icon

Aké najlepšie a najhoršie rady ohľadom pleti ste dostali?

9. máj 2026

Ahojte poraďte vaše pleťové lifehacky. Aj mi prosím vysvetlite co znamená dvojfazove odlicovanie a prečo sa makeup stále po niekoľkých hodinách zrazi na pleti. Skúšala som už rôzne podkladové bázy aj rôzne fixacne spreje. Poprosím aj o rozdiel medzi serom a tonikom a co je must have vo vašej skin care a aké poradie dodržujte pri jednotlivých krokoch

anonym_391888
9. máj 2026

@anonym_autor no odpoviem ti postupne dvojfázové odličovanie to že najprv si dáš olejový čistič a potom nie olejový to znamená GEL penu atď.

Toniku slúži na to že si ho nanášaš hneď po vyčistení pleti a hneď za ním si dávaš sérum čiže je to pred príprava pleti na sérum všetko obsahuje živiny v istom percente a poradí že všetko má svoj zmysel a postupku❤️

anonym_2195ee
9. máj 2026

@anonym_autor toto všetko keď dáš do Ai tak ti to vyhodí toľko odpovedi. A môj jediný lifehack je mať zdravú kožnú bariéru a používať denne spf 50

autor
9. máj 2026
@anonym_391888

@anonym_autor no odpoviem ti postupne dvojfázové odličovanie to že najprv si dáš olejový čistič a potom nie olejový to znamená GEL penu atď.

Toniku slúži na to že si ho nanášaš hneď po vyčistení pleti a hneď za ním si dávaš sérum čiže je to pred príprava pleti na sérum všetko obsahuje živiny v istom percente a poradí že všetko má svoj zmysel a postupku❤️

@anonym_391888 tu by som sa rada opýtala aký je rozdiel ak si ten olej nedám?makeup nepoužívam je nevyhnutné odlicovat sa olejcekom? Nepoužívam ani ceruzky na obočie ani nič na oči co by potrebovalo vyslovene rozpustiť.

Ďakujem za vysvetlenie 🩷🩷🩷

autor
9. máj 2026
@anonym_2195ee

@anonym_autor toto všetko keď dáš do Ai tak ti to vyhodí toľko odpovedi. A môj jediný lifehack je mať zdravú kožnú bariéru a používať denne spf 50

@anonym_2195ee rada by som osobne skúsenosti 🙂

anonym_2195ee
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to čo to vyhodí Ai je presne to iste čo tu tu môžu baby písať, len to budeš mať pokope.

anonym_ac857f
9. máj 2026

Začni tým, že pochopíš svoj typ pleti a čo chceš dosiahnuť, ak máš pleť problematickú, treba to riešiť komplexne.. a nestriedať to ako ponožky, nechcieť vyskúšať všetko, neprekombinovať účinné látky.. niekedy je menej viac a hlavne každý to musí odsledovať na sebe, lebo čo sadne je vysoko individuálne

anonym_8fccdc
9. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak pouzivas SPF, tak to ti iba obycajny odlicovac neodstrani. Najlepsie je pouzit olejovy odlicovac alebo micelarnu vodu a potom este penovy cistic pod vodou

moonlight1210
9. máj 2026

Najhorsiu - pouzivat cistiacu pletovu vodu na baze alkoholu, ak mas mastnu plet, alebo na mastne casti zmiesanej pleti.
Za to by som niekoho kopla do zadku. Ale kedysi to bolo vsade ako spravny postup. Akurat ti to nicilo plet.

Najlepsiu - pouzivat denny krem s spf 30 alebo 50, s uv filtrami.

Pri odlicovani netriet, nesuchat, netahat. Navlhcit tampon, prilozit, podrzat chvilu (par sekund, 5-7) zlahka pritlacene, kym sa zacne vsetko rozpustat, potom jemne zotriet. Hlavne plati pre oci, obocie, pery.

Licenie som ukoncila. Iba jednoducho oci, mihalnice, obocie a ruz. Dokopy 3 minuty.
Ziadne podklady, primery, makeup, nic.
Len krem s spf a hotovo.
Sem-tam vecer masky. A gelove naplaste pod oci.
Najvyraznejsie vysledky u mna zanechava korejska kozmetika. Za zivot som skusala rozne znacky. Korejske mi nakoniec sadli najlepsie.

