Košice - beriete si v utorok voľno?
Som zúfalá z toho ako sa dostanem do práce a ako deti pôjdu do školy v utorok…ako to plánujete riešiť vy? Deň voľna?
@janulik2008 tak to s tými taxíkmi som nepochopila prečo sú drahšie . Ale ty sa zo Śace dostaneś do Ke , veď chodí RA . A odtiaľto tam kde potrebuješ .
@bimbambom aj eurobusom sa dostanem ale do centra a nie do roboty. RA chodi ale vezie ludi na/zo smeny takze ide bud o 6tej alebo po 14tej co mne je prd platne kedze o 6tej mam byt v robote uz.
@janulik2008 ja som dala cestu zo sace na furcu a dalo mi cenu 21€. A plus cesto do roboty. Na den 42€
Mne prislo vcera aj zo skoly,ze kvoli strajku nema kto detom varit. Nech rodicia nabalia detom aj obedy. Tak dakujem pekne,ak je dieta od 6.00 do 17.00 aj v druzine o chlebe a rozkoch. A taktiez ucitelia rovnako neprisli do skoly. Zo 7 hodin ma syn 3. A potom napisu cez edupage,ze nech si doberu ucivo sami.
@janulik2008 ja ked sa chcem dostat z furce do sace. Musim ist peso na lingov cca 30 minut. Odtial na sad na palackeho,odtial peso stanica,odtial sad ku benzinke saca a odtial zase peso cca 20 minut. To aby som z domu sla uz o 4.00 aby som do 7.00 stihla. A domov potom rovnako. Takze nech ludia nepisu ze pouzite sad kedze clovek ma 3x prestupit a ist peso + platit vsetko.
@terina25 mna dnes vezme kolegyna dufam ze aj domov, som pozerala ze 12e 🙈takze aspon nieco ale pouzit SADku sa da do mesta ale z mesta co? Pouzit RA spoje nemozne kedzw vozia ludi z/na smenu ... dufam ze sa co najskor dohodnu
@terina25 ja som dumala ze vezmem paragrafy ale nikto nevie dokedy to bude trvat ...
@terina25 u nás tiež bol oznam na škôlke, že kto môže, nech nenosí dieťa, lebo nemajú ani kuchárky a aj niektoré učiteľky vypadnú
@janulik2008 uz vraveli,ze zajtra pokracuju
@janulik2008 taxi odo mna z prace domov 🤦
Máme už vonku nejaké stanovisko mesta?
@bessie12 Áno, ja im verím. Nadávame tu na drahé cestovné a preplácanie cestovného a ušlej mzdy počas štrajku. Ale to, že od januára zreteľne poklesla kvalita služieb, keďže MHD chodí v prázdninovom režime a cestovné lacnejšie nie je a zaplatené mesačníky nám tiež nikto nebude preplácať, to už zrejme nevadí. Samozrejme, ani pre mňa táto situácia nie je jednoduchá, ale aj MHD jazdiaca v prázdninovom režime mi komplikovala situáciu, nie to, že je snaha o ešte výraznejšie reštriktívne opatrenia. Pred začatím štrajkov vždy odborári jednajú najprv s kompetentnými než vyhlásia štrajk, tak evidentne kompetentní situáciu neriešili aby štrajku zabránili (veď aj tak všetci papaláši majú autá, určite taký primátor chodí MHD, to by som chcela vidieť). Skôr premýšľam prečo sme už v januári my občania nezačali biť na poplach pre ten prázdninový režim.
@terina25 ty si tiež zo Šace? Ja mam este ist stvrtok na 12tku ... dakujem, neprosim vezmem si patagraf ... ale mozno sa to zmeni ... snad
Na TA3 bolo vyhlásenie mesta.
Nič povzbudivé.
Mesto hovorí, že je to konflikt medzi vedením DPMK a zamestnancami a oni s tým nič nemajú. A financovať to viac nebudú.
Toto bude na dlho...🙄
@bombulka1987 to je pekne, ze im veris. Ale jediny kto si to vsetko odnesie su obcania mesta KE. Tak skoro sa urcite nedohodnu. Neverim v to. Keby tak aspon zlepsili sluzby DPMK, ale hore isli len ceny listkov a sluzby 0 bodov.
@bessie12 Áno odnesieme si to my. A to vďaka kompetentným, ktorí požiadavky odborárov nevyriešili resp. neriešili a tým dopustili aby štrajk vôbec vznikol. Neboj, aj ja jazdím MHD denne, takže sa to týka aj mňa.
@bombulka1987 ja sa nebojim, len sa mi to nepaci. V NL bol taktiez strajk soferov MHD, ale trval len par dni. Toto co sa deje v KE, je pre mna extrem.
@bessie12 Zatiaľ nikto nevie ako dlho bude trvať, dnes je to prvý deň.
@bombulka1987 vsak a to nie je normalne. Som zvedava ci aj sluzby budu lepsie. Podla mna sa nic, ale ze vobec nic nezmeni. Vsetko bude tak ako doteraz.
@bessie12 Áno, je to možné, že to lepšie nebude. Podmienky nie sú ideálne, ale neviem či by boli lepšie, keby sa zredukovalo 30% liniek, ako to bolo resp. je v pláne. Ak by sa podarilo tomuto zabrániť prípadne aj zrušiť prázdninový režim a navrátiť intervaly do normálneho režimu, aj to by bol úspech.
@bessie12 A inak v NL sa na začiatku štrajku šoférov MHD vopred vedelo koľko bude trvať?
@bombulka1987 oni štrajkujú každý rok a nikdy sa nič nezmení. A tiež sa mi to nepacilo. Ale do prace alebo do mesta nebol cez den problém sa dostať. Jedine večer musel ísť priatel po dcéru.
@bombulka1987 som zvedava ako dlho im to v KE bude trvať. Dúfam, že do leta sa to vyrieši. 🙄

@slniecko5 áno, košická MHD je podľa mňa dosť predražená, ak si vezmem do úvahy kvalitu cestovania a frekvenciu spojov. Nejaký ten čas som pobudla v Prahe, kde ročný lístok stál ak ma pamäť neklame o cca 50-60€ menej oproti košickej MHD a to sa ani nedajú tieto dva svety porovnať. DPMK iba zvyšovalo cestovné, ale samotní cestujúci z toho nemali vôbec nič. Tipujem, že to rovnako dopadne aj teraz.