V ktorej reštaurácii alebo v kaviarni nepýtajú potvrdenie o očkovaní?
Su nejake restiky alebo kaviarne v KE, okrem Iron Clubu (tam daju pokoj, osobne odskusane), kde nepytaju ockovaci preukaz?
Zaujima ma hlavne Pizza Cafe Napoli na Hlavnej.
Dik😊
V Napoli pýtajú, chodím tam, a vždy keď som bola tak si pýtali
V Irone tiez pytali.
Btw... Aj toto je konkurecny boj Zverejnit meno prevadzky, ktora nedodrziava opatrenia a nasledne poslanie kontrolu.
Ked nie si ockovana, zostan pred dverami restauracie. Myslim, ze nepotrebujes dostat pokutu a ani majitel prevadzky. Na zapade to funguje a postupne zacina aj u nas.
drzim palce podnikom, ktori stoja viacej pri ludoch ako pri vlade, akurat netreba to hned vesat na internet vsetkym, jedine sukromne, treba chranit tie podniky a takisto zrobis sluzbu aj sebe, lebo myslim, ze v irone si uz neposedis bohuzial. My sme v irsku a dnu sa najes len ako ockovani, ale cinske, indicke a pakistanske podniky su v pohode, najes sa tam vo vnutri a sem tam aj v irskom, pokial pracovnikom velmi z korony nehrabe. Takze hlavne, nevesat to na net pre vsetkych, pytat sa skor medzi kamaratkami a znamymi, alebo sama skusit.
Nemusia nutne nedodržiavať opatrenia. My máme v TT pár podnikov, ktoré majú legálne na dverách "Základ", tým pádom tam môže ktokoľvek
Iron pytaju, mozno si mala stastie. Ale take Andiamo v Auparku nepyta a ani nenosi ruska personal…takze ja tam napr uz nevkrocim
Kokos baby to fakt dakde pytaju? U nas aboslutne nikto nikde a este tam veselo aj casnicky bez rusok chodia 😂
@monickammm odomna v Andiame pytali a mala aj rusko. Asi je to od cloveka zavisle obsluhujuceho.
@miriam_s skoda. Chcela som ist s mamou, mame to tam velmi radi no ona nemoze byt ockovana zo zdravot. dovodov. A na druhej strane potvrdenie o ockovani je zdravotna dokunentacia do ktorej casnik ani prevadzkar nema pravo nahliadat. Stretla som sa teraz v Nitre v restike iba s otazkou "patrite do skupiny otp?" My, ze ano. A dali pokoj. Obaja s priatelom sme ockovani, takze sme neklamali.
Potvrdenie o očkovaní nie je zdravotná dokumentácia, keďže obsahuje len jednu obmedzenú informáciu nie celkové správy o zdr. stave
https://www.webnoviny.sk/covid-preukaz-nie-je-s...
Nech si mamka urobi test a na terase sediet mozete. Ja to tiez tak riesim, som tehotna cize nie som ockovana, tak ked niekam chcem ist tak si urobim test.
To sa tu radšej nepýtaj, aby nejaká restika nemala problémy. Nadšencov kovid-opatreni a udavacov je žiaľ dosť.
@negymama samozrejme, že ide hlavne o tržby. Ale mne bude celkom ľúto, ak nám malé prevádzky či už gastro alebo iné skrachujú a ich biznisy preberú už teraz čakajúce hyeny, v tom horšom prípade so zahraničnou účastou. Veď už aj ten skriekajuci zelený panák v reklame vie, čo sa planuje🙁 Nápoveda- "užite si nakupovanie budúcnosti"🤮, xxxxboxy na každom kroku...Ale tak musíme si chrániť zdravie, všakže.
@negymama to neni pravda, ano niektorym ide len o trzby, niektorym sa nepaci segragovanie ludi a niektorym pripada toto vsetko mega prehnane. Ale kazdy si chrani svoj zarobok, ved musia z niecoho zit a este jedno plus pre nich, pracuju na slovenskej ekonomike, ktoru uspesne nici vlada. To, ze sa viacej penazi dava do obehu, pomaha ekonomike.
@nafka0483 nemusia sa riadit podla automatu, ved ma len odporucaci charakter
https://www.youtube.com/watch?v=Ak7DFbTmSig@miriam_s ale no, papier vsetko znesie. Je to diskriminacia ludi na zaklade zdravotneho stavu, co je trestne a bolo trestne pred koronou. Pred rokom moj oco lezal v nemocnici a velmi tazko pretazko bolo dostat informacie o jeho stave od setsriciek a doktorov, lebo iba jedna jedina jeho osetrujuca doktorka mohla nam to povedat, nikto iny nie. A to sme boli najblizsia rodina. A tu zrazu prevadzky mnozu kontrolovat ci niekto je ockovany alebo nie. V minulosti kontrolovali taketo nieco? napr bola chripkova sezona, kontrolovali nieco? je to segregacia a mozu si to nazyvat ako chcu. Jedni su ti vyvoleni a mozu sediet dnu a potom je tu druha kategoria ludi, ktora je vonku ako psy.

Neporadím, kedze zatiaľ som sa nestretla s kaviarňou kde by nepýtali, ale nemyslím si, že na hlavnej takú nájdeš, či si to dovolia