icon

Nemocnica Šaca - čakacie doby na operáciu žlčníka

sunny15
8. jan 2023

Ahojte,ako dlho ste čakali na operáciu žlčníka od objednania sa?vďaka

diaalex
18. jan 2023

@sunny15 ako dlho budeš čakať? 🙂

sunny15
autor
18. jan 2023

@diaalex no nakoniec mesiac a pol

lydka84
18. jan 2023

@sunny15 takze 6 tyzdnov , ja som tiez tak cakala. A ktora nemocnica ?

sunny15
autor
19. jan 2023

@lydka84 Šaca,ale veľmi boli ochotní,hneď keď som prišla a pýtali sa na bolesť tak vyšetrili,aj keď som povedala že ja.mam bolesti už chronicky každý deň,vzali krv,usg,RTG hrudníka aj brucha dokonca,dali infúziu a povedali že keď nebudete mať dobré výsledky tak dnes operácia 😦ja som sa len išla objednať,tak som bola prekvapená.Nastastie výsledky mám dobré,tak mi dali najbližší termín operácie.

lydka84
19. jan 2023

@sunny15 super pristup, parada , snad bude skoro po problemoch

sunny15
autor
19. jan 2023

@lydka84 joj už nech to mám za sebou🙃

sunny15
autor
20. jan 2023

@lydka84 kedy ti dali prvýkrát jesť po operácii? A čo ti dali?

terezka1947
20. jan 2023

Baby,držím vám veľmi palce,nech ste rýchlo fit.
Normálne ste ma povzbudili do tej operácie. Lebo bolesti a iné problémy nemám,no zároveň,asi lepšie ísť skôr ako sa na posl.chvilu nechať riešiť 😔

sunny15
autor
20. jan 2023

@terezka1947 mňa tiež povzbudilo to že dr.povedala že radšej skôr ako potom riešiť komplikácie typu pankreatitida.

lydka84
20. jan 2023

@sunny15 nastupila som v nedelu. Doma som mala obed, ve er mi dali vyvar. Operacia pondelok rano . Pondelok vecer som mohla zacat pit, v utorok obed vyvar a vecer zemiakova kasa koprova omacka so zemiakovymi strukami a nejaky masovy nakyp

sunny15
autor
20. jan 2023

@lydka84 vďaka pekne,aby som vedela približne čo môžem očakávať

lydka84
20. jan 2023

@sunny15 davali mi vyzivu do zili, cize hlad som vobec nepocitovala. Skor po operacii k veceru uz smad, to bola moja prva otazka na lekara kedy mozem pit 😁🙈

sunny15
autor
20. jan 2023

@lydka84 áno to si pamätám aj ja po cisárskom,že kedy môžem piť konečne,to som sa pýtala na jiske 😉

terezka1947
20. jan 2023

Baby,kľudne aj do SS,kto vás operoval v Sací a ako ste sa vlastne k operátorovi dostali? ďakujem

katarinka89
23. jan 2023

@sunny15 tak ja už som po operacii zlcnika- robili mi to nakoniec teraz 20teho na jednodňovej chirurgii a na druhy deň má pustili

sunny15
autor
23. jan 2023

@katarinka89 a ako sa máš?

diaalex
7. feb 2023

Baby už aj ja to mám za sebou.

sunny15
autor
7. feb 2023

@diaalex ahoj,práve dnes som na teba myslela,ako sa máš?

diaalex
8. feb 2023

@sunny15 ďakujem dobre ☺️ po operácií som dostala lieky na bolesť a aj na noc, taký blbý pocit som mala a tlak v bruchu keď som sa posadila alebo šla na wc.
Dnes je to už lepšie, len dreň ma bolí a mám len 3 dierky (2x zalepené a 1x dreň).

sunny15
autor
8. feb 2023

@diaalex No tak super že to máš za sebou,ja začínam vybavovať predoperačné vyšetrenie budúci týždeň,...a domov kedy ťa pustia?

diaalex
8. feb 2023

@sunny15 asi zajtra, keď bude všetko ok, lebo ešte som nejedla, len pila (vodu a čaj). No ja som strašne hladná už 😐

sunny15
autor
8. feb 2023

@diaalex to ti verím,ale myslím že obed už dostaneš,mala si vybaveného doktora?

terezka1947
8. feb 2023

@sunny15 som rada,že máš po a prajem rýchlu rekonvalescenciu. Dajú sa zvládnuť tie bolesti?
Ja sa odhodlavam....ale bojím.
Tiež uvažujem o Sací,ale neviem,za kt.lekarom ísť a ako to tam chodí.

sunny15
autor
8. feb 2023

@terezka1947 ahoj ja ešte nemám po,len idem o 3tyzdne,to diaalex má za sebou.Ja si nikoho nebudem asi vybavovať,snáď to bude aj tak v pohode.

diaalex
8. feb 2023

@sunny15 áno že už bude polievka 🙂 a mala som

sunny15
autor
8. feb 2023

@diaalex mne najviac bude chýbať káva,kedy si mohla jesť posledné jedlo pred operáciou?naobed?

katarinka89
8. feb 2023

@sunny15 prepáč ze takto neskoršie odpisujem- mam sa dobre, len ta dieťa je fakt des, len varené všetko, ani surové ovocie, ani zeleninu, domov mi dali papier s diétou na dodržanie 1/2 roka až rok....takže mám v tom chaos dokedy sa obmedzovať....samotná operácia bola v pohode- bola som tam 24 hodín, po 10 dňoch mi vybrali stichy, a keď vyberajú tu dreň tak to vôbec neboli, mňa tak vyhlásili vopred že je to bolest ale nič to nebolo- sestrička keď mi dávala von kanylu s leukoplastom - to bola 1000x horšia bolest.

katarinka89
8. feb 2023

@terezka1947 ničoho sa neboj, bolesti sú trošku ale pokiaľ mávaš bolestivý menzes tak toto dáš ľavou zadnou.

sunny15
autor
8. feb 2023

@katarinka89super,že sa máš dobré, mne viacerí povedali že tak 2tyzdne dodržiavali,ale potom už po troške ochutnávali všetko a tak zistíš že čo ti vadí a čo je bezproblémové jedlo pre teba.Kamarát bol operovaný koncom septembra a už je všetko okrem hranoliek a alkohol mu nerobí dobre,...

diaalex
8. feb 2023

@sunny15 operovali ma v utorok ráno o 8mej a naposledy som jedla v pondelok o 15tej, piť som mohla v pondelok do pólnoci