icon

Nemocnica Šaca - čakacie doby na operáciu žlčníka

sunny15
8. jan 2023

Ahojte,ako dlho ste čakali na operáciu žlčníka od objednania sa?vďaka

lydka84
8. mar 2023

@sunny15 tvarohove rezance mam od operacie kazdy tyzden, nejako som sa do nich zamilovala

sunny15
autor
8. mar 2023

@lydka84 ja ich mám tiež rada,bože teraz mám takú zápchu od operácie,už 6.deň,no a ani preháňadlo nepomohlo😲

lienka2407
8. mar 2023

@lydka84 na sone mi nic nezistili kamene nastastie nemam iba ohnuty zlcnik tak ideme pátrať dalej vylucovacou metódou

lydka84
8. mar 2023

@sunny15 mne pomaha kava s mliekom, kym som ju nepila tak som ani ja po operacii stolicu nemala

lydka84
8. mar 2023

@lienka2407 a to ze je ohnuty a neplni spravne funkciu nemoze byt dovod problemov ?

lienka2407
8. mar 2023

@lydka84 vravela ze male %ludi to moze trapit ale operacia je posledna vec na co by som mala mysliet kedze vsetko mam uplne ciste,teraz v pondelok helicobacter vysledky a este mam poriešit celiakiu a potom sa uvidi

lydka84
8. mar 2023

@lienka2407 snad sa skoro najde pricina

sunny15
autor
9. mar 2023

@lydka84 však toto,že aj mne asi chýba káva,zatiaľ som si ju nedala,som 6.den po operácii,trošku sa bojím aj keď mne káva nerobila problém ani pred operáciou.

sunny15
autor
9. mar 2023

@lienka2407 ja som tiež mala ohnutý žlčník(deformitu žlčníka)spôsobuje zlý odtok žlče.Ale treba vylúčiť aj inú príčinu,nemáš ani zahustenu žlč v žlčníku? Cholesterol máš aký?

lienka2407
9. mar 2023

@sunny15 primárka co mi robila sono mi vravela ze operacia by mala byt na poslednom mieste pacientov ktori sa rozhodli zlcnik vybrat mali coskoro problemy opat,vravela ze žlčové cesty su priechodné a zlcnik čistý,pečeň ukazkova bez tuku co ma vacsina zien v mojom veku 37r.Cholesterol netusim krvne testy na amylazy a tieto podobne boli ukazkove

sunny15
autor
9. mar 2023

@lienka2407 tak ak tam nič nemáš tak zbytočne vyberať žlčník

diaalex
9. mar 2023

@sunny15 skús si dať 3v1, je to slabšie 🙂 ale teda mne lekár povedal, že riadnu kávu si môžem dať zatiaľ 1x za týždeň (keď mi vyberal stehy mi to hovoril, že je to ešte silné) 🙂

diaalex
9. mar 2023

@lienka2407 presne toto som sa pýtala lekára a povedal mi takto: ja síce žlčník mám, ale keby som zjedol 3kg segedínu aj mne by bolo zle.
Že mi nemá byť z čoho zle, jedine keď sa prejem, ale aj vtedy mi bude max ťažko na žalúdok, lebo nebude to stíhať spracovať, keďže žlč odteká kontinuálne (nie ako ked máš žlčník).

sunny15
autor
9. mar 2023

@diaalex ja zatiaľ počkám tiež na kontrolu v pondelok keď budú vyberať stehy ,čo povie,ale zatiaľ pijem caro,čiže táto alternatíva mi zatiaľ nahrádza kávu 😉nuž dnes som si dala paradajky bez šupky,aj paradajkovú polievku,no ale každý kto ma vidí z rodiny mi povie že vyzerám choro,že som bledá,ale ja sa cítim v rámci možností celkom ok.zlepsuje sa to,aj keď idem na 10minutovu prechádzku tak som unavená a pichá má na mieste kde.bol žlčník.

diaalex
9. mar 2023

@sunny15 každým dňom to bude lepšie 🙂

sunny15
autor
9. mar 2023

@diaalex tak dúfam,aj ty si mala taký pocit preplnenia a nafukovania po jedle?

lydka84
9. mar 2023

@sunny15 ja som bola vyberat stehy 9 den po operacii a sa ma pytal dr. Ci mam stolicu a ja ze nie lebo nepijem kavu , a on ze preco nepijete kavu, kludne si dajte .. tak som dosla domov a hned si dala aj ked prve dni mi moc nesla po.chuti ... ale aapon som mala stolicu

diaalex
9. mar 2023

@sunny15 mne sa aj z vody grgalo 😀 pár dní som mala pocit, že mi buble v žalúdku 😀

sunny15
autor
10. mar 2023

@diaalex no u mňa to isté,hneď po narkoze keď som sa.prebudila začalo to hrozne grganie,teraz je to už lepšie ☺️
@lydka84 toto že každý lekár povie inak,mne doktorka pri prepúšťaní hovorila že prvé 2tyzdne len dusenú zeleninu,zemiaky, ryžu, a až potom rybu, mäso ...no ale vedela som zo skúseností vás aj známych čo to podstúpili že predsa nebudem jesť len zeleninu 😁

diaalex
10. mar 2023

@sunny15 mne sa ešte aj z vody grgalo 😀 ale potom to prešlo 🙏

sunny15
autor
10. mar 2023

@diaalex mne hneď po prebudení začalo grganie čiže v podstate z prázdneho žalúdka potom z vody, teraz som týždeň po operácii a grgam už len po jedle,ledva čakám ked mi výberu stehy,lebo už na tie leukoplasty začínam mať alergiu

diaalex
10. mar 2023

@sunny15 mňa pod tým leukoplastom už svrbela jazva 🤦🏻‍♀️

sunny15
autor
10. mar 2023

@diaalex jazva svrbí už pár dní to je iné,toto mám okolie celej kože aj okolo leukoplastu červené a toto ma tiež svrbí,mala som od včera iný druh lepiek ,možno mi tieto nesedia.

sunny15
autor
10. mar 2023

@diaalex
@lydka84 dievčatá vianočku ste jedli či to sa nesmie?

diaalex
10. mar 2023

@sunny15 možno bude problém v leukoplaste 😐

diaalex
10. mar 2023

@sunny15 vianočku nie, ale skús a uvidíš 🙂

lydka84
10. mar 2023

@sunny15 vianocka ano, bola v jedalnicku z nemocnice

lydka84
10. mar 2023

@sunny15 to ano co lekar to nazor ja som mala takeho ze striedmo a pomaly skusat

lydka84
10. mar 2023

@sunny15 to som mala aj ja az pluzgiere , cervena spalena koza, osprchovala som sa odlepila ich, dala na to spalene cervene betadine a uz som nelepila doma, len ked som sla k lekarovi, ked to videl dr, dali mi.len gazu , prelepili aby som dosla domov a povedal ze uz nelepit , ale bol zhrozeny aku alergiu som schytala

sunny15
autor
11. mar 2023

@lydka84 super,lebo to som ja nemala na papieri,len na internete som našla ☺️ konečne v pondelok idem na stehy tak sa zbavím už leukoplastu ☺️
@diaalex tento nový leukoplast je hnusný,vyzerá rovnako ale značka je iná,tak nevadí vydržím už len do pondelka 🥳