icon

Ako predísť pigmentovým škvrnám a zdravo sa opáliť?

dzt
Moderátor
3. mar 2025

Ako v lete predísť pigmentových škvrnam? Resp možno ako sa zdravo opalit? Nechcem byt úplne biela, problém mám iba na čele. Žiadne lieky neberiem (co by to mohli spôsobovať)

cimage
•
3. mar 2025

Krem so Spf50. Ja pouzivam od Natuint. Mne sa robili po porode, tak odvtedy pouzivam krem so spf50.

strawberry0797
•
3. mar 2025

@dzt spf 50 na tvar. Ja pouzivam kazde rano celorocne LaRoche Anthelios, ten ma okrem spf aj bieliaci ucinok na existujuce skvrny a mozem potvrdit, ze zmizli (po nejakej dobe). Ale sa s nim ani neopalis, zostanes na tvari biela.

kiki68
•
3. mar 2025

Jedine vysoky faktor, ale zarucene to nemas. Ja sa neopalujem nejak cielene vobec

sowhat
•
4. mar 2025

Dermatologicka mi raz pri kontrole znamienok povedala, ze nic ako bezpecne opalovanie neexistuje. Kazde opalovanie prinasa riziko, ktore vies ale aspon ciastocne znizit pouzitim kvalitneho (nie 3-euroveho) opalovacieho kremu s vysokym spf. Ak si svetly fototyp, o to vacsi pozor by si si mala pri opalovani davat a dodrziavat urcite pravidla. Docasne tmavsia pokozka nestoji za to riesit neskor melanom....

drews_beauty
•
4. mar 2025

Zdravé opaľovanie neexistuje. Každé slnečné žiarenie poškodzuje DNA pokožky - spôsobuje to fotostarnutie kože (vrásky, pigmentácie).
Keď nechceš byť biela, odporúčam samoopaľováky alebo cukrový nástrek 🙂

maminkadeticiek
•
4. mar 2025

Jedine neopalovat sa.Ziadne opalebie na 14 dni mi nestoji za vrasky a pigmentove skvrny.

jankakorm
•
22. feb 2026

Ahojte, mne na toto pomohol len ten 4% krém z Turecka. Kúpila som si ho tam v lekárni viac, keby niekto fakt nevedel zohnať, ozvite sa mi do správy, niečo mi ešte ostalo.