Sú tu nejaké maminky na kočíkovanie v Košiciach?
Je prijemnejsie kocikovat este s nejakou mamickou ako sama 🙂
@aischa61 my chodime ku Icinovej,taka celkom mila..tak najprv mala otacala hlavu len na jednu stranu, vraj tak lezala v maternici, tak mala skrateny sval na krku, teraz pre zmenu ma 4 mes. a nechce lezat na bruchu, pretaca sa z jednej strany na druhu,ruky pred seba neda ani za svet akoze mne to divne vobec nepride, ved ked nechce byt na bruchu tak ju nutit nebudem, ale podla dr to nie je ok...taze tak...na figu..a vy preco?
@viktoria12 no mne tiez odtekla plodova voda a aj Emmke to idem pomaly ale snazi sa a je sikulka moja..... 🙂
@aischa61 no nasa je tvrdohlava robi len to co ona xce 😎 aj tak si myslim ze kazde dieta jei ne a kazde ma svoje tempo vyvoja uz zakodovane..preco niektore deti uz na 8 mesiacov napr stoja a ine sa len zacinaju plazit a pod..taze tak je to podla mna aj s tym zaciatocnym vyvojom, ze aj vasa babulka aj nasa ma svoje tempo, preto to nejako extra neriesim..chodime do nemocky raz za tyzden na kontrolu doma cvicime aj ked sa musim priznat ze striktne to nedodrziavam ...nerobi mi dobre ked mala sa trapi aj ked ich to vraj neboli..ta co ja viem...mozno si niekto povie, ze robim zle,ale....momentalne sme z kvp 🙂
@aischa61 uz ani nasa bars nechce cvicit 🙂 na chrbte uz ani prd s prepacenim za vyraz nohy vystrete a ani za svet ich nepokrci ako ma :D ale na brusku ked cvicime tak to je katastrofa cela cervena v tvari slzy krokodilie joooj..a som pozerala ze vasa uz ma 10 mesiacikov, to uz riadne dlho cvicite... my by sme teraz chceli byt na tahanovciach 😎
tak to by bolo super ked by ste boli tu aspon dame prechadzku,no my cvicime asi od 5 mesiaca 🙂
ahaa ze az tak neskor ste zacali..hmmm ...my od 1. mesiaca,hned nas pediatricka poslala...
Ahojte, rada by som sa pridala. Som z kvp. 🙂 Temu som rychlo prebehla a citam, ze cvicite vojtovku.
My sme sa jej vyhli. Moj maly je od zaciatku tiez pozadu. V 3. mes. este nedrzal hlavicku, na brusko sa otocil ako 7 mesacny, plazit sa zacal v 9m. Na nozky sa zacal stavat ked mal 11,5 mes. V roku zacal stvornozkovat a sam sa posadil. Par dni nato zacal chodit okolo nabytku. Minuly tyzden spravil prve dva kroky. Takze kazdu chvilu cakam, ze zacne chodit. Kazde dieta ma svoje vlastne tempo. Teraz uz to vobec neriesim a som rada, ze rehabilitacna mala takyto pristup a nenutila nas cvicit. 😉
no nemala som ziadne komplikacie a este tyzden pred tym som bola na poradni a vsetko bolo v poriadku a v nemocnici mi povedali ze asi nieaka infekcia ale sami nevedeli ale to je jedno hlavne ze sme v poriadku a ktora kocka porodila v 27tt ak smiem vediet?
Ahojte dievcence.....Emmuska sa od vcera sama pretaca a tak sa jej to zapacilo ze to teraz robi stale juj tesim sa z nej......
