icon

Mounjaro od všeobecného lekára. Kto má skúsenosti?

lipica
15. apr 2026

Ahojte, má tu niekto predpísané mounjaro od svojho všeobecného lekára, respektíve má niekto všeobecného,ktorý tomu aj trochu rozumie? Už som na liečbe dlhšie, v Košiciach som nová, tak musím meniť lekárov a potrebujem niekoho, kto so mnou bude pokračovať v liečbe. Dakujem

anonym_646e3e
15. apr 2026

@lipica neverím, že všeobecný tento liek predpíše, mne nechcel ani algifen dať

anonym_9a4fd2
15. apr 2026

@lipica znama obvolavala presne pee tento pripad, 7 lekari odmietli, musela si najst disbetologa

lipica
autor
15. apr 2026

Samozrejme že úplne bežne predpisujú všeobecní, ja už som dlho na liečbe kontrolovanej, len potrebujem zmeniť lekara

tykat
15. apr 2026
@lipica

Samozrejme že úplne bežne predpisujú všeobecní, ja už som dlho na liečbe kontrolovanej, len potrebujem zmeniť lekara

@lipica presne, kamaratke to ponukol vseobecny, ale na plnu uhradu.

anonym_8d2d4b
15. apr 2026

Veď ak chodíš pravidelne k diabetologovi tak každý všeobecný lekar na základe odporúčania lekára môže predpísať daný liek.

patrike
15. apr 2026

Sucasny stav :

Liek Mounjaro aktuálne nie je na Slovensku štandardne preplácaný. Liek Mounjaro je práve v procese schvaľovania. Hodnotenie pre liek Mounjaro zverejní Národný inštitút pre hodnotu a technológie v zdravotníctve (NIHO) najneskôr do 06.07.2024 (ak nedôjde k prerušeniu konania) na webovom sídle inštitútu (www.niho.sk). Rozhodnutie o preplatení alebo nepreplatení lieku vydá Ministerstvo zdravotníctva.

Predpoklada sa zaradenie do kategorie, kde to obvodak predpisat nemoze, len diabetolog / endokrinolog. V rovnakom rezime su napriklad silnejsie lieky na alergiu.

anonym_04b962
15. apr 2026
@patrike

Sucasny stav :

Liek Mounjaro aktuálne nie je na Slovensku štandardne preplácaný. Liek Mounjaro je práve v procese schvaľovania. Hodnotenie pre liek Mounjaro zverejní Národný inštitút pre hodnotu a technológie v zdravotníctve (NIHO) najneskôr do 06.07.2024 (ak nedôjde k prerušeniu konania) na webovom sídle inštitútu (www.niho.sk). Rozhodnutie o preplatení alebo nepreplatení lieku vydá Ministerstvo zdravotníctva.

Predpoklada sa zaradenie do kategorie, kde to obvodak predpisat nemoze, len diabetolog / endokrinolog. V rovnakom rezime su napriklad silnejsie lieky na alergiu.

@patrike to máš kvapku staré dáta. Liek je už dávno schválený, je na plnú úhradu pacientom a mœže ho predpísať ktokoľvek. Začínala som na klinike, ktorá sa tvárila, že sa špecializuje na liečbu obezity, ovšem vyšetrovala ma a aj mi vydala liek chirurgička. Následne som vzala lekárske správy a nechala si predpísať ďalšie dávky cez appku MediApp, ktorá je pre poistencov Dôvery zdarma. Tam mi dvakrát predpísali pokračovacie dávky dve rôzne všeobecné lekárky.

anonym_04b962
15. apr 2026

Poznám len ambulanciu všeobecnej lekárky v Petržalke, kde prispíšu Mounjaro, pokiaľ pacient spĺňa indikačné parametre, prikladám link: https://mediambulancia.sk/efektivne-chudnutie?g...

anonym_646e3e
15. apr 2026
@lipica

@lipica tak v Tom prípade keď meníš lekára, tak aj so záznamom o liečebných postupoch a diagnózach, liekoch, pokračovaní v liečbe atď. Ja som menila lekára a ponechal mi nastavenú liečbu, ale najprv mi urobil komplet prehliadku.