne) a tiez uvediem na pravu mieru - jeho srst sa vobec nestriha.
To len naozaj na okraj, aby si vedela zaujemcom podat relevantne mozne info o psikovi a nie polopravdy - aj ak toto povedala veterinarka a mas to od nej, tak je to na jej obraz, ze sa tomuto asi az tak nerozumie... To nie v zlom, ale ako fakt.
Daj steniatko na inzertne port., ak aj nemas soc.siete, tam si najde najskor majitela. Zelam vela stastia pri vybere tych najlepsich majitelov, ste dobri ludia ze ste sa ho zatial ujali.
@colsami nikde som nepísala, že je original pastier., ale že ide o kríženca. Nič, čo nemá PP pre mňa nie je original 🤷🏼♀️ my mame cely život frbulov čiže podávam len info, ktoré mi bolo podané… ale komentár som teda vymazala