Ako obnoviť poškodenú kožnú bariéru na tvári?
Každodenným sprchovaním v horúcej vode som si zničila kožnú bariéru, a trápi ma najmä pokožka na tvári, ktorá je vysušená, páli ma, a robia sa mi tam šupinky. Kúpila som si Cerave, ale účinok je veľmi slabý, stále cítim mierne pálenie, a na chvíľu mi zmiznú šupinky, ktoré sa mi ale po sprche znova objavia. Čo by ste mi poradili?
mne pomohlo la roche a cicaplasty
Tvar neumyvat nikdy horucou vodou, ani ladovou, ale len vlaznou. Na odlicenie sensitive cistiace mlieko + aspon na noc krem LaRoche Cicaplast. Ten je vyslovene na obnovu koznej bariery. Mraz pokozke tiez neprospieva, preto ak ides von, natriet mastnym kremom (napr. Weleda Skinfood tmavozeleny - drzi na nom aj makeup aj ked je mastny)
Ceramidy
La Roche - Cicaplast Baume+B5
A v prvom rade zlepšiť stravovanie, doplniť vitaminy, pitný režim. Strava je základ.
Zjednodušiť rutinu na čo najmenej produktov. Ráno tvár len opláchnuť vodou, netreba ani čistiť. Večer už použiť nejaké jemné čistenie. Sérum s ceramidmi, krém a ráno SPF. nič viac by som momentálne nepoužívala. A chce to čas. Koža sa obnovuje každých 28 dní, čiže to bude chvíľu trvať 🙂
No a produktov je na výber mnoho, neviem, aký máš rozpočet, či to má byť z kamenej predajne, či môže byť z netu. Kórejské značky majú tiež super bariérové produkty, ale niekto kóreu nechce..
@drews_beauty ahoj. Môže byť, že niekomu kórejská kozmetika nesadne? Lebo ja som už vyskúšala asi 4 produkty, dosť obľúbené a neviem ci mám nešťastie ale ani jeden mi nesadol.
@aliita ahoj, jasné, každý sme iný, nie každý produkt sadne každému, treba skúšať na vlastnom ksichte 🙂
@drews_beauty Vieš mi poradiť nejaké bariérové produkty z kórejskej kozmetiky?
@drews_beauty hej viem že nie každému sadnú rovnaké veci. Ale všetky 4 čo som vyskúšala z KK mi nesadli. Tak či to je náhoda neviem...
Ahoj, prosím čo Ti pomohlo? Mám to iste, akurát, že asi z velkeho množstva skin care produktov. Kolko si to davala dokopy?
Ahoj, prosím čo Ti pomohlo? Mám to iste, akurát, že asi z velkeho množstva skin care produktov. Kolko si to davala dokopy?
@kacikaci1 ahoj ja mám asi to isté čo aj vy baby, nakopávam svoju pleť s astrid hydro x-cell a zatiaľ vyzerá že pomaly sa to zlepšuje 🙂 obzvlášť dobrá je mix it maska