Nájomné bývanie s deťmi v Košiciach
Podarilo sa Vam najst podnajom s detmi v ke? Skor vezmu psa ako dieta..
@anonym_autor je to veľmi individuálne treba vážne hľadať inzeráty a pýtať sa.Inac skúsila si ísť na mestský úrad a žiadať i mestský byť? Skus sa informovať a spomeň aj to ze máš deti a je problém nájsť podnájom bežne.
@anonym_c77e3c Ale nehovor však aké je to jednoduché zarobiť si na vlastný byť však za 2 vyýplaty si môže kúpiť 🧏♀️ dik za typ ze ju to nenapadlo...🙄😒
No a čo? Je vecou majiteľa, komu prenájme svoj byt. Môžeš si zarobiť na vlastný a nemusíš mať takéto problémy.
@anonym_c77e3c takí citlvá odpoveď, veľmi autorke pomohla. Skús si zarobiť na byt v dnešnej dobe, keď sa tvoj manžel stane ID a má biedny príjem, alebo ked odíde bez vysvetlenia a posiela minimálne výživné
@anonym_c77e3c takí citlvá odpoveď, veľmi autorke pomohla. Skús si zarobiť na byt v dnešnej dobe, keď sa tvoj manžel stane ID a má biedny príjem, alebo ked odíde bez vysvetlenia a posiela minimálne výživné
@anonym_035c5e Aj od nej je veľmi empatické, že sa tu hnevá na prenajímateľov, že nechcú do bytu deti a očividne nechápe, aké sú s tým problémy. Človek sa má spoliehať hlavne na seba a keď nemá vlastné bývanie, tak nech si proste deti nerobí. A už vôbec nie viacero detí. Nie je to povinné.
@anonym_035c5e áno, prvá odpoveď je fakt primitívne napísaná. Ale tie tvoje argumenty - problém je, že niektoré ženy nemyslia na to, ako a či vôbec sa budú schopné finančne postarať o seba a deti, ak ostanú samé, ak sa mužovi niečo stane a podobne. Mať deti je zodpovednosť. A keďže s deťmi je väčšinou žena, tak je to primárne zodpovednosť ženy, aby mala deti vtedy, keď vie, že je v situácii, že sa bude vedieť postarať o bývanie a všetko ostatné aj keď s deťmi ostane sama a bez dotácii otca detí. Mimochodom - mala som v jednom byte aj deti. Ale nevieš si predstaviť, koľko záujemkýň s deťmi som mala a nemali riadne ani na depozit a na účte rezerva nula, takže stačilo by jeden mesiac 2 týždne na OČR či PN a nemala by na plný nájom. Nemožno sa čudovať, že takýmto ženám bez eura na účte niekto nechce prenajať svoj majetok, za ktorý zaplatil.
No a čo? Je vecou majiteľa, komu prenájme svoj byt. Môžeš si zarobiť na vlastný a nemusíš mať takéto problémy.
@anonym_c77e3c áno, je to vecou majiteľa, ale dá sa to napísať aj inak alebo sa zdržať komentára a nie ukazovať, že si trápna chudera.
mo s detmi prenajímat nechcu a ja to uplne chapem, kedze zákon je tak postavený, ze chráni skor nedisciplinovaného nájomníka ako prenajímatela.. takze ceste je preukázat, ze si spolahlivý, napríklad zaplatit nájom na rok dopredu..
