Aké sú skúsenosti so školami Hroncova a Felix?
Dobrý deň, poprosím skúsenosti mamičiek s uvedenými školami,máme budúceho prváka a uvažujeme medzi týmito školami.Zaujíma ma celkovo prístup učiteľov, úroveň školy…syn je šikovný,až veľmi 🙂) Ďakujem
@mimiketoke my sme tam chodili 3 roky a keby tam nebola ucitelka aka bola, mozno ostaneme dalej, ale dobre, ze sa tak stalo, lebo sme nasli ovela lepsie riesenie, kvoli sukromiu nebudem pisat kde, ale vacsinu z toho, co pisete je pravda, chyba tam otvorena komunikacia, celkovo spatna vazba ako na tom deti su, v novej skole mame za 2 tyzdne viac info a e-mailov ako za jeden cely skolsky rok vo felixe, u nas bol odlev ziakov extremne najvyssi, co je bohuzial na skodu skoly, dana ucitelka je vhodna do statnej skoly, nie do sukromnej prezentujucej sa ako alternativna, jazykovo po 3 rokoch anglictiny je to viac nez bieda, my sme chodili aj na doucovania za mat a sj, aby ako-tak drzal krok s detmi zo statnych skol, v rodine mame presne takto staru sesternicu, takze sme videli obrovske rozdiely a to hlavne v matematike, co je v pripade studia na gymnaziu, ci technickej skole, fakt nosny predmet...aj ked otvoria strednu skolu, tak co potom dalej na VS ? ja som sa ucila derivacie integraly na VS a mala som co robit
Prestup ale vobec nie je problem, je tam 3 mesacna vypovedna lehota, a zas to skolne nie je vo Felixe vobec vysoke v porovnani s BA alebo aj s inymi sukromnymi skolami, a ano rodicia mnohi zistili, ked sa deti nedostali napr. na 8 r gymnazium, co je uz bohuzial neskoro a teda na 2.stupni uz nemaju cim zaujat, kedze aj znamky, aj ulohy uz su...budu musiet nieco zmenit, lebo ked sa prestane prve trojrocie znamkovat bezne v skolach, tak nebudu mat na co nalakat rodicov deti
@lenkald
ahoj, prosim ta velmi pekne, skutocne velmi....mozeme potom aj sukromne, piseš, že felix nie je OK podla teba, zvažujem aj tuto skolu, preto sa pýtam a nechcem pochybyt pri výbere....píšeš aj že ste zmenili skolu a ste uplne stastný, že to bolo to naj rozhodnutie, velmi pekne ta prosim, vies poradit, vies mi napisat kam ste sli....je to pre mna velmi podstatne, možno mi tým veľa veci uľahčíš, ukážeš cestu...som trosku v tých skolach stratená..nie preto že chcem sukromnu skolu z dovodu, že mam na to, že chcem nieco viac, mne ani tak nejde o nenormalne uzasne vzdelanie, ale ide o dieta.... prosim ozvi sa mi. ĎAKUJEM
@22marcelka0105 tak po pol roku napisem, ze velmi lutujem, ze sme ho neprelozili uz v tretom rocniku, prestal si obhryzat nechty, moze sa kde je ukazat v tom, v com je dobry, pri prvom naznaku sikany to skola okamzite otvorene riesi, ucitelka s nami v kuse komunikuje, kazde 3 mesiace mame stretnutie, dieta prezentuje rodicom projekt, jednym slovom uzasne
Tu ucitelku z felixa vyzera, ze vyhodili, isla na dlhodobu pn, a uz sa asi nevrati, co som v kontakte s rodicmi, deti ostalo v triede 12, to hovori samo za seba …mozno smola, ale tie sluby co boli na zaciatku sa z mojho pohladu takto spatne nenaplnili uz aj v porovnani s touto druhou skolou
Navyse od 5. rocnika sa tam riadne znamkuje a riesit, ze s tou urovnou sa dieta nedostane na 8 r gymnazium
Su tam rodicia aj spokojni, ak maju dobru ucitelku urcite je F lepsi ako statna skola
A vlastne sa tam tazko dostat, kedze otvaraju dve triedy a hlasi sa urcite raz taky pocet a to z tych 18 este beru surodencov deti co uz su v skole
@lenkald
Ďakujem ti velmi krasne za recenziu, bola som na DOD vcera, ako aj fajn ale nie som taka ze ma to ohurilo na tolko ze urcite pisem ze to je presne to co hladame a potrebujeme 🙄🙏
Prosim na aku skolu chodite vy? Je to sukromna? Velmi mi zalezi na klude a spokojnosti dietata, ale ano aj na tom aby malo doetatko individualnejsi pristup trosku a nebolo ich v triede 25-30.
