icon

Ako reagovať na darček so starou kozmetikou?

26. dec 2024

Ako by ste reagovali, keby ste si pod stromčekom nasli darcekovu kazetu s kozmetikou ktorá je 8 rokov po záruke? 🙂
Dostala som takúto kozmetiku od švagra (slobodný mladenec) podľa popisu viem ze ju kupoval ešte keď pracoval v Holandsku pred 10 rokmi, kozmetike konci záruka v r.2016.
Prosím do mňa sa nepúšťajte, my mu vždy kúpime niečo hodnotné a "cerstve"
Ako by ste reagovali na takýto darček?

stanulienkat
26. dec 2024

Zabal a o rok mu to daj pod stromcek. Ja by som sa nesrala. Nema trochu charakteru dospely chlap? A nie je ani ospravedlnenie, ze je stary mladenec. Ved nie je hadam idiot....

autor
26. dec 2024

@stanulienkat veru možno by to bolo celkom vtipne mu to darovať nabudúce:D
No, aspoň manžel od neho dostal oldspice, ktorý sme mu doniesli pred mesiacom k narodeninám :D

mamina7070
26. dec 2024

zrus s nim darcekovanie proste je totalny mimon aby daroval nieco co dostal od vas pred mesiacom tak to uz je vysmech z jeho strany

a od. as dostal co?

slavomira236
26. dec 2024

Preto ja som proti tomuto davaniu darcekov a vracanie hlavne dospelym a sirsej rodine. Radsej nikomu nic nedam a nic nedostanem. Takuto kozmetiku si kupim bezne a nepotrebujem to na vianoce plus co mne vyhovuje vonia. Nabudece ziadne darceky . Stretnite sa a k je zaujem a stacilo

stanulienkat
26. dec 2024

To faaaakt???😂😂😂 No vidis, vianocny darcek na buduci rok mas pre neho zabezpeceny. Aj ste Old spice okomentovali, ze ste mu ho dali?😂 Ja by som si neodpustila poznamku. On je psychicky chory?

autor
26. dec 2024

@stanulienkat práveže ani nekomentoval, len môj mi doma hovorí ze je to presne to co sme mu dali a vraj mam si odbalit ten môj darček a skontrolovať spotrebu, lebo ze jemu sa zdá ze už to nejaký ten rok ma na skrini v izbe. Ze to tam videl :D 😀 a voilaaaa-taketo prekvapenie :D

minesasubu
26. dec 2024

Za mňa je to uplne v pohode , starý mladenec neriešim , síce neviem koľko má rokov ale
mamin strýko je starý mladenec cez 60r a tie reči čo vedie stále sa smejeme akoby žil v dobe kamenej
za mňa sa spametal deň pred Vianocami pobalil čo mal doma a hotovo aby neprišiel s prázdnou rukou

autor
26. dec 2024

@minesasubu 35 ročný chalanisko to je :D

ina2405
26. dec 2024

Zrušte obdarovávanie sa medzi dospelými. Lebo dotyčný má evidentne v paži.

onedaynick
26. dec 2024

@evaachesa preco by to po nom mal niekto kontrolovat?

mandzula
26. dec 2024

A presne z tohto dovodu je stary mladenec - musi byt uplne nepouzitelny, zijuci si vo svojom svete.

deti95060810
26. dec 2024

autorka tieto prekvapenia na Vianoce my išli dosť na nervy... kým boli deti malé do cca 10 r tak to v pohode - kúpiš v Dráčiku...ale akonáhle sú deti vo veku 13 + tak to je problém. píšem o deťoch v rodine... krstné deti a pod. najmä ak deti u švagr. sú veľmi náročné - darčeky do 20 - 30 e pre nich boli braky... chceli mobily, tablety, bicykle - také darčeky dostávali od rodičov a na knihy od nás mali akurát tak úškrn....
veľmi nám v tom pomohla corona... zákaz stretávania -a tým pádom sme prestali s návštevami a s darčekmi... kupujeme len našim deťom.

