icon

Mounjaro od všeobecného lekára. Kto má skúsenosti?

lipica
Dnes o 05:03

Ahojte, má tu niekto predpísané mounjaro od svojho všeobecného lekára, respektíve má niekto všeobecného,ktorý tomu aj trochu rozumie? Už som na liečbe dlhšie, v Košiciach som nová, tak musím meniť lekárov a potrebujem niekoho, kto so mnou bude pokračovať v liečbe. Dakujem

anonym_646e3e
Dnes o 05:12

@lipica neverím, že všeobecný tento liek predpíše, mne nechcel ani algifen dať

anonym_9a4fd2
Dnes o 05:21

@lipica znama obvolavala presne pee tento pripad, 7 lekari odmietli, musela si najst disbetologa

lipica
autor
Dnes o 05:29

Samozrejme že úplne bežne predpisujú všeobecní, ja už som dlho na liečbe kontrolovanej, len potrebujem zmeniť lekara

tykat
Dnes o 06:32
@lipica

Samozrejme že úplne bežne predpisujú všeobecní, ja už som dlho na liečbe kontrolovanej, len potrebujem zmeniť lekara

@lipica presne, kamaratke to ponukol vseobecny, ale na plnu uhradu.

anonym_8d2d4b
Dnes o 06:52

Veď ak chodíš pravidelne k diabetologovi tak každý všeobecný lekar na základe odporúčania lekára môže predpísať daný liek.

patrike
Dnes o 07:16

Sucasny stav :

Liek Mounjaro aktuálne nie je na Slovensku štandardne preplácaný. Liek Mounjaro je práve v procese schvaľovania. Hodnotenie pre liek Mounjaro zverejní Národný inštitút pre hodnotu a technológie v zdravotníctve (NIHO) najneskôr do 06.07.2024 (ak nedôjde k prerušeniu konania) na webovom sídle inštitútu (www.niho.sk). Rozhodnutie o preplatení alebo nepreplatení lieku vydá Ministerstvo zdravotníctva.

Predpoklada sa zaradenie do kategorie, kde to obvodak predpisat nemoze, len diabetolog / endokrinolog. V rovnakom rezime su napriklad silnejsie lieky na alergiu.