icon

Výlet do Košíc: Skúsenosti s dotieravými žobrákmi

8. aug 2026

Som z Bratislavy, bola som s kamaratkou na vylete v Kosiciach prvy krat. Prekvapili ma otravni zobrajuci povacsine pocerni muzi, ktori boli dotieravi ako osy. Nehovorim, ze inde nie su bezdomovci a zobraci, ale s takouto neprijemnou dotieravostou som sa este nestretla. Sedeli sme vonku a stale pri nas niekto zobral, otravoval, nedal sa odohnat. Ked som jednemu otravnemu dala nejake euro, o 5 minut pytal znova, vobec si nepamatal, ze od nas uz dostal. To je v Kosiciach bezne, ci sa to vyskytuje len v lete?
Dost nam to pokazilo dojem z inak pekneho mesta.

Strana
z2
biba_18
8. aug 2026

proste sa s ním nebavím a basta…

autor
8. aug 2026
@biba_18

proste sa s ním nebavím a basta…

@biba_18 uz som sa potom nebavila ani ja, ale otazka znela inak. Ci to je bezne pocas celeho roka, lebo pre ludi z inych miest, kde nie su taketo otravy, je to dost neprijemne.

biba_18
8. aug 2026
@anonym_autor

@biba_18 uz som sa potom nebavila ani ja, ale otazka znela inak. Ci to je bezne pocas celeho roka, lebo pre ludi z inych miest, kde nie su taketo otravy, je to dost neprijemne.

@anonym_autor neviem či je to bežné. odpoveď je že ma nikto neotravuje, lebo sa s nikým nebavím.

elz1920
8. aug 2026

Aj v Bratislave je bezdomovcov dosť. Aj otravní sú.

autor
8. aug 2026
@elz1920

@biba_18 sedeli sme vonku na terasach podnikov, prechadzali sa v parku a stale niekto nieco chcel a oslovoval nas. Zobrajuci mladi chlapi, sme uz ignorovali, lebo to fakt bolo obtazujuce. A tie teatralne vykriky, aspon polievku mi kupte, ked sme si ho nevsimali.

@elz1920 urcite nie v takejto miere, som z ba

anonym_de1d48
8. aug 2026
@elz1920

@elz1920 som z BA, a nestava sa mi skoro vobec, ze by ma niekto otravoval, a to sa pohybujem v okoli Niv, aj Kamenneho nam.

elz1920
8. aug 2026
@anonym_autor

@biba_18 sedeli sme vonku na terasach podnikov, prechadzali sa v parku a stale niekto nieco chcel a oslovoval nas. Zobrajuci mladi chlapi, sme uz ignorovali, lebo to fakt bolo obtazujuce. A tie teatralne vykriky, aspon polievku mi kupte, ked sme si ho nevsimali.

@anonym_autor základná otázka, v Bratislave sa presúvaš autom, alebo okrem MHD pouziješ aj pešibus? Že si v takom silnom šoku ...

kreativka_logopedk
8. aug 2026

@anonym_autor Neviem kde si sa pohybovala. Ja som v Košiciach veľmi často a áno, pohybujú sa tam spoluobčania, ale nikdy ma nikto na terase podniku neobťažoval. Zato v Bratislave na Námestí SNP pravidelne 🤷🏼‍♀️

autor
8. aug 2026
@elz1920

@anonym_autor základná otázka, v Bratislave sa presúvaš autom, alebo okrem MHD pouziješ aj pešibus? Že si v takom silnom šoku ...

@elz1920 mhd a pesibus, nikto ma nikdy takymto stylom neotravoval.

autor
8. aug 2026
@kreativka_logopedk

@anonym_autor Neviem kde si sa pohybovala. Ja som v Košiciach veľmi často a áno, pohybujú sa tam spoluobčania, ale nikdy ma nikto na terase podniku neobťažoval. Zato v Bratislave na Námestí SNP pravidelne 🤷🏼‍♀️

@kreativka_logopedk na namesti v podnikoch. Niektori casnici ich sami odhanali, aby neobtazovali zakaznikov, niektori to nestihali riesit.

elz1920
8. aug 2026
@anonym_de1d48

@elz1920 som z BA, a nestava sa mi skoro vobec, ze by ma niekto otravoval, a to sa pohybujem v okoli Niv, aj Kamenneho nam.

