icon

Kde v Košiciach dať urobiť trvalú chlapcovi?

lubiik
19. máj 2026

Ahojte mamky chlapcov, kde ste dávali synom robiť v Košiciach trvalú? Syn túži po vlnkách, tak nech si to skúsi. Ak sa mu nebude páčiť pôjde na krátko 🙂. Ďakujem

Strana
z2
rozculena
19. máj 2026
@anonym_6637d6

@motylik2559 Mne sa to tiež nepáči. To je taký trend ktorý zmizne za pár rokov. Každá doba má také svoje trendy. Niekedy mali ženy trvalú, to už vymizlo majú ju len dôchodkyne.

@anonym_6637d6 len dôchodkyne? Trvalá sa vrátila už dávno,sledujem na nete kaderníčku,ktorá robí iba trvalé,má termíny rok dopredu obsadené a dôchodkyňu som u nej nevidela

euka210
19. máj 2026
@motylik2559

Hladke je to ovela krajsie nez tie kucery🤷‍♀️ nemozem si pomoct. Ale jasne 100 ludi 100 chuti. Skus mu dat väcsie natacky, len ci v nich vydrzi...pripadne mu daj penove😄tie su aspon mäkke. Minule ako som sla z prace a partia chlapcov asi 15-16r., bolo ich 7 a kazdy mal karfiol na hlave😄🙈 Vyzeralo to fakt hrozne takto ked ich bolo vedla seba vela. Este jeden- dvaja ked idu sa nejako strati aj z oka, ale toto uz bol na mna masaker, nieco ako ked som videla v buse davnejsie 4 kamosky fest kacice (ako keby mali s vysavacom hubu vysatu) a 3 z nich silno cerveny ruz, vyzeralo to hrozne cez den no v noci by som utekala😂

@motylik2559 ano, leti to teraz...jeden ako druhy cez kopirak 🤦‍♀️ ...ako pisu...kazda doba ma svoje ucesy, ktore letia

thirstymonk
20. máj 2026
@anonym_45af0d

@thirstymonk brokolica je zelený karfiol;). Ale áno, k tomu široké gate na pol rite , startrekovské bundy a všetci vyzerajú ako z jednej matere.

@anonym_45af0d Za našej ery zas bola v mode čapica v júli a reperské rifle jak eminem. Každá doba má svoje :D

anonym_eef269
20. máj 2026
@anonym_45af0d

@anonym_eef269 Gate a chlpatú riť či pneumatiky okolo brucha, nohy- safaladky sa skôr skrývali, teraz ich hrdo ukazujú. Vkusné to nie je, ani zdravé. Toľko k trendom.

@anonym_45af0d co nie je zdrave na tom, ze niekto ukaze chlpatu hrud? Fakt mi to vysvetli aby som vedela okolie poucit, ze riskuju svoje zdravie, Tak isto mi vysvetli co je nezdrave na zverejnovani silnych noh? Vies o tom, ze silnejsie lytka a stehna mozu mat aj stihli ludia? Nie kazdy ma nozicky ako pavucik.

oblecenie99
20. máj 2026

Hlásim sa ročník 89. Za našej éry sme dievčatá nosili bedrové nohavice a potítka, lebo sme boli strasné "punkerky" a chlapci nosili také široké rifle á la Eminem (Fubu, aj keď väčšina mala FOBO, lebo kto mal vtedy peniaze na značky), najväčší sviatok bol, keď sme sa dostali do KE do Terranovy na Mlynskú a taká Optima v porovnaní s maďarskou tržnicou či blšákom (brrrrrrr) už bola normálne že luxus. A k vlasom: keďže nás strihali naše mamy, tak sme mali väčšina fasa krivú ofinu a margarétky či motýliky vo vlasoch a chlapci účes Dumber z "Blbí a blbší". Vo vyššom ročniku, už chalani objavili gély na vlasy, tak na stred hlavy napatlali gél a vyťahali vlasy smerom hore. Pamätám sa, ako im bežne visel zelený gél z vlasov, ak dali veľa či nezapracovali do vlasov poriadne 😃
Mladí nech majú kľudne tu svoju brokolicu či karfiol 🙂

anonym_78da38
20. máj 2026

este ze synovia nepresli na tuto modu...aj keby presli, neurobila by som nic...ale maju rozum a neopicia sa po vsetkom, co leti

maryve
20. máj 2026

@lubiik ta pozeram, ze mamicka sa ani odpovedi nedockala, ( druhu stranu uz som necitala), ta dobre sa to zvrhlo ta diskusia. Som rada, ze som aspon v obraze, co frci u mladych - karfo a broko. No a ja frcim na MK 🤣

lubiik
autor
20. máj 2026

Na dámy a páni, 2 strany diskusie a poradila jedna diskutujúca. Áno, syn je vo fáze rebélie, tak si musí niesť dôsledky za svoje rozhodnutia. A úprimne lepší karfiol či brokolica na hlave ako žuvací tabak či alkohol. Takže ešte jeden deň diskusiu nechám, či náhodou ešte niekto skutočne neporadí a potom mažem.

maryve
20. máj 2026

@lubiik PREHLAD OD AL:

Trvalú onduláciu (tzv. trvalú na „kučeravé vlasy“) chlapcovi vedia spraviť vo viacerých košických kaderníctvach, ktoré sa špecializujú na moderné pánske strihy a úpravy.