@aischa61 super uspech, tesim sa s vami, tiez si myslim ze uz to pojde rychlejsie, pretacanim sa svaly posilnia a uz to pojde, sups na nohy a mamka chytaj ma
@szuana
@aischa61 ahojte babenky, par dni som tu nebola. fuuu a ta metelica mnuly vikend -sme museli rychlo riesit v byte , paneboze, vsak nam snezilo do izieb cez okna -plastove ale neviem kolko rocne , byvali majitelia davali. no radiatory sme mali na 5 a v izbe aj tak len 16 st , no pohroma. spopod okien nam fucalo tiez, kopa smeti malych sme mali na zemi, z hora nam snezilo, no des ... aaale uz sme to s mm vyriesili nastastie 🙂 tak pekny vikend
@aischa61 moja sa sice narodila presne na den , ale pretacat sa zacala az v 6.5 mes, plazit v 8.5, stornozkovat v 9.5, 1x sa postavila v 10 v postielke a chodit zacala v 12.5-13 mes. ja som ju k nicomu nenutila , n ech ma vyvoj taky ako ma byt 🙂 a neznasala byt na bruchu kym neprisla na to , ze sa da pretocit 🙂 niekedy az zasnem ked tu citam na MK ze 3 mesacne babo sa pretoci a 6 mesacne uz stvornozkuje- to mi praveze pride skoro 🙂
@szuana neboj, ani moja uz nechce kociar, takze ja pridem asi iba s buginou a ti dvaja nech sa nahanaju spolu 😎
@seginiatko nasa tiez neznasa byt na brusku a kvoli tomu musime tu vojtovku cvicit :( pritom je ciperna az az len to brusko... inak to ako vam popod plastove mohlo tak fukat? aj my sme mali kosu jak v ruskom filme ale my mame este povodne okna 😝
@matonka26 lebo su zle urobene, prisiel bratranec , robi s oknami a zistil ze nie su ani pripevnene do steny poriadne, najma dole , cela parapeta sa hybe ed silnejsie buchnes . fukalo nam tam kde konci stena a zacina parapeta -zo spodu okna. a este medzi parapetou a oknom samotnym tiez, tam chyba silikon-teda uz sme dali-tam ked som zatlacila na parapetu tak som videla cez tenku skaru az vonku 😠 a hore nam fucalo medzi oknom a ramom okna. takze v lete nam bratranec da okna dole a nanovo ich namontuje . tak hadam to pomoze.
a to len preto ze nechce byt mala na brusku musite takto cvicit ? nam toto nikto nikdy nekazal a na brusku bola do 6 mesiaca ked to zratam tak mozno 15 minut . lebo som ju aj skusala, ale v sekunde spustila taky krik ze az . tak som ju nenutila. 🙂
@seginiatko no zacali sme cvicit kvoli tomu ze otacala hlavu len na jednu stran a ptoom si dr rozmyslela ze v jej veku ma byt v takej a takej polohe ruky ma mat tak a tak a bla bla a nasa to vobec nemala v plane pred nou robit tak preto musime no.....
@matonka26 aaaha . no my sme prvy pol rok mali taku dr ze taketo veci vobec nesledovala, dokonca ani fontanelu ani ci drzi hlavicku uz , ani ci sa dviha a ked mi pri prvej hexe neskontrolovala tbc a ani pri druhej tak sme zmenili - nastastie sme sa aj vtedy stahovali , takze tam bol aj dobry dovod 🙂
@seginiatko ako si to myslela s tym kontrolovanim tbc?
@matonka26 no nam to hnisalo asi 3x ale vzdy cez noc jej to aj samo vyslo a mala skaredu chrastu a jazva dodnes je tam velka. a pred ockovanim hexy vraj treba skontrolvoat tbc a ona sa jej na to ani nekukla. to som prisla az potom na to. vela kamosiek mi to potom povedalo,z e ich dr to kontrolovala.
@seginiatko lebo my sme teraz boli na prvu hexu a veruze nepamatam ci kontrolovala abo nie...sa jej musim spytat ked pojdem na opakovanu...nasej to uz 2x hnisalo ale ze vraj to je normalka ...
@seginiatko a kde ste mali tu predoslu dr?

narodila sa o 3 tyzdne skor, zacala my odtekat plodova voda tak som musela do nemocnice a robili my sekciu a chodime cvicit vojtovu lebo je skor narodena a trosku leniva 😉