Aké sú šance na sekciu pri hrozbe ruptúry maternice?
Zdravím, idem si pre radu alebo info. Po 8 rokoch tehu. Pri poslednej poradni pri mojom dr, odporučil sekciu (keďže prvý pôrod bol akútna sekcia) a toto tehu je drobec podľa vypoctov veľký čiže moze hroziť ruptura maternice. Otázka znie ak toto poviem v Košiciach na 2.poschodi dr daju ma automaticky na sekciu alebo ako? Termín mam 13.3 a zatiaľ ani na vyšetrenie koli epidural ma neposlal dr. Neviem ako to chodí preto táto otázka. Vopred vďaka
@lilly934 vo vacsine pripadov , prva sekcia priamo predurcuje k sekcii druhej... pri hroziacej rupture maternice ti da tvoj gynekolog odporucenie na sekciu. myslim ze by si nemala mat problem .
@trgypadl dovodom na sekciu je hroziaca ruptura maternice, ktora velmi uzko suvisi prave zo stavom rany po prvej sekcii
@krasneleto tak môj dr to iba mne povedal bez odporucania, teraz chodím na poradne v Košiciach na príjmovu ambulanciu a zatiaľ nikto nič nepovedal tak neviem aké sú postupy
@lilly934 tak sa vrat k svojmu doktorovi a nech ti to napise, easy
@krasneleto toto je môj,,začarovaný,, kruh on nemôže vystaviť niečo takéto a kedze som evidovaná po akútnej sekcií tak majú to vedieť aj keď som im toto povedala ako ja nemám problém porodiť bez sekcia len bez epidural asi nie
@lilly934 akoze nemoze nic take vystavit? to kto ti povedal, cele tehotestvo ti on pisal do knizky a vysetroval. a ano moze to vystavit a ak je o tomto stave presvedceny, co je, kedze ti to povedal, tak je priam povinny to vystavit. neznamena to, ze to budu akceptovat, urcite to ma ale vacsiu vahu ako tvoje hovorene slovo
@krasneleto dnes som bola za ním aby to napísal tak jedine co on môže spraviť moze vysvetliť dr co ma pozoruje moj stav ako neviem ci ja som blbá alebo chcú spraviť blbú
@lilly934 prosim ta, tak ako vie napisat recept, vie napisat ze prosi o interne vysetrenie pred operaciu, tak ako vie vypisat pn, vie napisat... odporucam sekciu
@lilly934 Gynekológ pri odporúčaní na sekciu zvyčajne vypisuje:
Žiadosť o hospitalizáciu – Štandardné tlačivo používané v nemocniciach, kde sa uvedie diagnóza a dôvod plánovaného cisárskeho rezu.
Lekársku správu (odporúčanie) – Gynekológ môže napísať podrobnú správu s medicínskou indikáciou sekcie (napr. predošlé sekcie, poloha plodu, úzka panva, zdravotné komplikácie).
Tehotenskú kartu – Ak ide o plánovanú sekciu, nemocnica vyžaduje aj tehotenskú kartu s doterajšími vyšetreniami.
@krasneleto v tomto som bola aj ja ze takto to by mal napísať neviem vážne ako ďalej postupovať ani neviem kedy sa ide na vyšetrenie koli epidural
@krasneleto z toho celého mam tehotensku knihu, mam dojem ze tým ze som prekročila 35tt ma prebrala príjmova ambulancia ze tam to mam riešiť teda podľa slov môjho dr
@lilly934 ty vazne chces rodit s hroziacou rupturou maternice normalne? vies ake su rizika ?
chod za tym tvojim gynekologom a nech vypise odporucanie pre boha, jeden zdrap papiera, mimochodom mohol to dat do tehotenskej knizky.. to co je za magora
@krasneleto ja po mojich skúsenostiach prvého pôrodu mam rešpekt a najkrajšie na tom ze nitko nic nepovie a ak sa informujem ja tak sú skutočne slušní
@lilly934 ano, lebo to moze byt vnimane ako tvoj rozmar... s diagnozou, ktoru ti urcil tvoj lekar a s jeho potvrdenim, by to bolo o dost jednoduchsie
@krasneleto áno lebo dnešné matky nevydržia nic len odkiaľ by som si ja vycucala tento stav resp. diagnózu ruptura maternice
@lilly934 ja ti verim, po akutnej sekcii neviem kto a preco ide nutit zenu do normalneho porodu, navyse s hroziacou rupturou ... ako to je viac ako sen
@monsterablue nova nemocnica. Áno vedia o mojom stave a v tehotenstkej knižke pise prvy porod akútna sekcia a k porodnikovy som sa ešte ani len nedostala. O mojom zdravotnom stave vedia
Ja som mala prvu sekciu akutnu.
Druhy porod necele 3 roky... vyvolavany. Prirodzene. Rovnako aj dalsie dva porody. Treti porod sice bol taky-na vazkach lebo bol odhad cez 4kg ale bol to nakoniec najrychlejsi a najlepsi porod-do 3 hodin a mal 3900/54cm.
Moj gyn sice pri druhom hovoril ze on to skor vidi na sekciu ale ze nech rozhodnu v nemocnici. A tam mi dali na vyber-nebola som ale v Ke.
@krasneleto prosim Ta nezavdzaj dobre,?
@lilly934 este si skus pozriet aj skupinu vbac. Je niekolko zien ktore porodili po sekcii prirodzene.
Ja som mala mesiac do druheho porodu. Sama som nevedela co a ako...
a mali sme navstevu. Taka vzdialena rodina. A som hovorila ze po sekcii ze este neviem... a ten chlap-uz bol po 40-tke hovoril ze on je narodeny sekciou. A jeho dalsi 3surodenci su klasicky. Tak toto ma uplne povzbudilo ze ked to islo pred 40 rokmi tak snad ajteraz je to realne mozne....
@trgypadl ako prosim?

@lilly934 nie,ni je dovod po 8 rokoch znovu na sc,lekari si sleduju stav jazvy po sc