icon

Ako vybaviť pokutu v MHD pri oneskorenom lístku?

katusskaa
18. apr 2024

má niekto skúsenosť? cesta MHD, kupujem si lístok cez appku, na kredit, dostala som pokutu, lebo mi do začiatku platnosti lístka chýbalo 12s - lístok kupujem vonku, ale až keď vidím autobus, keďže sa mi x krát stalo, že som ostala s kúpeným lístkom stáť na zastávke a bus neprišiel. revízor bol neoblomný. pochodím s nejakou "žiadosťou" o odpustenie pokuty? nákup lístka viem zdokladovať.

Strana
z2
katusskaa
autor
18. apr 2024

@janage myslím, že moja otázka nesmerovala na toto, možnosti poznám. prosím, nevyjadruj sa už a nemoralizuj hlavne. neurobila som nič zlé, lístok som mala kúpený a zaplatený. tebe sa to nikdy nestalo - ok. stalo sa to mne a ja ponesiem následky, naozaj mi nepríde vhodné, že v tejto situácii mi vysvetľuješ ako malému dieťaťu, čo všetko sa dá a aké možnosti, poznám ich, viem čítať. ak si si nepodávala žiadosť o odpustenie pokuty, nepíš sem, prosím.

janage
18. apr 2024

@katusskaa nesnažili som sa nijako moralizovat, len som sa ti snažila ukázať, že ako dôvod tvoje vysvetlenie, že si lístok kupuješ spôsobom akým si opísala, aby si sa vyhla tomu, že lístok kúpený a autobus nikde, nemusí obstáť, pretože si mala k dispozícii iné možnosti.
Proste si to riskla a nevyšlo.
Odpovedala som aj na otázku, áno stalo sa spolužiakom dieťaťa a nepochodili.

Je mi jasné, že si chcela počuť iné a nie rady ako v budúcnosti toto vyriešiť, aby si netrpia či autobus príde ci nie alebo či lístok naskočí včas. Aj QR kódom vieš kúpiť aj viac lístkov. A naozaj myslím, že by to pre tvoju situáciu bolo riešenie.

simona_boz
18. apr 2024

@katusskaa urcite sa odvolat. Kamoske odpustili pokutu. A potom nabuduce na buze je qr kod a tam je moznost ze zakupis tak ze v appke naskenujes ten QR kod a listok mas teda platny hned v momente nastupu. Pripadne ak vies ze ti chyba par sekund "hrabat" sa v kabelke a co najpomalsie hladat mobil 😁

adriana027
12. máj 2024

@katusskaa mne sa presne toto stalo dnes.. s nosicom a dietatom v nom, s batohom, ufucana som si sadla na sedadlo a cakala este 40 sekund k platnosti.. presne si ma odchytili a bez zlutovania mi dali pokutu.. neviem nic ine povedat len ze revízori v Kosiciach su svine

adriana027
Autor odpoveď zmazal
adriana027
12. máj 2024

@adriana027 aha uz som to nasla

adriana027
12. máj 2024

@katusskaa je to proste hrozne.. ja si kupujem s cistym svedomim listok ale ano ta minuta bola uz v buse... , a oni takto zarabaju.. uplna sikana... vynadala som im, mat taku prácu je des ale su to jedni hnusni bezcharakterni ludia, ktori zarabaju na tom ze sikanuju v podstate.. lebo to co mi dnes spravili bola v podstate sikana... pretoze zakupeny listok som mala, len bol este neplatny - preboha to su pravidla.....), ale nie ona trápna revizorka mi povedala, ze som si mala kupit listok doma ( to bol listok na mesiac, mesacny listok, ale hej doma som rada ze sa s 5 mesačným babom v klude vychystam, nakojim prebalim, zbalim veci pre babo a aj pre seba a potom ratam s tym ze ked pojdem na zastavku tak si listok zakupim lenze revizorska potvora si na matke na materskej fajne zgustne)

simona_boz
12. máj 2024

@adriana027 kamoska vtedy neuhradzala a odvolala sa mailom. Prvy krat jej zamietli, a na druhy krat este skusila a uznali jej a neplatila nic. Ale tak zarucit ti neviem ale myslim ze mozu vyjst v ustrety ked nebolo predsa tvojim umyslom cestovat na cierno.