@anonym_de1d48 Bratislava nie sú len Nivy a Kamenné námestie. Indivíduí stretneš od Zlatých Pieskov po centrum celkom dosť ( a inde tiež). Až nechutne veľa, žobrú už ráno pred Blumentálom, otravujú na zastávkach, posedávajú na Poštovej. A to som len tak zľahka načrtla.

danielad9
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Zvyčajne, preto si nikdy nesadám v reštaurácii von pretože tam stále niekto niečo pýta. Čím väčší ruch tým viac ich tam je.

anonym_c95492
8. aug 2026

Hej, je to otravne. Kedysi som v KE byvala a ani nepisem, kolkokrat ma prekliala Milka (kosicania budu vediet, dufam, ze som nesplietla meno, som uz prec takmer 15 rokov) za to, ze som jej nic nedala alebo za to, ze som jej ponukla jedlo namiesto cigarety alebo drobnych 🙂
Ono ti zobraci su vacsinou na miestach, kde sa premelie vela ludi. Mam toho precestovaneho dost a zobraci su vsade, ale v Kosiciach su mega dotieravi. A ano, otravuju aj na namesti na terasach podnikov, uz xy rokov dozadu otravovali a aj teraz, ak sa obcas vyskytnem v KE, tak na Hlavnej obchadzaju terasy. Je to neprijemne a ak tam dojdu nejaki turisti, verim, ze toto je jedna z veci, pre ktore sa tam uz nevratia.

anonym_21e111
8. aug 2026

@anonym_autor áno, je to bežné. Hliadky chodia, ale s cigánmi čo spravíš. Pošleš ich preč a sú tam zas. Ale radi sa ich zbavíme, ak si ich vezme iné mesto/štát/planéta. Nie, nikto ich množstvo nerieši a ani nechce.

anonym_d570ec
8. aug 2026

Chapem ta, je to otras. V Poprade to iste, dokonca aj deti. A bude sa to zhorsovat..

anonym_538ded
8. aug 2026

@anonym_autor praveze si pamatal.ze od teba to 1 euro dostal.
Moja zasada nebavim sa, nedavam nic. Ak dlho otravuje poviem nieco v zmysle "nie, nedam, neotravujte ma" a viac sa nebavim.

anonym_9329ae
8. aug 2026

@anonym_autor v Kosiciach zijem 27 rokov a nikto odomna nic nezobral

anonym_c95492
8. aug 2026
@anonym_9329ae

@anonym_autor v Kosiciach zijem 27 rokov a nikto odomna nic nezobral

@anonym_9329ae to sa ti ako podarilo? Nevychadzas z domu? 🙂

anonym_9329ae
8. aug 2026
@anonym_c95492

@anonym_9329ae to sa ti ako podarilo? Nevychadzas z domu? 🙂

@anonym_c95492 vychadzam ale kedze som sa tu narodila nechodim na turisticke miesta, stanice kde pravdepodobne sa nachadzaju.

sticker
autor
8. aug 2026
@anonym_9329ae

@anonym_c95492 vychadzam ale kedze som sa tu narodila nechodim na turisticke miesta, stanice kde pravdepodobne sa nachadzaju.

@anonym_9329ae na namestie nechodis? Tak ja neviem ci mam na cele napisane, ze nie som z kosic, ale mlady pan aj v mestskom parku hodil pokus: ze prosim prosim, 50 centov🤔

anonym_f9a8f9
8. aug 2026

Som z ke a ano je ich vela. Pricinou je aj “sidlisko” Lunik 9, kde ziju a cez den chodia po meste a zobru. Ine mesta nemaju takuto vysoku koncentraciu romov. Ale dalsi su potom rumunska mafia.

d_ivana
8. aug 2026

@anonym_autor Vyrastala som v Košiciach a takéto zážitky viem spočítať na prstoch jednej ruky. Nemyslím si, že sa to deje bežne.

anonym_5eea6d
8. aug 2026

Uplne suhlasim. Viac ako 10 r som zila v BA. Potom som sa prestahovala na vychod a zila v KE. Ti Kosicki bezdaci mi vadia viac, su viac otravni a nikto ich neriesi. Okolo stanice je to hroza. Boli aj v BA, no nie v takej koncentracii a taki doterni.

katulienocka999
8. aug 2026

@anonym_autor v mestskom parku sa mi ešte nestalo žeby zobrali jedine na vlakovej a v meste..nedávam nikdy nič, poviem nech ide preč.. a to isté pri návšteve BA, na stanici vždy niekto otravuje. Tam mi to príde ešte horšie než v ke, tam sa popravde až bojím keď som sama 🙈

anonym_f9dcf1
8. aug 2026

Boli sme pred par dnami v ke v cukrarni a normalne prisiel dovnutra zobrat, velmi neprijemne to bolo

autor
8. aug 2026
@anonym_5eea6d

Uplne suhlasim. Viac ako 10 r som zila v BA. Potom som sa prestahovala na vychod a zila v KE. Ti Kosicki bezdaci mi vadia viac, su viac otravni a nikto ich neriesi. Okolo stanice je to hroza. Boli aj v BA, no nie v takej koncentracii a taki doterni.

