Ako zvládnuť škrkavky u šteniatka a detí?
Ahojte, chcela by som sa poradiť s rodičmi, ktorí majú doma malé deti a zároveň šteniatko.
Máme doma približne 8-týždňové šteniatko. Po odčervení sa v stolici objavili pravdepodobne škrkavky, teraz je už pod dohľadom veterinárky, dostala liečbu na trávenie a o pár dní ju čaká ďalšie odčervenie.
Máme však doma deti vo veku 2 a 4 roky a priznám sa, že mám z toho veľký strach. Veterinárka mi povedala, že vajíčka parazitov sa môžu ešte určitý čas vylučovať, preto sa snažíme poctivo zbierať výkaly a dodržiavať hygienu.
Rada by som sa spýtala rodičov, ktorí si prešli podobnou situáciou:
* Ako ste to riešili doma?
* Nechávali ste deti normálne v kontakte so šteniatkom?
* Umývali ste ruky len pred jedlom a po hre vonku, alebo po každom kontakte so psom?
* Ako dlho ste boli opatrnejší?
Budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti a rady. Prosím len o slušné odpovede, som z celej situácie dosť vystresovaná a rada by som počula skúsenosti ľudí, ktorí si tým naozaj prešli.
Nijako by som to neriesila (som veterinarka aj matka), len sledovanie, plus hygiena. Teraz nic specialne nevymyslis a zbytocne sa budes stresovat. Predpokladam, ze Ta veterinarka poucila ake su mozne cesty prenosu? 🙂
Kontakt ako taky, normalny, je ok.
@anonym_5a6c15 sliny výkaly akože psíka mame vonku nemám ho vo vnútri ale tak veľmi ma to zasiahlo keď akože tak dlho sme sa tešili čakali na šteniatko a nechcem im ho odopiera za jedno a za druhé nechcem im hovoriť stále že rýchlo sa umy lebo ma parazity a jedno z druhým
Takmer kazde, ak nie kazde, steniatko ma parazity, preto sa naozaj pravidelne odcervuju uz od skoreho veku. Doma staci bezne dodrziavat hygienu a kedze psik s nimi nespi v posteli, tak by som sa tak nebala.
Takmer kazde, ak nie kazde, steniatko ma parazity, preto sa naozaj pravidelne odcervuju uz od skoreho veku. Doma staci bezne dodrziavat hygienu a kedze psik s nimi nespi v posteli, tak by som sa tak nebala.
@anonym_096aad išlo mi aj skôr o tie hovienka kde to je snažím sa ich zbierať ale nedá sa mi byt stále pri nich a nechcem aby bolo stena nonstop závrete vo voliere a kor už nie v týchto horúčavách takže snažím sa nájsť vsteky hovienka ale nedá sa mi byt všade proste najviac mám strach len o deti že keď sa jej chytia alebo niečo oni ju strašne ľúbia ale nedovoľujem im ani nechať sa oblizovať po tvári to vôbec ale tak ako hovorím nedokážem byt stále a všade aj keď sa snažím akokoľvek

Nijako by som to neriesila (som veterinarka aj matka), len sledovanie, plus hygiena. Teraz nic specialne nevymyslis a zbytocne sa budes stresovat. Predpokladam, ze Ta veterinarka poucila ake su mozne cesty prenosu? 🙂
Kontakt ako taky, normalny, je ok.