betulinka1
26. dec 2024

Ja by som mu urcite poslala fotku, ze švagrik ta kozmetika ti dobre dlho stala doma. Nabuduce aspon skontroluj datum, kym to das niekomu ako darcek 🤣🤣🤣. Ak by sme mali rodinnu skupinu, dostal by to rovno tam. Chapem, ze nejde o darcek. Ale fakt kupi v Dm sprchac za 1€. Ved zase nech sa nauci davat si pozor.

diewcatqoo
26. dec 2024

Keby som to dostala od svagra, tak urcite by som mu nieco zadrela v zmysle, ze super, aspon budem mat konecne nieco vonave, na cistenie zachoda, ak to vobec este po tolkych rokoch vonia.
Este dobre, ze my dospelaci si v rodine darceky uz nedavame a mame po starostiach.

petracandle
26. dec 2024

@stanulienkat presne tak, ja nechápem, že sa ho tu ešte zastávajú, že chudáčik starý mládenec také nevie 🤦‍♀️ jedine ak by mal 70 rokov alebo bol mentálne obmedzený. Ale dospelý človek, aby nevedel, že má kozmetika dátum exspirácie?!
@autorka pred rodinou by som nič nehovorila, ale jemu v súkromí áno, pekne slušne, že aspoň nech skontroluje dátum spotreby keď dáva darček niekde z pivnice.
A zrušila by som darčekovanie v širšej rodine

jablkovastrudla
26. dec 2024

@petracandle
@stanulienkat zeny ale ja ho neobhajujem, iba hovorim ze chapem ze ho to nemal kto naucit. Moj muz mi prve Vianoce nic nedal, lebo nevedel co 🤦🏼‍♀️ on je v tomto uplne mimon, niekedy mam pocit ze je na spektre. On je klasicky IT, ako je velmi mudry ale ohladom niektorych veci uplne nepouzitelny. Rokmi sa to chvala nohu lepsi 🙏🏼

stanulienkat
26. dec 2024

@jablkovastrudla ale toto ho nemusi nikto ucit. Ved neprisiel z jaskyne.

petracandle
26. dec 2024

@jablkovastrudla to treba niekoho učiť, že nemá darovať 10 ročnú kozmetiku z pivnice alebo darček, ktorý mu daroval ten istý človek rok predtým? 😃 a keď muž nevie čo, tak má dať peniaze

jablkovastrudla
26. dec 2024

@stanulienkat
@petracandle citali ste co som dostala od svagrinej? Pouzity ruz. Naozaj. Stara kozmetika je pre mna uplne v pohode 😃 ja mam 2 synov, velmi dufam ze sa naucia zaklady co je vhodne a co nie 🙆🏼‍♀️

milanemila
26. dec 2024

Ja mam stryka stareho mladenca po 50ke, ale vzdy si na darcekoch da zalezat a vyberie nieco mile a prida nejaky med alebo orechy kt mame radi, aj detom sa vzdy snazi nieco pekne alebo sa opyta. Takze to co tu niektore pisete, ako keby mal byt kazdy druhy chlap alebo stary mladenec pomaly retardovany, ze nevie ze ma kozmetika nejaku zaruku alebo teda ze nedarujem nieco co mam 10r doma na policke a neviem co s tym. Proste pan svagor ma v pazi a nezalezi mu ani minimalne na tom, ze by zdvihol zadok a ked uz nic ine nevie vymysliet, tak aspon v dmke kupil nieco co nie je po zaruke.

deti95060810
26. dec 2024

malý syn dostal od krstných kedysi dávno dezert po záruke pol roka... nadšená som nebola. skončil v odpade pre sliepky.
tiež nie sú retardovaní, práve naopak - vzdelaní , celkom slušne zarábajúci ľudia.

xckaretxxx
26. dec 2024

Asi tak, že je čas skončiť s tým, otravnym ,darcekovanim, . Jeho to otravuje naháňať darčeky, dohodnite sa, že už si nebudete dávať darčeky. Basta -filip.

