icon

Ako obnoviť poškodenú kožnú bariéru na tvári?

27. feb 2025

Každodenným sprchovaním v horúcej vode som si zničila kožnú bariéru, a trápi ma najmä pokožka na tvári, ktorá je vysušená, páli ma, a robia sa mi tam šupinky. Kúpila som si Cerave, ale účinok je veľmi slabý, stále cítim mierne pálenie, a na chvíľu mi zmiznú šupinky, ktoré sa mi ale po sprche znova objavia. Čo by ste mi poradili?

jj_anka
Autor odpoveď zmazal
amonet
27. feb 2025

mne pomohlo la roche a cicaplasty

strawberry0797
27. feb 2025

Tvar neumyvat nikdy horucou vodou, ani ladovou, ale len vlaznou. Na odlicenie sensitive cistiace mlieko + aspon na noc krem LaRoche Cicaplast. Ten je vyslovene na obnovu koznej bariery. Mraz pokozke tiez neprospieva, preto ak ides von, natriet mastnym kremom (napr. Weleda Skinfood tmavozeleny - drzi na nom aj makeup aj ked je mastny)

minenkaa
27. feb 2025

Ceramidy

stanzi
27. feb 2025

La Roche - Cicaplast Baume+B5

panonia
27. feb 2025

A v prvom rade zlepšiť stravovanie, doplniť vitaminy, pitný režim. Strava je základ.

drews_beauty
27. feb 2025

Zjednodušiť rutinu na čo najmenej produktov. Ráno tvár len opláchnuť vodou, netreba ani čistiť. Večer už použiť nejaké jemné čistenie. Sérum s ceramidmi, krém a ráno SPF. nič viac by som momentálne nepoužívala. A chce to čas. Koža sa obnovuje každých 28 dní, čiže to bude chvíľu trvať 🙂

No a produktov je na výber mnoho, neviem, aký máš rozpočet, či to má byť z kamenej predajne, či môže byť z netu. Kórejské značky majú tiež super bariérové produkty, ale niekto kóreu nechce..

aliita
27. feb 2025

@drews_beauty ahoj. Môže byť, že niekomu kórejská kozmetika nesadne? Lebo ja som už vyskúšala asi 4 produkty, dosť obľúbené a neviem ci mám nešťastie ale ani jeden mi nesadol.

drews_beauty
27. feb 2025

@aliita ahoj, jasné, každý sme iný, nie každý produkt sadne každému, treba skúšať na vlastnom ksichte 🙂

autor
27. feb 2025

@drews_beauty Vieš mi poradiť nejaké bariérové produkty z kórejskej kozmetiky?

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
28. feb 2025
aliita
Autor odpoveď zmazal
aliita
28. feb 2025

@drews_beauty hej viem že nie každému sadnú rovnaké veci. Ale všetky 4 čo som vyskúšala z KK mi nesadli. Tak či to je náhoda neviem...

kacikaci1
11. máj 2025

Ahoj, prosím čo Ti pomohlo? Mám to iste, akurát, že asi z velkeho množstva skin care produktov. Kolko si to davala dokopy?

urshullita6541
17. aug 2025
@kacikaci1

Ahoj, prosím čo Ti pomohlo? Mám to iste, akurát, že asi z velkeho množstva skin care produktov. Kolko si to davala dokopy?

@kacikaci1 ahoj ja mám asi to isté čo aj vy baby, nakopávam svoju pleť s astrid hydro x-cell a zatiaľ vyzerá že pomaly sa to zlepšuje 🙂 obzvlášť dobrá je mix it maska