Ako dosiahnuť dlhé a zdravé vlasy?
Sú toto podľa vás zdravé vlasy? Chcela by som mať dlhé a zdravé vlasy ako sa o nich starať?
@lilith_p a akú výživu alebo vitamíny? Ja som v týchto prostriedkoch na vlasy celkom stratena aby som zbytočne nepouzivala trebárs 3 produkty na vlasy na to isté, vyčítala som ze by bolo lepšie ísť ku kadernícke a jej sa spýtať, tak keď sa pôjdem ku nej strihať tak sa spýtať ze akú starostlivosť používať? Alebo sa treba k nej objednať akoby na špeciálny rozbor vlasov alebo také niečo
A aké kaderníctvo v presove odporúčate ja stále nejaké striedam naposledy som bola v tescu cena super ale ten výsledok už nebol taký dobry
@dqqq Na pekné dlhé pestované vlasy treba peniaze, pokiaľ ich nemáš dané geneticky. Mama ti asi neprispeje, podľa toho čo tu čítam. Ja na tvojom mieste by som poriešila brigádu. Zo zarobených peňazí by som si kúpila rybí kolagén, zinok (mne osobne asi najviac zabral ten kolagén). Vlasy by som už do postupna nestrihala. Nechala by som ich ešte podrásť a dorovnala konce. Z kozmetiky je vynikajúca rada Kérastase, len je bohužiaľ trošku drahšia. Tam treba vlasový peeling, šampón, kondicionér a olej na konce.
Ale chcela by som dopouzivat a kúpiť si asi niečo lepšie ako baleu
Ved ty mas dlhe a zdrave vlasy, co riesis? 😃 Asi mas uz komplexy, si zdeptana z mamy ked si myslis, ze s tvojimi vlasmi je nieco zle a potrebujes v tvojom veku pouzivat specialne pripravky.
Podla mna by ti uplne stacil aj sampon z drogerie, napr. Loreal Elseve Glycol gloss, Dream long alebo Schauma na mastne korienky a suché končeky.
Pri umyvani samponovat dvakrat. Ale to asi vies. Pouzivat kondicioner a olejcek na dlzku a konce vlasov. Podstrihnut raz za 3- 4 mesiace staci.
Vitaminy ak chces, tak Biosil alebo aj Methionin.
To je vsetko. Neboj, vlasy mas v najlepsom poriadku a nic im nechyba 😉😃
@dqqq ak chces mať dlhé vlasy a mama ti káže sa ostrihať po ramená.... Ty máš 12? Aj keby si si neviem Jake prípravky kúpila, keď raz vlasy ostrihas po ramená, môže trvať pár rokov kým ich budeš mať po pás. Oni neporastu 100 krat rýchlejšie
Mne sa napriklad podarilo mat krasne vlasy aj relativne “lacno”. Bol to dlhší proces (ešte stale je) ale som spokojna. Mne pomohlo:
- nefarbiť si vlasy a neupravovať ich tepelne (žiadne žehličky a kulmy), fén mi nerobil dobre, niektorym vlasom až tak neskodi ale treba pouzivat ochranny sprej
- spravne samponovanie: po prve spravny sampon, ktory je vhodny na tvoju pokozku hlavy, ja mam jednoduchy Balea ultra sensitive, efektivne vycisti ale neobsahuje zbytocne oleje, farbiva parfemy a pod. ktore by vlasy zatazili, dalej samponovat len koncekmi prstov a hlavne masirovat vrch vlasov, konce len jemne preplachnut malym mnozstvom samponu, poriadne vsetko oplachnut
- dobry kondicioner - tu znova nemusis pouzivat 50 eurove drahe produkty, tressemme su napriklad skvele zlozenim a efektom
- spravny hreben na rozcesavanie - tu sa oplati priplatit si a zaobstarat si napriklad tangle teezer wet detangle, je vhodny aj na mokre vlasy (je to drahsie ale kupis to len raz)
- mikrovlaknobe turbany na vlasy namiesto uteraku (znova v DM za par eur a je super)
- olej na konceky - tu ak aj kupis drahsi, staci ho par kvapiek, vydrzi ti dlhe mesiace
- pouzivat hodvabne gumky do vlasov a celkovo ich nezatazovat tesnymu copikmi a frizurami, skor ich mat volnejsie ale jemne zapletene, zopnute
- pozor na spanok - spat so suchymi vlasmi, idealne zapletene alebo nejak zopnute vlasy hodvabnymi gumičkami, rozpustene vlasy sa pocas spanku viac lamu
@dqqq Máš pekné vlasy, aj husté. Môžeš skúsiť zábaly, masky. Tie veľmi pomôžu na kondíciu, lesk vlasov. Najlepšie domáce. Ujo Google pomôže😉. Ale jednoducho: panenský olivový olej, kokosový olej, mandľový alebo argánový olej, zmiešať v miske, dať trošku zohriať do mikry, votrieť do vlasov, fóliu na hlavu, uterák cez to a nechať pôsobiť cca 2 hodiny. Dobre umyť jemným šampónom. 2x do týždňa úplne stačí. Do mesiaca uvidíš zmeny. A zmeniť aj kaderníčku 🙂
@dqqq Ahoj. Mne ozaj pomohol tento olej od pantene na rozstiepene konceky. Nic ine mi tak nepomohlo, ako tento produkt. 10/10🙂
+Kefa na rozčesávanie (kúpiš už v každej drogérii)
+Nefarbiť vlasy
+Fénovať v smere rastu vlasov po každom umytí
+Používať kondicionér
+Užívať b-complex a zinok
+Raz za čas postrihnúť končeky
Máš dobré zdravé vlasy.🙂(Žiadne špeciálne oleje, zázračné šampóny, masky, vodičky nie sú za potreby)

A prosím to mi napríklad stačí keď prídem do kaderníctva sa strihať a sa spýtať ze aké produkty mi odporúčajú na vlasy? Alebo ze aké produkty používať?