Je povinné ísť na teambuilding?

28. apr 2025

Čo si o tom myslite?ist neísť? Je to síce povinne ale kto vie , nemám chut tam ísť ……

really8
28. apr 2025

Na zaklade uvedenych informacii ist.

nyusika
28. apr 2025

ja nechodim nikdy.

nemam potrebu pozerat sa na ozratych kolegov, ako sa tam navzajiom pretahuju 😀

aj u nas to vyvalo povinne, vzdy som sa vedela ospravedlnit a nesla som.
mna tieto "hry" extremne irituju

autor
28. apr 2025

@nyusika veď to že vraj sa na takých akciách aj pije atd tiež vôbec nemám chut …. Čo sa tam vlastne robí?

jana_eyre_2
28. apr 2025

Ja som nechodila nikdy, ale momentálne máme veľmi fajn zložený tim ľudí, kde sa cítim celkom dobre a tak idem... Niektorí kolegovia určite budú piť, nemám ilúzie že nie, ale sme dospeli ľudia a ak niekto potrebuje k zábave alkohol, akceptujem to.. ja vôbec nepijem, ani neplánujem, avšak keďže si s väčšinou kolegov rozumiem, tak pár hodín mimo práce raz za rok je podľa mňa fajn..

A predpokladám, že sa väčšinou vždy robí to čo na oslavách - sedí, konzumuje jedlo a pitie a rozpráva sa, možno aj tancuje alebo zahrá biliard..

nyusika
28. apr 2025

pisem vyssie - pije a trtka

mandzula
28. apr 2025

Ked vidim v nejakej pracovnej ponuke ako bonus teambuildingy, az mi zle prichadza. Pre mna to bola vzdy totalna strata casu. Ked sme chceli, isli sme si sadnut s vybranymi kolegami na par hodin do mesta, povinnym jazdam som sa vyhybala.

puertorico
28. apr 2025

nie je teambuilding ako teambuilding . u nás je účasť dobrovoľná . sú nejaké tímové hry , ale aj to dobrovoľné, toho sa nikdy nezúčastňujem . a potom veľa jeme, dáme si kávičku , zákusok a tancujeme. samozrejme máme aj opitých kolegov , ale nič hrozné . všetko to je na úrovni . na zimnom teambuildingu nemáme hry, ale máme program .

crazy_cat_lady
28. apr 2025

akoze nenapisala si nic konkretne, ale velmi vseobecne. si vo firme prvy rok? este si so svojim timom nebola na ziadnom TB predtym? tak sa spytaj kolegov, co predtym robili, ake mali aktivity atd.. ano, na vacsine TB sa pije, ale napriklad my sa snazime riesit aj rozne tury, navstevy, prechadzky, hry, opekacky popritom atd ..

januska12323
28. apr 2025

Veď závisí čo tam máte robiť, sú rôzne formy.

u2jana
28. apr 2025

@nyusika 😀 kks to ked robis? U nas stale nadavame, ze firma pre nas nic nerobi,, tak ideme aspon v piatok poobede raz do roka na chatu, turistika, gulas, opekacka … vycistit si hlavu. Nik nikoho nepretahuje 😀

nyusika
28. apr 2025

@u2jana zatial 😀 😀

vetko vyssie spomenute turistika a podobne, to robil s rodinou a priatelmi.
my mame v praci fakt super vztahy, vseobecne...ale naozaj nemam ambicie travit s kolegami volnt cas.
stratgavam sa s dvoma kolegynami, sukromne, to mi bohate staci

u2jana
28. apr 2025

@nyusika Neviem, robim tu uz 10 rokov a furt nic. Dokonca sme pridali jednu 3 dnovu chatu aj s rodinami v lete.

zuzubb007
28. apr 2025

@u2jana možno to len nevidíš, u nás sa presťahovali jedna radosť ale tak akože natajaša kde to ale aj tak všetci vedeli 🤣, a to nie raz, dvakrát mohla by som knihu napísať kto kedy s kym, tiež som toho názoru ako baba vyššie extrémne je to otravné robiť nasilu akcie, teraz mám prácu bez toho a ten božský kľud, áno mať rodinu a mať akciu mimo pracovnej doby ďakujem

u2jana
28. apr 2025

@nyusika inak sranda, prave sne sa dnes o tom bavili na obede, ze firma na nas kasle, a ze ake super akcie maju inde ;) a tu citam, ze zas, ked firma nieco robi pre ludi, tak sa im to tiez nepaci 😀

zuzulkika
28. apr 2025
u2jana
28. apr 2025

@zuzubb007 no ja fakt neviem 😀 mozno sa pretahuje ta cast, co s nami nechodi na tu chatu 😀

tehulka2011
28. apr 2025

zucastnila by som sa jedine v ramci pracovnej doby 🙂
zamestnavatelia by konecne mohli pochopit, ze firemne oslavy a teambuildingy nie su ziaden benefit lol

nyusika
28. apr 2025

@u2jana ja nepotrebujem...a a nepoznam asi nikoho, kto by po tom tuzil...aby mi firma organizovala program na moj volny cas

mandzula
28. apr 2025

@tehulka2011 Vnímam to rovnako. Netuším, prečo by som mala tráviť svoj osobný a nezaplatený čas s niekým, s kým možno ani nechcem.

