icon

Ako ostrihať vlasy dcéry po dvoch rokoch?

anin_fo
21. dec 2024

čaute,

videla som tu dnes príspevok o strihaní vlasov, inšpiroval ma konečne pokecať s dcérou o zostrihu týchto vlasov, len keď ona nevie, nechce sa jej tým zaoberať.. na foto vyzerajú fajn ale sú nestrihané cca 2roky, rada by som to šmykla, ale nevieme ako, nosí sa ešte postupka alebo nechať rovno ?

potrebujem nejaké varianty pre dcéru, lebo už to naozaj potrebujú, elektrizujú a ak s ničím nebude súhlasiť, muž je schopný ísť s ňou aj zajtra zostrihať 20cm

Ako ostrihať vlasy dcéry po dvoch rokoch?
simsalabim
22. dec 2024

Zeny, a nemyslela to tak, ze dcera povazuje strihanie "za trest"? Cize ako nieco zle a moc to nechce? V tomto pripade naozaj staci podstrihnut konceky, aby sa nestiepili a neuzlili. Take krasne vlasy je skoda sktrihat, hlavne, ked to dievca nechce.

moonlight1210
22. dec 2024

A uz dcera suhlasi so strihanim?

Ci je to stale iba vas vymysel, na ktorom uz z nutnosti trvate, lebo vam to prve z pusy vypadlo, ked ste si nevedeli rady?

nikiki29
22. dec 2024

@simsalabim u matky čo iným odporúčala prevýchovu varechou? Pochybujem.

simsalabim
22. dec 2024

@nikiki29 a kde to pisala? Ja ju nepoznam, reagujem len na to, co je napsiane tu... prehliadla som to?

nikiki29
22. dec 2024

@simsalabim nie nie to bolo inde… len to tak utkvelo v pamäti. Už tu mala aj inú tému o strihaní, s ktorým dcéra nesúhlasila. Matke sa nechce starať o dcérine vlasy, ale čaká že to zvládne dieťa samé 🤷🏻‍♀️ takže preto také reakcie žien.

dadis
22. dec 2024

@simsalabim Mali sme take so synom. Nechcel sa dat strihat a mal to uz dost dlhe a trebalo ist robit cestovny pas. Tak mu otec povedal, ze kym sa neostriha, tak ziadny pas nebude a nepojde s nami na dovolenku. Strihala som ho ja. Jemu tiekli krokodilie slzy, kym som ho strihala a vtedy som si povedala, ze nikdy ho uz nutit strihat nebudem. Odvtedy si nechal narast dlhe vlasy, mal ich az po ramena, aj ked sa mi to nepacilo, nic som nepodnikla. Potom sam sa rozhodol ostrihat a odvtedy sa uz dava strihat nakratko. Vtedy som spravila chybu, mala som sa ho zastat pred otcom a nestrihat ho. Ako rodicia nemame pravo detom takto zasahovat do vyzoru. Mal len 10-11 rokov, ale uz mal svoju predstavu o svojom vyzore. Nebol to vzdor, alebo lenivost. On sa s dlhsimi vlasmi citil ako on. Doteraz mam v pamati ako ticho sedel a slzicky mu po licach stekali 😢. Je mi to luto, uz to neviem vratit spat. A pritom to nemal ako trest, rozhodol sa strihat sam - ale bol k tomu nepriamo donuteny otcom a mnou. Rodicmi, ktori ho neakceptovali takeho, ako chcel vyzerat. Smutne, no chyby robime vsetci. Mne vtedy nenapadlo, ako je to pre neho dolezite. Lebo s ktasimi vlasmi ozaj vyzeral lepsie, ale iba pre nas, nie pre neho.

jana_eyre_2
22. dec 2024

@simsalabim no ak nadväzuje na tému o ktorej píše (tam ju nakoniec autorka aj ostrihala preto, lebo sa nechcela cesať) tak by som to pochopila presne tak, že aj tu ide o trest.. možno to autorka dovysvetli..

simsalabim
22. dec 2024

@dadis chapem a ja by som tiez nestrihala proti voli dietata. Moja mladsia sa nikdy strihat nechcela, ma vsak take jemnucke tenucke vlasy, ze na konci dna mavala nerozcesatelne chuchvalce. No bola dostatocne rozumna na to, ze si od mojej kadernicky (vzala som ju do sebou ako doprovod) dala vysvetlit, ze ked odstrihne 1cm, nebude sa to tak motat a pri vlasoch pod lopatky si to nikto ani nevsimne. A potom sme tak chodievali, odstrihnut 1cm.

simsalabim
22. dec 2024

@jana_eyre_2 to som necitala 🤷‍♀️

jana_eyre_2
22. dec 2024

@dadis moj najstarší tiež si nechával dlhé vlasy a aj ich mal.. mne sa to hrozne nepáčilo, ale snažila som sa prekusnut.. tak ako pri dcére s copom raz za čas som prehodila či nechce zmenu, dlho bolo nie a potom raz povedal že dobre.. odvtedy sa dava strihat 😅 teraz začína zase najmladší, ale mám podozrenie, že on to robí preto že sa mu deti vysmievali za odstavajuce uši 😵‍💫

dadis
22. dec 2024

@simsalabim Ved to, dcera si tiez nechava narast dlhe, podstrihavam ju len tolko, kolko mi povie. Aj ked si myslim, ze potrebuje 5cm, aj jej poviem, ona povie max 1cm, tak ide dole 1cm. Su to jej vlasy.