sovica
26. dec 2024

Tak ja tu budem asi za divnú (sme v menšine @stanulienkat
a @diewcatqoo), ale ja by som môjmu švagrovi rovno povedala, či to má byť akože vtip. Že radšej nič, ako kozmetika, ktorá mu 10 rokov stojí v polici a je dávno po záruke. Alebo by som to spravila, ako napísala @stanulienkat, na budúci rok by som mu to bez hanby dala pod stromček a čakala by som na jeho reakciu🙈😂
Čím som staršia, tým som asertívnejšia. Čo sa mi nepáči, snažím sa zdvorilo odkomunikovať.
Ja si dám vždy záležať, aby som vybrala pre členov rodiny, čo majú radi, čo by sa im hodilo, počúvam ich celý rok. Tak isto som to naučila aj moje deti, ktoré ma tento rok prekvapili. Navzájom si kúpili lego, syn dcére model formuly (ona je veľký fanúšik) a ona jemu model auta, ktoré chcel. Navzájom o to nevedeli a nevedeli sme o tom ani my rodičia. Takže to bolo asi najväčšie prekvapko večera pre všetkých👍 Darčeky by mali byť kupované z lásky a s pocitom, že ten človek ma zaujíma, je pre mňa dôležitý, chcem mu dať niečo, čo ho poteší❤
V rodine z manželovej strany sme tiež zrušili kupovanie darčekov pre dospelých a tento rok sa kupovalo len pre tínedžerov (a pre svokra). Navrhla som približnú sumu, s ktorou švagrovci súhlasili a za tú sme kúpili, čo sme uznali za vhodné. So švagrovcami sme si len balíčky vymenili, doma zabalili a decká dostali presne, čo chceli (keďže to kupovali ich rodičia). Takto bol každý spokojný, deti, lebo dostali, čo chceli a aj my rodičia, lebo sa zbytočne nevyhodili peniaze za somariny.

xckaretxxx
26. dec 2024

Ja viem, ty si odchovana iba na znackovom oblečení, ako si dovolí svokra kúpiť oblečenie z Temu. Radím ti dobre, skoncte s tým darcekovanim. Tebe asi nikto nevyhovie. Mala by si si vážiť, že ti svokra z dôchodku kúpi darčeky pre deti.

autor
26. dec 2024

@xckaretxxx no, čo ti na to povedať? Pevné verím ze tebe by sa niekto zavdacil aj desaťročnou kozmetikou a plastovým oblečením z materiálov ktoré sú napustene chemikáliami a odpadmi, a s láskou by to tvoje deti nosili.
Každý sme inak nastavení. Ja sa ale necítim ako odpadkový kos aby som takéto veci hromadila. A nieje to ani náhodou o tom ci mi niečo je alebo nieje dobre.
Pekný deň.

stanulienkat
26. dec 2024

@xckaretxxx to nie je o peniazoch, nepochopila si. Lacno, pekne, uzitocne sa da nakupit aj u nas. A staci 1 darcek. To nie je o znackach, ale o zdravom rozume. Nie kvanta lacneho a nekvalitneho odpadu.Ide o to, ze svokra jej kupila nebezpecny, nekvalirny odpad. Nikdy by som dietatu nekupila oblecenie, kozmetiku z Temu. Karcinogeny, skodlive plasty, oblecenie obsahujuce olovo a tazke kovy. To je doslova neslusnost a hlupost. A to ja z Temu kupujem..ale talafatky ako sponky, pera, ...

jablkovastrudla
26. dec 2024

@sovica Darčeky by mali byť kupované z lásky a s pocitom, že ten človek ma zaujíma, je pre mňa dôležitý, chcem mu dať niečo, čo ho poteší❤ s tymto uplne suhlasim!

autor
26. dec 2024

@stanulienkat ďakujem, presne takto som to myslela... 💛

petracandle
26. dec 2024

@jablkovastrudla stará kozmetika je pre teba úplne v pohode asi len do momentu kým raz nedostaneš nejaký ekzém/alergiu/zápal....potom to budeš liečiť mesiace a plakať aká si bola nezodpovedná

zobaka
26. dec 2024

opytala by som sa ho, ze ci vie, ze je 8 rokov po zaruke a to by bolo asi vsetko 🙂 nech sa uz dalej zamysla on