3petka
28. apr 2025

Takto, záleží čo všetko budete mať k dispozícii. Ja tiež tieto akcie nemusím lebo vždy sa tam všetci ožerú ako dogy, Ale ak bolo niečo čo by som si vedela užiť aj sama mimo kolektívu šla by som.
Naposledy čo sme mali bolo Chorvátsko, nemusela som nič len ležať na pláži a spať, jesť. S nikým som sa nemusela baviť.

u2jana
28. apr 2025

@nyusika to asi preto, ze to mate povinne. Tu nam to vyslovene chybalo, a preto si to organizujeme sami. Nie je to povinne, kto chce pride. Robime si to pre seba. Pokecame, kto chce pije, kto nechce nepije, nasmejeme sa, byva to fajn.

1sally12
28. apr 2025

Akurát dnes nám došiel tiež do mailu termín. Reku dzizs uz zas🙏 a hneď som vedela že neprejde ani 10 minút od doručenia mailu a hneď budú otázky ideš ideš ideš? Ach nemám rada keď ma "prehovárajú" hoc vedia že som totálny introvert a takéto akcie nemám rada..aj skrz to pitie tam. Ako tu už niekto vyššie podotkol kebyže hľadám novú prácu moja podmienka by asi bola žiadne teambildingy.

kristiii
28. apr 2025

@nyusika tak nie všade to organizuje firma. Nám napríklad dajú každé 3 mesiace nejaké peniaze na hlavu (vyberáme po polroku) a ideme kam chceme. Akurát za pár týždňov sa chystáme a drvivá väčšina sa tešíme. Pár ľudí nechodí, len si vyzdvihne jedlo, ostatní sa najeme, kto chce popije (žiadny extrém, zas toľko peňazí nám nedávajú 🤣), kto chce si zahrá bowling a ideme domov. Pohodička, žiadna divočina, ale sme len baby, takže žiadne trtkačky nehrozia 😅.
Z bývalej firmy tiež veľa ľudí chodilo a to organizovala program firma. Tam som bola len dvakrát asi, lebo som to mala od ruky, ale boli sme napríklad na motokárach, to bolo super.

nyusika
28. apr 2025

@kristiii mne to nemusíš vysvetľovať...ja mám iné preferencie na trávenie voľného času.

kristiii
28. apr 2025

@nyusika tak snáď môžem reagovať, keď aj ty a iné ste mohli. A reagovala som na iné, a síce, že nie všade je to povinné, nie všade je nalinajkovaná zábava a nie všade je to o trtkačke a ožratých kolegoch a preto sú aj firmy, kde sa na teambuildingy väčšina zamestnancov teší (lebo ty vraj nikoho takého nepoznáš).

viera27
28. apr 2025

Tak zjavne ako citam, teambuildingy byvaju rozne. Je mi luto bab, co maju pracu a kolegov ako popisuju. U nas chodime kadejako a hlavne v pracovnej dobe. Ak je to s prespanim, tak na druhy den je pracovne volno zdarma. A chodime splavovat, kurzy steakov a barbecue, rafting, turistika atd atd. Inak sranda, bola som na tb v roznych firmach a s roznymi timami, ale sex som nezregistrovala nikde. Alkohol ano.

koniarova
28. apr 2025

@nyusika ja si to neviem predstaviť. Ako trtkajú? Šak to sa nedá zatajiť na takejto akcii. To im nevadí, že to potom všetci vedia?

chestnut
28. apr 2025

@koniarova zial to tak je a teda ludia sa tym netaja, aj zenati, vydate…nikdy som nechapala toto utrhnutie z retaze

modrykolibrik
28. apr 2025

Môj muž na Tom raz bol, strašne sa opil a údajne mal aj sex ale že vôbec si to nepamätá

mandzula
28. apr 2025

@koniarova my sme mali taku kolegynu a kolegu. Obaja zadani, po meste za rucicky s oficialnymi partnermi a co akcia, to vysedavanie po kolenach a "nenapadne" vytratenie sa. My ostatni sme sa na tej ich ubohosti uz len zabavali. Fakt je vsak ten, ze potom ich clovek aj v ramci pracovnych vztahov vnimal tak akosi inak - menejcenne.