Z dalsich dobrych rad, co som kedy dostala - pri odlicovani a umyvani nerobit len tvar, ale i krk, dekolt, za usami a krk vzadu pod vlasmi (tie dve casti - za usami a krk vzadu pod vlasmi - v starsom veku vedia zacat tak zvlastne “starecky” pachnut. Preto je dobre mat na to navyk.).

Z casu na cas vycistit aj usne dierky (daju sa na to kupit take tenucke snurocky, ktore sa pouzivaju na cistenie dierok, ked mas piercing. Aby sa nezanasali sébom, prachom, odumretou kozou, aj ked nosis nausnice. Este viac, ak nejaku dobu nenosis. To vie nenapadne pustat zavany pachu tiez.)

Dobre preplachnut vodou vlasy na temene a nad krkom vzadu, ked si zmyvas sampon. Niektori ludia to splachnu hlavne zhora a nechaju dalej len vodu po vlasoch stiect, a potom sa im skor zacnu mastit.

bekiinka5
9. máj 2026

Tak u mňa dvojfázové odlíčenie začína minerálka a potom čistiaci gél, proste som sa s olejovým odličovačom nestotožnila, vadilo mi to.. po odlíčení nasleduje toner, používa sa na uzamknutie pleti, vyrovnanie pH a prípravu pred sérom ☺️ make up nedrží možno preto, že nemáš dobre vyskladanú skincare, nemáš vhodný makeup na tvoju pleť ... takže ja odlíčim, potom toner, sérum, krém, cez deň samozrejme s SPF ☺️

trema
9. máj 2026

najlepsiu radu - pouzivat spf kazdy den a kazdy vecer sa odlicit (to je to dvojfazove cistenie - najprv das dole makeup a spf olejovym pripravkom a potom si vycistis tvar cistiacim gelom/penou/mliekom)
najhorsie ani neviem, asi ze mam pouzivat tie rozne pletove vody s alkoholom, ked mam mastnu plet 🙂

ljmmm
9. máj 2026

jezis zapni youtube je tam mrte vysvetleni

autor
10. máj 2026
@moonlight1210

Najhorsiu - pouzivat cistiacu pletovu vodu na baze alkoholu, ak mas mastnu plet, alebo na mastne casti zmiesanej pleti.
Za to by som niekoho kopla do zadku. Ale kedysi to bolo vsade ako spravny postup. Akurat ti to nicilo plet.

Najlepsiu - pouzivat denny krem s spf 30 alebo 50, s uv filtrami.

Pri odlicovani netriet, nesuchat, netahat. Navlhcit tampon, prilozit, podrzat chvilu (par sekund, 5-7) zlahka pritlacene, kym sa zacne vsetko rozpustat, potom jemne zotriet. Hlavne plati pre oci, obocie, pery.

Licenie som ukoncila. Iba jednoducho oci, mihalnice, obocie a ruz. Dokopy 3 minuty.
Ziadne podklady, primery, makeup, nic.
Len krem s spf a hotovo.
Sem-tam vecer masky. A gelove naplaste pod oci.
Najvyraznejsie vysledky u mna zanechava korejska kozmetika. Za zivot som skusala rozne znacky. Korejske mi nakoniec sadli najlepsie.

Z dalsich dobrych rad, co som kedy dostala - pri odlicovani a umyvani nerobit len tvar, ale i krk, dekolt, za usami a krk vzadu pod vlasmi (tie dve casti - za usami a krk vzadu pod vlasmi - v starsom veku vedia zacat tak zvlastne “starecky” pachnut. Preto je dobre mat na to navyk.).

Z casu na cas vycistit aj usne dierky (daju sa na to kupit take tenucke snurocky, ktore sa pouzivaju na cistenie dierok, ked mas piercing. Aby sa nezanasali sébom, prachom, odumretou kozou, aj ked nosis nausnice. Este viac, ak nejaku dobu nenosis. To vie nenapadne pustat zavany pachu tiez.)

Dobre preplachnut vodou vlasy na temene a nad krkom vzadu, ked si zmyvas sampon. Niektori ludia to splachnu hlavne zhora a nechaju dalej len vodu po vlasoch stiect, a potom sa im skor zacnu mastit.

@moonlight1210 wau ďakujem myslím ze toto je úplne najlepšia a najobsaznejsia odpoveď aku som tu mohla dostať 🩷