simona_boz
12. máj 2024

@adriana027 velmi tam chyba moznost v ubiane ten listok aktivovat bez cakacky. Ked napriklad pride bus skor. Ano da sa cez qr kod na dverach ale tak nie kazdy to vie. A tiez mi to tak pride ze to zneuzivaju revizory aby si zbierali bodiky. Nie na pasazieroch co naozaj cestuju vzdy bez listka.. tych obidu ale na ludoch co nemaju umysel cestovat nacierno.

katusskaa
autor
12. máj 2024

@simona_boz mne prisla vyzva domov, na 60 eur pokuta + postovne + este aj 1 euro za listok 🙂)) idem pisat odvolanie, snazim sa odvtedy cez QR kody ale nie vzdy funguju + na niektorych busoch su dole pri kolese alebo ich zakryju dvere🙂)) no comment... vsak jasne ze idu po takych, kde vedia, ze tu pokutu raz zaplatis, lebo mas z coho. toto co tebe spravili, je presne to iste co mne - sikana. ved ten listok uz je kupeny a nijako ho neviem pouzit inak.

adriana027
13. máj 2024

Hej, dakujem za pochopenie, uvidim ze ako to poriesim no 🙂

katusskaa
autor
7. jún 2024

už len update - nič mi neodpustili.... dve strany s prepáčením drístov o tom, ako si mám pozerať na stránke dpmk, či autobus mešká a pod.

adriana027
10. jún 2024

@katusskaa aj ja idem pisat odvolanie, treba si stat za svojim, drzim palce

adriana027
10. jún 2024

@katusskaa mne presne to iste napisali ale som odhodlana.. nehovoriac o tom ze ja som si uvedomil ze presne vtedy nesla ubian appka lebo mi sekla ale mobil a dáta mi sli.. len som vlastne asi polminutu naviac cakala

adriana027
10. jún 2024

@janage ake ine moznosti ak mala uz kupeny listok??

sszuzu8
17. júl 2024

@katusskaa 12 sekúnd je dosť. Nesplnila si podmienky tarify ktorú máš volne dostupnú na webe DP k naštudovaniu. Virtuálny cl je platný až so zeleným riadkom. Lístok sa kupuje v dostatočnom predstihu

katusskaa
autor
17. júl 2024

@sszuzu8 ale nehovor 🙂

earlgrey
17. júl 2024

Ja necestujem v KE často a preto mám v peňaženke stále minimálne 5 lístkov kupených, skús aj ty toto a potom sa nebudeš musieť vyhovárať na to, že autobusy meškajú 🙂

katusskaa
autor
17. júl 2024

och ako dobre, že tu máme samé stopercentné ženy 🙂

katusskaa
autor
17. júl 2024

kupujem si odvtedy lístok inak - cez QR kod, bohuzial naozaj ani toto nie je na 100%, lebo nie vzdy funguju.... nikto a nic nie je 100%ne preto mi nadalej pride nelogicke, ze idu vymahat pokutu kvoli 12s uz zakupeneho listka, ktory sa neda zrusit. ale ok.... vyhybam sa im este viac, malo muziky za vela penazi nase dpmk

sszuzu8
17. júl 2024

@katusskaa nejde o stopercentnost. Ide o prevzatie zodpovednosti. Najistejsie sú papierové lístky. Prídem označím. Ak nejde žiadny označovač logicky sa nerobí ani kontrola. Aplikácie nie sú spoľahlivé vybije sa mobil a dodatočne sa jednorazový lístok nepreukazuje. Qr nie je na každom voze taktiež.🤷‍♀️

