Aké sú šance na sekciu pri hrozbe ruptúry maternice?
Zdravím, idem si pre radu alebo info. Po 8 rokoch tehu. Pri poslednej poradni pri mojom dr, odporučil sekciu (keďže prvý pôrod bol akútna sekcia) a toto tehu je drobec podľa vypoctov veľký čiže moze hroziť ruptura maternice. Otázka znie ak toto poviem v Košiciach na 2.poschodi dr daju ma automaticky na sekciu alebo ako? Termín mam 13.3 a zatiaľ ani na vyšetrenie koli epidural ma neposlal dr. Neviem ako to chodí preto táto otázka. Vopred vďaka
@trgypadl ano , dakujeme za tvoj udajne odborny nazor, ktory sa minul ucinku, lebo nic z toho , co si tvrdila, nakoniec akosi nesedi...a nie, jednym telefonatom do nemocnice si bez zaplateneho "osobneho" porodnika proste nevybavis... ale to iste vies aj ty sama, pani erudovana...
@maryetta presne tak,. co lekar to iny nazor, co nemocnica , iny postup... da sa vybavit vsetko aj nic.. s dovodom aj bez... vychadzala som z osobnej skusenosti, mozno preto, ze moj lekar ma aj rodil a asi jeho nazor aj niekoho v nemocnici zaujimal
@lilly934 dobre že si si vybavila. A blbe komenty ani nečítaj. Ak bola maternica rezana, už je navždy oslabená a je vyššie riziko ruptury, ako keby nie je. Preto aj vždy musí rodičia podpísať informovaný súhlas, kde sa presne o tomto riziku píše. Dr sa radi naparuju, ale po sc do prirodzeného nútiť nemôžu. Nech všetko dobre dopadne
@krasneleto ☺️☺️ty si myslis,ze ma tymto urazis?snivaj dalej,pomasti si ego
@trgypadl vobec, nemam vo zvyku urazat niekoho bez fotky, toboz nie s nazorom, ktory okolo odborneho nesiel.. ale mas pravdu, ja som laik, iba som pri kazdej diagnoze siahala okrem nazoru gynekologa po odbornej literature, a nastastie nie tu na MK
😂😂😂
@krasneleto dakujem ,za pobavenie v dnesny vecer
@trgypadl za malicko, este by to chcelo zaziarit v prezentovani nazoru, ako moze hrozit ruptura maternice mimo tehotenstva.. podujmes sa? nech pre zmenu pobavis ty mna? vies win win
@krasneleto snad chces neodoborny nazor☺️?nebudem drat zbytocne posmenka,urcite si si to nastudovala v odbornej literature sama
@trgypadl aj som si myslela 💪

@krasneleto a citala si co povedal prednosta? Ze jej gyn nemal co take tvrdit....
mne sam moj gyn povedal ze on do toho nema co. Ze od toho su v nemocnici.... mne samej ked som na neho pritlacila ze ako by sa rozhodol on ci druha sekcia alebo ze proste vie aky som mala prvy porod-tak iba tak "laicky" povedal ze dost casto sa pripad moze zopakovat. Kvoli comu bola prva sekcia...
ale nebol dovod. Nedialo sa...
v nemocnici sa ma ale primar pytal ze ako by som chcela na to som ja povedala ze ak je jazva ok a bezne mavaju porody po sekcii tak skusim-sam povedal ze ked nieco ze do 5minut som na sale....
mne maternica takmer praskla schvalne prave pri prvom kedy vlastne aj ta sekcia bola... pri ostatnych troch vsetko ok.
Takze "ohanat sa" "iba" rupturou maternice... neviem no... nie som odbornik len pisem co som si ja presla. Rovnako ako si pisala ty svoju skusenost.
Ale zas ukoncime to tak-co lekar... co nemocnica... co rodicka. Je to vsetko individualne.