Medzi salóny, kde sa s týmto požiadavkom často stretávajú, patria:

Rea Salón: Sílídlia v meste a priamo vo svojom portfóliu služieb a na Instagrame ponúkajú trvalú na vlasy pre mužov a chlapcov.

Kadernícky salón Natália Hair: Špecializujú sa priamo na pánske trendy účesy a v ponuke majú aj pánsku trvalú.Kadernícky mini salón Ivica Matýseková: Nachádza sa na Narcisovej ulici a poskytuje kompletnú trvalú onduláciu.Ďalšie možnosti: Overené podniky priamo vo vašom okolí si viete pozrieť a rovno zarezervovať cez prehľadnú platformu Reservio.

Odporúčam do vybraného salónu najprv zavolať, aby kaderníčka posúdila dĺžku a kvalitu chlapcových vlasov, keďže na trvalú je potrebná istá minimálna dĺžka.

macamliecna
20. máj 2026
@anonym_eef269

Damy, kazda doba ma svoje trendy. Vzdy sa to "starcom" nepaci a u mladych to je aj kus rebelie. Treba to brat s nadhladom, vsak kym nejde o zivot, nejde o nic, len o saty, uces, make-up...
Raz na rodinnej oslave sa jedna starsia pani straaaasne pohorsovala nad jednym dievcatom, stredoskolackou, ze to co za suknu ma, vsak jej nezakryva ani zadok. A potom sa vytiahli rodinne fotky a tam babka na fotke z konca sesdesiatych v minisuknicke tesne pod koniec ritky. A jej dedko s ucesom ako Korn ked este vlasy mal. Samozrejme boli ti, ktori jej to pripomenuli zli.

@anonym_eef269 rebelia je jedna vec, ale tu v tom hrá hlavnú rolu rodič, ktorý mu to ešte aj zháňa 🙂 čiže tu nejde o rebeliu 🙂

anonym_eef269
20. máj 2026
@macamliecna

@anonym_eef269 rebelia je jedna vec, ale tu v tom hrá hlavnú rolu rodič, ktorý mu to ešte aj zháňa 🙂 čiže tu nejde o rebeliu 🙂

@macamliecna no a? Ma mu nechat dodrbat kozu nejakym amaterom? To radsej nech rodic najde seriozne kadernocstvo. Druha vec je, ze je fajn ak je vztah rodic - dieta na takej urovni, ze to nemusi mlady robit na tajnasa, lebo rodicia to zakazali.

anonym_45af0d
20. máj 2026
@anonym_eef269

@anonym_45af0d co nie je zdrave na tom, ze niekto ukaze chlpatu hrud? Fakt mi to vysvetli aby som vedela okolie poucit, ze riskuju svoje zdravie, Tak isto mi vysvetli co je nezdrave na zverejnovani silnych noh? Vies o tom, ze silnejsie lytka a stehna mozu mat aj stihli ludia? Nie kazdy ma nozicky ako pavucik.

@anonym_eef269 Píšem o chlpatej riti a holých krížoch....;). A čo je zdravé na spuchnutých nohách?

ewana73
21. máj 2026
@anonym_6637d6

@motylik2559 Mne sa to tiež nepáči. To je taký trend ktorý zmizne za pár rokov. Každá doba má také svoje trendy. Niekedy mali ženy trvalú, to už vymizlo majú ju len dôchodkyne.

@anonym_6637d6 neviem teda aka si stara a ako sledujes trendy ale to, ze trvalu nosia stare babky tak v tom uz asi nemas prehlad lebo ja osobne mam problemove uplne jemne vlasy a objemovu trvalu si davam "pravidelne" kedze je to pre mna a moje vlasy riesenie,zachrana - dnes uz uplne inu ako kedysi taku tu chemicku smradlavu.dnesne "trvale " su setrne podobne ako ked si niekto permanentne farbi vlasy. tak ako bolo spomenute vyssie aj za mojich cias si poniektori muzi, "chlapci" davali trvalu , ja osobne by som to ale mojmu synovi nedovolila aj ked myslim si , ze moj by to ani nechcel ale kto chce, nech si to kludne da , su ovela horsie veci u mladych ako nejaka trvala ,osobne v tom vidim stadovitost a to u nas nehrozi

ewana73
21. máj 2026
@lubiik

Na dámy a páni, 2 strany diskusie a poradila jedna diskutujúca. Áno, syn je vo fáze rebélie, tak si musí niesť dôsledky za svoje rozhodnutia. A úprimne lepší karfiol či brokolica na hlave ako žuvací tabak či alkohol. Takže ešte jeden deň diskusiu nechám, či náhodou ešte niekto skutočne neporadí a potom mažem.

@lubiik neviem poradit konkr.kadernicku kedze nie kazda robi panske strihy ,chodim do cisto damskeho salonu ale napisem aspon tolko , ze o vlasky po trvalej sa treba starat a upravovat aby nebol syn sklamany ak to nebude nahodou take ako si predstavoval, ze rano vstane a ide,hlavne prve dva - tri tyzdne kym sa trvala "usadi" , po troch tyzdnoch treba dat pristrihnut konceky a potom uz len udrziavat , pouzivat vhodne fixatory napr. po umyti

Strana
z2