katusskaa
autor
17. júl 2024

@sszuzu8
@sszuzu8 ja som prevzala zodpovednosť, zaplatila som pokutu. snažila som sa smerom k dpmk vykomunikovať nezmyselnosť tohto pravidla, kedze dpmk nedokaze zarucit ze ten bus vobec pride, nehovoriac o tom, ci pride nacas alebo ci bude meskat. tolko k prevziatiu zodpovednosti - preco stale len klient, a poskytovatel sluzby nie? v dnesnej dobe prepac, ale nie, nevyhovuju mi papierove listky. ak sa dpmk rozhodlo ponukat aj ine sposoby nakupu a oznacovania listkov, ma to byt vymyslene tak aby to bolo pouzitelne. ja som ako odpoved z dpmk naozaj dostala skoro dve strany vypocitane co vsetko som porusila.... asi necitali moju ziadost, lebo v nej som uviedla, ze si uvedomujem, ze som nemala platny listok po dobu 12s... na to, co som sa pytala ja, mi v odpovedi neodpovedali, pravdepodobne na to pouzivaju nejaky genericky vzor. cize nie, nebudem ich pouzivat a cestovat s dpmk, pokial naozaj nebudem mat inu moznost.

sszuzu8
17. júl 2024

@katusskaa si sa v podstate priznala v tej žiadosti a dala si im za pravdu tak? 🤷‍♀️ Autobusy meškajú ale to nie je chyba DP. Si vezmi situáciu na cestách samé zápchy kvantá áut čo sa má bus teleportovat zo zastávky na zastávku? Ako sa toto dá ovplyvniť v tak veľkom meste? Inak meškanie sa zohľadňuje ak si aj lístok kúpiš skôr. 🙂 je zrejmé kedy si lístok kúpila kedy prišiel autobus to všetko sa berie do úvahy.

katusskaa
autor
17. júl 2024

@sszuzu8 ja som im to tam vsetko vysvetlila. porovnala som si casy kedy mi stiahlo peniaze, kedy prisiel bus atd..... k tomu sa vobec nevyjadrili. jednoducho pozberaju peniaze kde mozu od cestujucich bez nejakej snahy skvalitnit sluzby, aspon ja teda neevidujem ze by sa v KE kvalitnejsie cestovalo. islo mi o ludskost - presne ako pises: "Autobusy meškajú ale to nie je chyba DP. Si vezmi situáciu na cestách samé zápchy kvantá áut čo sa má bus teleportovat zo zastávky na zastávku? Ako sa toto dá ovplyvniť v tak veľkom meste?".... podla teba dpmk toto nevie ovplyvnit, preco teda ma tu nezmyselnu podmienku a minutovy interval medzi nakupom a platnostou listka? ked oni sami nevedia ovplyvnit to, kedy pride autobus.... cestovala som verejnou dopravou vselikde, a vie to aj inak vyzerat ako u nas

oblecenie99
17. júl 2024

Čiže niektorým stačí výzva, aby opustili autobus, ostatným neodpustia ani 12 sekúnd.

Pred par rokmi som si neuvedomila, že mám zakúpený mesačník s platnosťou od pondelka, lebo som vynimocne pricestovala de KE v nedeľu večer, a nie v pondelok ráno. Vtedy som si dala urobiť svoju prvú kartu a bola to moja prvá skúsenosť s mesačníkom v MHD. So sebou som navyše mala lístky, nepoužité, a necvakla som ich len a len z dôvodu, že som bola v tom, že už mám mesačník (uznávam, moja chyba, zamotala som sa). Nastúpila som teda v nedeľu na stanici, a na zastávke pri Jakabovom paláci som už bola ľahšia o 60 eur plus cena lístka s bonusom, že sa so mnou tá pi*a (odmietam použiť slušnejší vyraz) jednala ako s posledným prašivým psom. V tej dobe som bola po škole, vo svojej prvej práci s nastupnym platom 300 eur mesačne pri nájme 300 eur mesačne (kvôli praxi som zúfalo brala, čo bolo), doslova som žila z vreckového od našich. Snažila som sa byť naozaj slušná, aj pokorná, vysvetľovala som, ukázala nepoužité lístky, nič nepomohlo, musela som ísť poctivo si to zaplatiť na Rooseveltovu. A vtedy som si povedala, že ja im tu pokutu precestujem a 60 eur vnímam ako predplatené cestovné 😁

milanmilan123
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2