Prosim odpis
Dakujeeem
Kludne mozeme aj ss popisat
@22marcelka0105 @lenkald mohla by som prosím poprosiť aj ja viac info? 🙏🙏🙏
@misickast ahoj, lenka tu vyssie popisala dost toho a aj napisala po pol roku ako to cele vnima…samozrejme to ze sa jej nemuselo pacit, neznamena ze by sa nepacilo aj nam a naopak. Ale ja som rozhodla nakoniec NIE pre Felix. Vyberam medzi dalsimi dvomi….
@misickast info som napisala viac nez dost, a momentalne som sa dozvedela velmi negativne informacie opat na ucitelov a Felix, takze pochybujem, ze ich tam ostane vobec 12 v triede do 2.stupna, naozaj neviem ako ine rocniky, ale ja si ani neviem predstavit, zeby sme tam za tychto okolnosti stale boli....z osobnych dovodov nebudem pisat, do ktorej skoly sme presli, ale nie je ich v Kosiciach tak vela, hlavne ked ma byt sukromna a s prioritou anglictiny, tak mate na vyber minimalne tri
@lenkald lenka ano ja by som predpokladama ze bud didacticus, fururum aleboooo neviem mozno lermontovova? Neviem este je aj splash ale tak platit 600€ je sialene…ale rozumiem, ak niekto na to ma, kluudne.
Ja si vyberam triedu snp a lermontovovu….tie su moje favority…uvidime aka bude realita.
Slobody bola dalsia v poradi ale nejako som sa rozhodnut musela a didacticus tiez- ale nepaci sa mi tiez ake reci tu o nej koluju :(
Bola som na 6tich skolach osobne rozpravat s pani riaditelkami a aj na DOD.
na margo Felixa, toto sa tam deje, nebudem pisat samozrejme aka trieda rocnik ani mena, ale sami posudte, ved toto nie je normalne ani v statnej skole, nieto "alternativnej" sukromnej a ked som na to upozornovala minuly rok, tak este mna rodicia obvinovali, ze "prudim" a na konci roka, ked sme odchadzali, si riaditelka zapisala celu A4, co sme jej hovorili, ze sa dialo, ale ako vidim, vela sa toho nezmenilo, a zeby to bola iba nahoda, ze prave tato jedina trieda a vsetko ostatne funguje ? fluktuacia tam za 3 roky bola obrovska, ved stvrtaci maju stvrtu triednu v podstate, aj ked realne bola nejaka zastupujuca a tych nerespektujucich ucitelov/liek a vychovavateliek sa tam premlelo dost, nase dieta sa totalne ukludnilo na tej druhej skole, prestal si obhryzat nechty a dalsie veci, co zazil vo Felixe od prveho rocnika rozne druhy sikany (nebol sam), a skola to este tutlala, je mi fakt zle pri tych spomienkach a velmi velmi lutujem, ze sme hned v prvom rocniku neodisli prec
M. vraj pri nejakej situácii povedala že skončí ako smetiar, zrejme niečo nevedel/nechcel spraviť. Najprv som myslela že sranduje
Ano toto som aj ja pocula, ze raz ho stretne v meste ako bude zametat ulice 🙄. Alebo ze horsich ziakov/ ci horsej skole (neviem presne ako to bolo, tak nechcem zavadzat) este za 17rokov neucila.
Naposledy na AJ davala vsetkym poznamky radradom (az na par vynimiek) dokonca aj tym, co neboli v skole
@22marcelka0105 inak rozpravat Vam mozu aj "bajky starej matere", kym nezistite osobne realitu a hlavne aku dostane ucitelku a teda nie je sukromna skola ako sukromna skola, ako pisem, kvoli ochrane sukromia nebudem pisat, kam sme isli, ked chcete precitajte si tento moj koment, lebo potom ho zmazem

felix ako skola nie je zla, ale neposkytuje absolutne nic specialne preco by clovek za tuto skolu mal platit. Druhy stupen absolutne splynie s priemerom skol v meste, urcite nie je to nic lepsie - plus pocet deti v triede sa zvysi, kedze nasledne zlucuju triedy. Domace ulohy tam su, len to inak nazyvaju - projekty 🙂. Odlev deti z tejto skoly je priamo umerny uvedomeniu si rodicov co prinasa skola, bohuzial aj problemu moznosti prestupit na klasicku skolu - kedze tieto deti uz nevedia zvladnut, dobehnut klasicku vyucbu - to bude radosti na strednej skole, snad otvoria dovtedy gymnazium ako v bratislave. Jednoducho su to uplne vyhodene financne prostriedky, plus sa clovek zaviaze ze to bude platit aj ked zisti ze je to uplne inak ako je prezentovane, ale na zmenu nema priestor. Treba zvazit aj okolie - lunik 9, vs internaty a otvoreny skolsky areal pre poobedne akcie.