Škôlka s kamerovým systémom online v Košiciach
Ahojte, niekto pozná nejakú škôlku s kamerovým systémom online v Košiciach ? Ďakujem
Podľa mňa super, tak ako školy či podniky majú kamery tak ja v tom osobne nevidím problém.Pokial nebolo GDBR tak sme v škole dokonca mali prístup na triedu .Keď bol chorí a cítil sa už lepšie tak som sa napojila a učil sa s nim a mohol sa napojiť ktokoľvek, aby si hoc pozreli ako mu dieťa pracuje, prípadne šikana a atď ..
Preboha 😀😀 helicopter mother at its best
A kedy konečne budú zamestnania rodičov detí s kamerami? Ja chcem pozerať čo robí Emkina mamka celé dni v kancli, či len kávičkuje a dozerá na pani učiteľku či náhodou Emke nezaviazala príliš silno šnúrky na topánkach... Preboha ľudia sa spamätajte to čo už vy dokážete požadovať po učiteľoch je neskutočné niekedy. Do žiadneho iného povolania si tak ľudia nedovolia kecať ako do učiteľov. Všetci sú experti na to čo má učiteľ ako robiť a ešte nech je pre istotu každý deň učiteľ pod dohľadom rodičov 24/7 aj na záchode...
@beatrixx1525 to dieťa niekedy nevie ani len rozprávať tobôž nie usúdiť či mu niekto ubližuje. Kamery by mali byt všade - v každej skolke, ústave,nemocnici, väzení atd
@soraya25 ak sa niekto o svoje dieťa bojí tak chorobne že naňho potrebuje celý deň dozerať cez kamery aby mu náhodou niekto neublížil tak nech si ho radšej nechá doma a rieši svoje úzkosti so psychológom.
@soraya25 Vieš si predstaviť stovky rodičov, ze aké požiadavky by mali na učiteľku?? Pani učiteľka môjmu Jožkovi ste dali o päť lyžic polievky menej, ako by mal jesť. Pani učiteľka mojej Julke ste dali jeden svetrík navyše, určite sa spotila a teraz bude chorá“. Pani učiteľka Ninka zobrala Katke jej obľúbenú hračku, prečo ste nezasiahli? Myslím, že polovica učiteľiek by spáchala samovraždu a druhá polovica by sa dala na alkoholizmus. Jediný problém v škole, v škôlke, u lekára...... sú rodičia, nie deti.
@ovaaa len k podnikovym systemom sa nevie hocikto pripojit, dokonca ani hocikto vo firme k tomu nema pristup
@vitachka Mila autorka prepac, neviem ti poradit. Tiez mam len nevyziadanu radu. Ucila som v jednej skolke s kamerami, nie v KE, ale odvtedy radim vsetkym kamaratkam pri vybere skolky, nech nehladaju kamery, nech radsej hladaju skolku, ktorej budu doverovat. Kde rano nechaju deti a budu verit, ze sa o nich dobre postaraju, nie ze to budu potrebovat kontrolovat.
Už o 9.00 telefonát do škôlky prečo nie sú s deťmi vonku atď ...preboha len toto nie
len ono je to dvojsecna zbran. v takej skolke sa deti aj prezliekaju do pyzamka napriklad. to tym rodicom nevadi ze na ich dieta moze potencionalne pozerat dalsich vyse 40 dospelych ludi?
@vitachka ako to myslíš online? že si ktokoľvek naťukne škôlku a bude pozorovať deti? mnohé maminky nesúhlasia s fotením, ako si predstavuješ realizáciu tohto? aby Anička nebola v zábere? to nie je zasadnutie parlamentu 🤦🏻♀️
@stanulienkat ja už to mám teraz. Posielala som rodičom fotky z akcie na dvore a hneď výčitka - to aké má tepláky? veď mal ráno iné. No mal, olial sa, prezliekla som ho. No ale do modrých? také mal v skrinke. Ale tie mu nepasujú k tričku. Tak ho vyzlečiem? postačia slipky? (hovorí sa ďakujem.....) 🤷🏻♀️
A počas prechádzky si dá učiteľka na hlavu go pro kameru.
nedovolila by som, aby bola v škôlke online kamera.
@vitachka ako to myslis s tym,i kamerami? Ak myslis to, co to hore baby opisuju, tak ked nemas v nijakom edukacniom zariadeni doveru v ucitelky a ich pracu, mas moznost (vy na SK tuto moznost mate) nechat si dieta doma a ucit ho sama doma od prvych rokov az do maturity. Potom uz hadam bude dieta natolko vyspele, ze ked mu niekto bude robit zle alebo mu oblecie jeden svetrik navyse, sa bude vediet ozvat. Prepac ale naozaj hladas taku skolku, kde moze dalsich 50 dospelych kazdu minutu sledovat (aj) tovje dieta.
@beatrixx1525
tie kamery tam nie su primarne pre rodicov! Je to pre nadriadenych - preventivna kontrola. Kamaratka v takych jasliach pracovala. Pokial vychovavatel nerobi nic zle, nema sa coho obávať. Nejde o silnejsie zaviazane snurky na topánkach. Nas napriklad jedna psych ucitelka bila pravítkom, jed sne nemali v postielkach zavrete oci v skolke!
Nemala by som dnes ako dospela najmensi problém jej plestit, keby sim hu stretla!
Ale ridicia v pripade kamaratky nemali pristup ku tym zaberom. To len keby bolo podozrenie, dalo by sa to vyhladat. Praca to bola fajn, len museli mat une jednanie - nie ze nerev uz, mama pride poobede, tak sa ukludni.
Ry zrejme patris k normalnym ucitelkam, zial vzdy sa najdu aj psycho jedinci a deti by sa chranit mali.
Zial stavaju sa aj horsie veci ako zvysenie hlasu a trichu kriku.
@vitachka skrz GDPR uz nesmu byt skolky s kamerami. Teda nie tymi pre rodicov. Ja som v takej robila a skrz GDPR sa to okamzite zrusilo. Tiez je otazne hacknutie a streaming materialu pre pedofilov. Nam to dvaja oteckovia hackli a upozornili na to majitela skolky, ze si tie kamery nezelaju skrz nedokonale zabezpecenie. A to by stalo tisice eur. Nevidim dovod na kamery v skolke, vzdy moze riaditel skolky sledovat situaciu, nas bezne takto pocuvala veduca za dverami, potom prisla do skupiny. Neverim tomu, ze by niekto v skolke nevedel, co kolegyne robia. Ta kontrola skrz dalsich ludi je velmi lahka.
Kamery sa dajú celkom jednoducho hacknut, minule som videla video na yt a dokáže to každý trochu zdatnejsi užívateľ! Chceš aby tvoje dieťa ocumoval hocikto kto si vie na yt nájsť tutorial?
A kedy bude takáto hyper premotivovaná matka pracovať, keď bude len sledovať kamery a šikanovať učiteľky? Či jej toto zamestnávateľ bude akceptovať? Nech si dieťa nechá doma, HS je možný už od predškolskej triedy. Skôr je škôlka nepovinná. Ako rodič by som s kamerami nesúhlasila. Pokiaľ sú v MŠ, musí dať súhlas každý jeden rodič.

ty by si isla do takej vobec robit ? ja nie