Nemocnica Šaca - čakacie doby na operáciu žlčníka
Ahojte,ako dlho ste čakali na operáciu žlčníka od objednania sa?vďaka
@lydka84 na sone mi nic nezistili kamene nastastie nemam iba ohnuty zlcnik tak ideme pátrať dalej vylucovacou metódou
@lienka2407 a to ze je ohnuty a neplni spravne funkciu nemoze byt dovod problemov ?
@lydka84 vravela ze male %ludi to moze trapit ale operacia je posledna vec na co by som mala mysliet kedze vsetko mam uplne ciste,teraz v pondelok helicobacter vysledky a este mam poriešit celiakiu a potom sa uvidi
@lienka2407 snad sa skoro najde pricina
@lienka2407 ja som tiež mala ohnutý žlčník(deformitu žlčníka)spôsobuje zlý odtok žlče.Ale treba vylúčiť aj inú príčinu,nemáš ani zahustenu žlč v žlčníku? Cholesterol máš aký?
@sunny15 primárka co mi robila sono mi vravela ze operacia by mala byt na poslednom mieste pacientov ktori sa rozhodli zlcnik vybrat mali coskoro problemy opat,vravela ze žlčové cesty su priechodné a zlcnik čistý,pečeň ukazkova bez tuku co ma vacsina zien v mojom veku 37r.Cholesterol netusim krvne testy na amylazy a tieto podobne boli ukazkove
@lienka2407 tak ak tam nič nemáš tak zbytočne vyberať žlčník
@lienka2407 presne toto som sa pýtala lekára a povedal mi takto: ja síce žlčník mám, ale keby som zjedol 3kg segedínu aj mne by bolo zle.
Že mi nemá byť z čoho zle, jedine keď sa prejem, ale aj vtedy mi bude max ťažko na žalúdok, lebo nebude to stíhať spracovať, keďže žlč odteká kontinuálne (nie ako ked máš žlčník).
@diaalex ja zatiaľ počkám tiež na kontrolu v pondelok keď budú vyberať stehy ,čo povie,ale zatiaľ pijem caro,čiže táto alternatíva mi zatiaľ nahrádza kávu 😉nuž dnes som si dala paradajky bez šupky,aj paradajkovú polievku,no ale každý kto ma vidí z rodiny mi povie že vyzerám choro,že som bledá,ale ja sa cítim v rámci možností celkom ok.zlepsuje sa to,aj keď idem na 10minutovu prechádzku tak som unavená a pichá má na mieste kde.bol žlčník.
@diaalex no u mňa to isté,hneď po narkoze keď som sa.prebudila začalo to hrozne grganie,teraz je to už lepšie ☺️
@lydka84 toto že každý lekár povie inak,mne doktorka pri prepúšťaní hovorila že prvé 2tyzdne len dusenú zeleninu,zemiaky, ryžu, a až potom rybu, mäso ...no ale vedela som zo skúseností vás aj známych čo to podstúpili že predsa nebudem jesť len zeleninu 😁
@sunny15 to som mala aj ja az pluzgiere , cervena spalena koza, osprchovala som sa odlepila ich, dala na to spalene cervene betadine a uz som nelepila doma, len ked som sla k lekarovi, ked to videl dr, dali mi.len gazu , prelepili aby som dosla domov a povedal ze uz nelepit , ale bol zhrozeny aku alergiu som schytala

@sunny15 tvarohove rezance mam od operacie kazdy tyzden, nejako som sa do nich zamilovala