@anonym_5eea6d no prave, ta doternost a otravnost ma sokovala. Vsade su bezdaci, ale nelezu ti do cesty a netrepu somariny a nevymyslaju bajky aby z teba nieco vytriasli. Toto v ke mi pripada ako zarobkova cinnost, mrncia a pistia a robia divadielka , mozno za den zarobia viac ako ja v beznej praci a zivia z toho celu rodinu

eeffka
8. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_5eea6d no prave, ta doternost a otravnost ma sokovala. Vsade su bezdaci, ale nelezu ti do cesty a netrepu somariny a nevymyslaju bajky aby z teba nieco vytriasli. Toto v ke mi pripada ako zarobkova cinnost, mrncia a pistia a robia divadielka , mozno za den zarobia viac ako ja v beznej praci a zivia z toho celu rodinu

@anonym_autor lebo sa ocividne pristavis alebo nadviazes ocny kontakt, ja som kosicanka a ak ma raz za uhorsky rok niekto oslovi normalne sa bavim dalej, resp pokracujem v chodzi ani nepozriem tym smerom, proste vzduch. Ze euro dat 🤣 obrovska chyba

anonym_12b4d4
8. aug 2026

ano, otravuju vsade, vacsinou pred obchodymi domami

oblecenie99
8. aug 2026

Vitajte na východe. Až tak ako popisujes sa mi to nestáva, ale ano, stáva sa, a to som na Hlavnej pomerne často, lebo bývame na skok od nej, ale ja mám.uz proste nahodený agresivno-ignorantsky výraz tváre, a keď sa ku mne ozvú, alebo sa približujú, tvarim sa, že ich nevidím, nereagujem. Ale áno, je to problém a obávam sa, že celkové riešenie sa malo nájsť pred cca dvadsiatimi rokmi, teraz si môžme tak akurát zapnúť pásy, lebo to bude divoká jazda.

Ináč to až také zle kedysi nebolo, veľmi intenzívne sa to zhoršuje.posledne roky. Práve dnes som mala debatu s dvomi ludmi z dvoch iných mestských častí (my sme Staré Mesto), oni boli z Jazera a z Terasy a všetci sme dospeli k záveru, že celá situácia s bezdákmi, zobrakmi a spoluobčanmi začína v KE smerovať k bodu, kedy môžeme kľudne vyhlásiť, že je to už neúnosné. Platíme vysoké hypotéky, dane, aj za odvoz odpadu, nehovorím o Tom, že nám z večera do rána zdvihli mesačné náklady SIPO o štvrtinu doterajšej sumy (a to sme mali preplaltok) a ja nemám kde vyjsť s mojimi deťmi na ihrisko, lebo doobeda to tam okupujú, kúpu sa v Mlynskom náhode, a potom škriekaju a bijú sa na detskom ihrisku. Sem tam si aj urobia potrebu priamo tam, či sa s prepáčením vyrihaju rovno tebe pod nohy, ako tlačíš kočik. Je ich stále viac a viac a sú čoraz bezočivejší.

anonym_12b4d4
8. aug 2026
@anonym_c95492

Hej, je to otravne. Kedysi som v KE byvala a ani nepisem, kolkokrat ma prekliala Milka (kosicania budu vediet, dufam, ze som nesplietla meno, som uz prec takmer 15 rokov) za to, ze som jej nic nedala alebo za to, ze som jej ponukla jedlo namiesto cigarety alebo drobnych 🙂
Ono ti zobraci su vacsinou na miestach, kde sa premelie vela ludi. Mam toho precestovaneho dost a zobraci su vsade, ale v Kosiciach su mega dotieravi. A ano, otravuju aj na namesti na terasach podnikov, uz xy rokov dozadu otravovali a aj teraz, ak sa obcas vyskytnem v KE, tak na Hlavnej obchadzaju terasy. Je to neprijemne a ak tam dojdu nejaki turisti, verim, ze toto je jedna z veci, pre ktore sa tam uz nevratia.

@anonym_c95492 ta uz asi nezije, dlho som ju nevidela

Strana
z2