Áno ale bolo to inak. Išli sme do nájmu ako rodina štyria.. No chlap od nás po roku z tohto bytu odišiel, nakoľko na nás neboli žiadne sťažnosti sme slušní ľudia ja pracujem mam vychovane dievčatá tak nás nechala majitelka v byte žiť len my tri - ja a dcéry. Sme tu už takmer 4 roky 🩷
@anonym_035c5e áno, prvá odpoveď je fakt primitívne napísaná. Ale tie tvoje argumenty - problém je, že niektoré ženy nemyslia na to, ako a či vôbec sa budú schopné finančne postarať o seba a deti, ak ostanú samé, ak sa mužovi niečo stane a podobne. Mať deti je zodpovednosť. A keďže s deťmi je väčšinou žena, tak je to primárne zodpovednosť ženy, aby mala deti vtedy, keď vie, že je v situácii, že sa bude vedieť postarať o bývanie a všetko ostatné aj keď s deťmi ostane sama a bez dotácii otca detí. Mimochodom - mala som v jednom byte aj deti. Ale nevieš si predstaviť, koľko záujemkýň s deťmi som mala a nemali riadne ani na depozit a na účte rezerva nula, takže stačilo by jeden mesiac 2 týždne na OČR či PN a nemala by na plný nájom. Nemožno sa čudovať, že takýmto ženám bez eura na účte niekto nechce prenajať svoj majetok, za ktorý zaplatil.
@melanta Presne toto je ten problém a kto prenajíma, ten to pozná. Človek hľadá zodpovedného podnájomníka a ozve sa mu žena s deťmi, bez poriadnej práce, na účte nemá žiadnu rezerva, často nemá ani na depozit, dlžoby má kade tade, sťažuje sa na expartnera a systém, ale svoju chýbajúcu zodpovednosť nevidí. Takže sa netreba diviť, že majitelia bytov takto reagujú.
@melanta ja s tebou absolútne súhlasím, píšem to tu do každej témy, aby sa žena zabezpečila aspoň garsónkou, kým ide do manželstva, alebo do vzťahu a nenasáčkovala sa k mužovi do jeho bytu, alebo ešte horšie do jeho detskej izby u rodičov. Aj to, že nie je rozumné bezhlavo ísť do rodičovstva bez aspoň zopár odrobených rokov, nejakej fnančnej rezervy, aby mala toľko detí, koľko zvládne sama uživiť, ale nie všetky ženy sú takto z domu vedené. Nie všetky majú rovnakú štartovaciu čiaru, nie každú podporujú rodičia vo vzdelaní, často taká žena berie únik k mužovi ako vyslobodenie z rodiny alkoholikov a pod. Nikto ju neviedol k fiannčnej gramotnosti, nikto sa s ňou nebavil o plánovaní rodičovstva, antkoncepcii, partnerských vzťahoch. Viem, v čase dostupnosti informácií by si toto mala žena dohľadať sama, no sú jednoduchšie ženy, ktoré sa vždy budú snažiť vyberať si tú ľahšiu cestu, ktorá sa väčšinou žiaľ časom ukáže ako ťažšia. Dnes to majú ženy oveľa ťažšie, ako som to mala ja, keď sme začínali, takže sa snažím pochopiť aj ich. Tiež sme prenajímali, raz aj manželom s dieťaťom, cudzincom, paradoxne to boli najlepší nájomníci, ktorých sme tam kedy mali.
Ja prenajimam, mam skusenosti s neplaticmi, zakon na Slovensku je postaveny tak, ze nemozes len tak vyhodit deti na ulicu, preto tiez preferujem bezdetnych a studentov. Je mi to luto, ale zial taka je realita, nikto nechce potencionalne problemy. Skus cez znamych a preukaz solventnost, mozno tak sa podari.
