Košice - beriete si v utorok voľno?
Som zúfalá z toho ako sa dostanem do práce a ako deti pôjdu do školy v utorok…ako to plánujete riešiť vy? Deň voľna?
@zuzkaleng aj ty sa vráť do školy 🤦♀️
No dobre, autobus s oznacenim H pojde do nemocnice. Ale odkial? V akom case?
@beata_k https://www.dpmk.sk/aktuality/2023/informacie-t... tu je trosku viac spresnene ze odkial . Teda hlavne to dolezite skopcim este, mozno niekomu pomoze :
☝️ Linka H bude premávať po trase Staničné námestie - Železničná nemocnica (zastávka linky 19 smer NMM), Nová nemocnica (zastávka linky 12, 17, 36 smer Cassovar) - Stará nemocnica (zastávka linky 12, 15, 16 smer Dom umenia) - Staničné námestie ,t.j. na iných zastávkach linka nebude zastavovať.
Ja len dufam ze to co najskor vyriesia, lebo len my doplacame a ako tu niekto pisal akoze 40e na den davat dakujem pekne 🤔
Mne sa vôbec ten štrajk nepáči hlavne preto,že je ohrozenych plno ľudí čo chodia do práce a deti do škôl...
@janulik2008 nemyslím . Doplácajú na túto situáciu obidve strany . Len ty ju aź teraz cítiš. Ale šofér - robí za pár eur , nočné sviatky . Autobusy kazivé. Ani najesť a na záchod poriadne nemá kedy ísť . Nehovorím o zodpovednosti . Polovica ľudí nepríčetná , dokonca mnohí doteraz nepochopili , že sa v autobuse majú držať . Ak minútu mešká , ľudia hneď vypisujú a nedostanú trápnu odmenu .
Oni toto majú každý deň. Ja chápem všetkých čo majú problém , ale aj oni chápali dlho nās . Teraz je na nás rad a ukážme my svoju toleranciu voči nim . A prosím neplačme , že māme zaplatené mesačníky a prichádzame o peniaze . Je to 0,84€ na deň .
A čo sa detí týka , no myslím , že lockdowny , kovidy a iné srandy im uškodili viac ako im uśkodia týchto pār dní .
Toleranciu nielen vyžadujme , ale ju aj prejavme ❤️
Toľko môj slniečkársky príspevok 🌞
@bimbambom Naozaj? Dobieham s dvoma deťmi na električku, jedno malé s veľkou taškou, vodič zavrie pred nosom. A nie, nemal zelenú. Chronické meškanie ráno pred siedmou a to ide voz z konečnej. Chcem ísť s deťmi cez prázdniny bicyklom? Síce vo voze veľký plagát, od ktorého roku to takto funguje, bus prázdny, ale šofér ma vyhodí, že nás nevezme...
Samozrejme, nie všetci šoféri sú takí, mám aj veľmi dobré skúsenosti.
A 0,84 na deň. Áno, ale prirátajte, čo musím zaplatiť za taxík. Ani my ostatní nemáme pod rukou tlačiareň na peniaze... A celkovo o DPMK radšej pomlčím, pretože to je fakt škoda reči.
@bimbambom ty žiješ v tých istých Košiciach a používaš tú istú MHD ako ja? 😀 Košická MHD je dlhodobo jedna veľká predražená katastrofa. Meškajúce spoje alebo ešte lepšie vynechané spoje, špina, cez leto nefunkčná klimatizácia a smrad, polepené reklamy cez všetky okná tak, že nevidno ani von (s týmto som sa v iných krajinách ani nestretla), arogantní vodiči, ktorí si mnohokrát myslia, že sú na formulovom okruhu. Ten prázdninový režim spojov a teraz štrajk sú len čerešničkami na torte. Ok, držím im palce nech sa im splní čo chcú, len dúfam, že sa zlepší aj celkovo kvalita a vybavenie samotnej MHD, lebo ak sa zmení akúrat tak cestovné smerom nahor, mnoho ľudí namotivujú prejsť do aút.
@lalala94 predražena? Deťom kupujem 3mesacnik, vyjde to 8,50 na mesiac, neobmedzene cestovanie.
Myslím, že problém DPMK je jeho prezamestnanost. Naozaj na Bardejovskej a Rooseveltovej stačí mať otvorené 2x týždenne a časom to úplne zrušiť , všetko sa dá a má vyriešiť online.
Aj keď sa to DPMK nepáči, presunuli sme sa do roku 2023, takže holt, treba sa tomu prispôsobiť..
@bimbambom Reagovala som na spomínaných 0,84, pretože zajtra to tých 0,84 nebude. A ja vôbec nespomínam prázdninový režim. Hovorím len a len o arogancii a prístupe niektorých vodičov. A obhajovať to tým, že toho už majú plné zuby, nie je fér. Za tento stav predsa nemôžu cestujúci. Pozor, nehovorím o tých problémových. Hovorím o slušných cestujúcich.
A celkom určite to skončí jedine zdražovaním cestovného, nič iné nevymyslia...
Konečne dnes v meste aspoň kontrolovali platenie parkovného v centre, lebo toto mestu ako príjem totálne uniká posledné roky...
Mam známeho šoféra dnes mi hovoril ze to je do odvolania aj v stredu najpravdepodobnejšie nepôjdu busy
A to ze výplaty šoféri stále nedostali pomlcim..
V Holandsku tiež bol nejaký štrajk šoférov, ale toto co sa deje v Košiciach je extrém
@terina25 ako si to tam prosim dala? Mne to ukazalo len na dnes aj to len zo sace na bahylovu cca 10e ... takzw ak strajk bude tyzden tak akoze 100e na cestu 🙈 ja sa modlim nech sa dohodnu lebo toto
@bimbambom ja ich chapem ale doplatime kto? Predsa my ... a ako som pisala tak taxiky take ceny je.nu ze dakujem pekne ...

@terezia323 Ja som sa mala minule dostať na 10:00 na rastislavku zo severu od národnej banky, idú tym smerom presne 4 spoje, z toho jeden (16) priamo bez prestúpenia. Štandardne cesta trvá aj v špičke cca 16 minút. Stala som na zastávke pred 9:15 a i tak som musela volať, že možno nestíham. Dovolila som sa tam tesne pred desiatou. Za ten čas by som to dala pešo. Ja neviem, asi som náročná, ale v takom meste ako Košice, ktoré sa tvári, aké je "wau", a že tu teda môžu stať nehnuteľnosti, najmy a ďalšie služby toľko ako v Budapešti, že druhé najväčšie mesto SR, za také ceny cestovného automaticky očakávam, že keď idem na zastávku, tak nemusím pozerať a plánovať odchody, v opačnom prípade ak mám smolu tak budem čakať desať aj viac minút a komplikovane prestupovať, ale postavím sa random na zastávke a vhodný autobus do pár minút príde. O nákupe lístkov ani nehovorím. Napr. také Námestie osloboditeľov pri Centrume, kde stoja autobusy, dôležitý prestupný uzol, to, ako vyzerá ani nejdem riešiť, ale že nekúpis sprostý lístok ani z automatu je úžasné. A to sú iba také drobnosti. Ja som dlhé roky nechodila MHD, len sporadicky, po siedmych rokoch som sa rozhodla prednostne pred autom využiť ich služby a som úplne že zhrozená, ako išla kvalita dole. Snaha z mojej strany úprimne bola, ale proste je to až nemožné a keď má človek k dispozícii auto a tak či tak ma cestu v rámci mesta plus dieťa, tak logicky využije to auto.