zuzubb007
22. dec 2024

Strihanie za trest? Akože sorry ale vadní rodičia, pokým dieťa vyslovene nechce samé strihat nerobila by som naprotiveň, Vám by som oholila hlavy, podstrihla by som jej končeky a hotovo má krásne vlasy

simsalabim
22. dec 2024

@dadis tak tak. Mala ich dlhe a coraz dlhsie. A potom sa zrazu rozhodla pre “bob”. Kadernicka v soku sa jej 3x opytala, ci vazne 😅 A vies co jej ta puberta povedala? Ze to mama chcela, aby mala dlhe vlasy 🤣🙈 Iste, lebo ma nic ine tak nebavilo, ako jej 2x denne pomahat rozcesavat chuchvalce, co jej samej nesli 🙈

estellas
Autor odpoveď zmazal
estellas
22. dec 2024

@anin_fo Tebe by bolo príjemné keby tebe matka ostrihala vlasy na silu ? Je choré sa takto správať k vlastnej dcére. Veď jej podstrihnite len končeky keď sa nechce strihať.

galinotchka
22. dec 2024

@dadis Toto si pekne napísala, že situáciu spätne hodnotíš ako chybu. Povedz to takto aj svojmu synovi, ak si to už tak neurobila. Určite to ocení. 👍

andymady
22. dec 2024

@anin_fo Podľa toho, čo vidím, mladé dievča. Len prestrihať konce. Má krásne husté vlasy. Nič príliš nestrihajte, doma kvalitnú masku a kokosový olej bio, nebudú elektrizovať. Nechať dorásť. Dcérka sa vám neskôr poďakuje ☺️🫶

lola568
22. dec 2024

@betulinka1 a nevyzerajú preriedene potom riedko?

lola568
Autor odpoveď zmazal
mantilka
22. dec 2024

Koľko má tvoja dcéra rokov? Má krásne vlasy. Podobajú sa na vlasy mojej dcéry.
Dnes už tu bola téma o vlasoch, zrejme tvoja.
Ja to vidím tak, že zlyhali rodičia, také tresty sa nedávajú.
Priprav sa na to, že od 10-11 rokov bude chcieť takmer vždy rozpustené vlasy. Treba jej nechať slobodu, aby sa vedela v živote obracať a mala aj vlastný štýl, názor. Ja som dosť prísna, ale toto mi pripadá ako osobná vec dcery...účes, oblečenie...do toho hovorím menej.

Ja striham dcéru raz za rok rovno alebo trošku do oblucika ako obmenu. (Žiadne kaderníctvo po zlej skúsenosti s kaderníčkou, odstrihla veľa a ešte otrasne, musela som to opravovať.)

Keď hej elektrizuju treba

betulinka1
22. dec 2024

@lola568 moje nie. Ale ja mam huste a tvrde vlasy.

margotka17
22. dec 2024

@anin_fo skôr by som také husté vlásky preriedila, ľahšie by sa rozcesavali, lepšie by sa robil akýkoľvek účes, hoci len cop, drdol...a len tak troška skrátiť, aby sa konce urovnali cca 1-3 cm. Troška nerozumiem komentárom, že ju chces ostrihať za trest? Či len som zle pochopila?

janulik2008
24. dec 2024

Toto poznám. Keď zila babka tak hned ako sme k nej sli nas vzala do kadernictva aby nas dala ostrihat a 100x som jej vravela ze nechcem, aj mama jej hovorila a ona ze vyzerame ako opice 🫣 pamatam si ked bolo v mode mat vrkočiky po celej hlave tak mame ppvedala ze co to mam na hlave preboha a musela mi to rozpliest 🫣 tak som plakala 😔

casopis1
24. dec 2024

Ostrihať vlasy dohola a basta fidli.
To bude podľa mňa účes 😂 .
Ušetríte šampón, gumičky a hrebeň 🤣

darijja
24. dec 2024

@anin_fo ze trest. Preboha. To sme v akom storoci? Ma krasne vlasy. A zrejme uz ma aj vlastny nazor. Ak nechce strihat, tak to treba respektovat. A nie si vydupat svoj nazor, lebo "byva pod mojou strechou". Ja by som max podstrihla konce. A mamicka nech sa okmáše aj na jezka

petrao2
24. dec 2024

@anin_fo strihanie trest zaco?
Nikdy by som dceru nedala ostrihat za trest
Kolko ma rokov? Nejaky kompromis najst a skor ju viest k tomu ako sa o vlasy starat ako trestat

tilonka
24. dec 2024

@anin_fo ma trochu mdle alebo tazke a rovne vlasy, tam je najlepsie ponechat tento typ ucesu, mozno viac do obluka a podstrihnut konce..

aandrea9
24. dec 2024

@anin_fo trest???? Nemyslíš vážne toto.

loliki
24. dec 2024

Ak máte troška rozumu, nechajte ešte 2 roky rásť, kým budú mať 40 cm, potom ostrihané predáte.

sticker
vanilkovazmrzka
24. dec 2024

Dobry kadernik si s tym isto poradi