@anonym_autor ja ti poviem, že som prenajímala byť v KE a vždy len páru. Ale bol čas, keď som mala voľno a ozvala sa mi mamička na inzerát s jedným dieťaťom. Bolo v pohode, tak som jej byť prenajala. No, čo to poviem, zle zle a ešte raz zle. Nájomné neplatila na čas. Susedia sa sťažovali. Keď som chcela prísť skontrolovať ohľadom odpočtu vody, plynu ( ešte po starom sa odpočítavalo, teda v byte) tak veľký problém, nie som tam, nemôžem prísť, ani vy nemôžete prísť, naťahovanie. Skrátka hrôza. Chcela som aby odišla. Ani nových nájomníkov má obhliadku som nemohla doniesť. Ona večne ožrata mi vypisovala sms po nociach. Chvála Bohu si našla nejakého amanta a bola s ním tehotná, keď som sa raz chcela dostať do bytu kvôli odpočtu, tak mi došli nervy a prišla som bez jej súhlasu. To čo bolo v byte, no skrátka hrôza. V každej miestnosti otvorená fľaša alkoholu. Smrad, všetko poprehadzované v byte, staré skrine kadečo podonašala zo svojho starého bytu a v byte zviera!!!! Keď konečne odišla, naťahovali sme sa o depozit, musela som maľovať, všetko opravovať, zalepené cukríky zo zeme drhnúť, matraca úplne špinavé od alkoholu, džúsov, ... Matka s dieťaťom nikdy viac z osobnej skúsenosti, bohužiaľ som sa naučila na vlastnej chybe.
@melanta ja s tebou absolútne súhlasím, píšem to tu do každej témy, aby sa žena zabezpečila aspoň garsónkou, kým ide do manželstva, alebo do vzťahu a nenasáčkovala sa k mužovi do jeho bytu, alebo ešte horšie do jeho detskej izby u rodičov. Aj to, že nie je rozumné bezhlavo ísť do rodičovstva bez aspoň zopár odrobených rokov, nejakej fnančnej rezervy, aby mala toľko detí, koľko zvládne sama uživiť, ale nie všetky ženy sú takto z domu vedené. Nie všetky majú rovnakú štartovaciu čiaru, nie každú podporujú rodičia vo vzdelaní, často taká žena berie únik k mužovi ako vyslobodenie z rodiny alkoholikov a pod. Nikto ju neviedol k fiannčnej gramotnosti, nikto sa s ňou nebavil o plánovaní rodičovstva, antkoncepcii, partnerských vzťahoch. Viem, v čase dostupnosti informácií by si toto mala žena dohľadať sama, no sú jednoduchšie ženy, ktoré sa vždy budú snažiť vyberať si tú ľahšiu cestu, ktorá sa väčšinou žiaľ časom ukáže ako ťažšia. Dnes to majú ženy oveľa ťažšie, ako som to mala ja, keď sme začínali, takže sa snažím pochopiť aj ich. Tiež sme prenajímali, raz aj manželom s dieťaťom, cudzincom, paradoxne to boli najlepší nájomníci, ktorých sme tam kedy mali.
@anonym_035c5e áno, súhlasím, že takto dopadnú predovšetkým ženy, ktoré nikto nikdy neviedol k finančnej a sociálnej gramotnosti. Nepoznajú nič také z domu a keďže aj v kamarátstvach zväčša vrana k vrane sadá, tak nemajú kde získať reálny pohľad na svet a zodpovednosť. A mne je tých žien a najmä detičiek ľúto. Ale žiaľ, tí, čo zarábame, nezarábame na to, aby sme takýmto robili charitu. Je škoda, že na školách chýba riadna sexuálna a finančná výchova. Pamätám si, ako sa tu jedna mamička rozčuľovala, že u nich v škole chcú zaviesť sexuálnu výchovu a ona s tým nesúhlasí, deti nemajú čo také veci riešiť. No, potom to tak aj vyzerá.
Lomena.sk určite nie je problém s dieťaťom.
Lomena.sk určite nie je problém s dieťaťom.
@tilly ano a ceny sialene. 900€/ dvojizbak bez energii a sieti.
@anonym_autor prenajímam najmenší byt, čiže garsonku
Našťastie toto riešiť nemusím
Lebo pravda, veľa známych, kamarátov, susedov malo zlú skúsenosť
@tilly ano a ceny sialene. 900€/ dvojizbak bez energii a sieti.
@matkahelka to je asi ten s terasou, ten je drahý. Treba im napísať, nie vždy aktualizujú voľné byty a možno sa niečo uvoľní k 1.10. Jednizbaky majú za 450, dvojky od 600...