icon

Ako sa účinne zbaviť problematického akné?

26. dec 2024

Ma s tým niekto skúsenosti? Nejaké rady? Ja už som zúfalá

Ako sa účinne zbaviť problematického akné?Ako sa účinne zbaviť problematického akné?
Strana
z2
liz_lemon
26. dec 2024

smer kozna

autor
26. dec 2024

@liz_lemon u kožnej som bola niekoľko krát, vždy mi dala len nejake vodičky a mastičky ktoré mi zabrali len na chvíľu

katica06
26. dec 2024

Tak oprava: smer dobrá kožná a pravdepodobne aj zmeniť stravovanie

veronikah96
Autor odpoveď zmazal
veronikah96
26. dec 2024

Dermatologicka by pomohla, sama som chodila ku kožnej v nemocnici a presne jej mastičky a vodičky často všetko len zhoršili... dobrý dermatológ sa nepozrie len na pleť a dá to iste odporúčanie ako ďalším 100 ľuďom pred tebou,ale rieši to komplexnejšie (ci je problém vnútorný, strava,reakcia na zlú rutinu, alergie a pod.) 🙂 Respektíve hľadať niečo súkromné,kde neriešia pacientov ako na páse, ale naozaj sa ti budú venovať.

oceanahory
26. dec 2024

Toto bude podla mna nejaka intolerancia, mozno histamin...urcite treba aj gastro.

stanulienkat
26. dec 2024

Niacinamid serum-lacne a ucinne, Skinoren krem. Mydlo s ichtamolom. Su aj umyvacie emulzie na dekolonizaciu bakterii. Urobit ster z koze... Alebo uzivat lieky s vitaminom A-neviem ako sa to vola.

autor
26. dec 2024

@veronikah96 moja dermatologička mi povedala že toto nepôjde bez koznej, kožná zas ma posiela tam. Pohadzujú si ma ako horúci zemiak ale všetko mi zaberá len krátkodobo

maxalla
26. dec 2024

Zlatko, zmen lekarky, ak ti nevedia pomoct. Ja by som hladala pricinu tiez skor v strave.

veronikah96
26. dec 2024

Výborne fakt... a bola si niekedy na gastre? Alebo skúsila postupne vylúčiť niektoré alergény? Ci to nebude aj nejakou nezistenou intoleranciou/alergiou 🙂

oslo1
26. dec 2024

Toto je mix hormonalny, imunologicky a GIT. A trhlo ti to do pokozky.
Takze smer umunolog, vylicit allergies, gynda urobit hormonalny profile a prakticky dorobit krvne vysetrenia.
Ked toto vsetko absolvujes, das zdravu vyvazenu stravi, tak zistis, ze obycajna indulona ti staci.

matrioshka333
26. dec 2024

Ja by som skúsila aj alergologa

nynia
26. dec 2024

Toto nevyzera na kozny problem myslim tym, ze pricina nie je kozna nie dosledok. Ja by som zasla na alergo, gastro a pripadne aj hormony kuknut a podla vysledkov uvidis. Zatial nic nepokazis nejakym cistiacim gelom ja som toho vyskusala vela a najviac mi pomohol Uriage (zeleny maju napr aj v DM).

katica06
26. dec 2024

@nynia dobrá kožná neliečky dôsledky ale hľadá príčiny. Nás poslala na rôzne vyšetrenia, aby vylúčila niektoré dg, následne navrhla zmeny v stravovaní a nastavila liečbu

nynia
26. dec 2024

@katica06 Keď autorka píše že už bola u kožnej tak bude dobré keď skúsi aj sama nejaké vyšetrenia prípadne cez všeobecného dr. ktorý ju tiež vie poslať. Určite to bude rýchlejšie ako každú chvíľu skúšať ktorá kožná bude dobrá, aj odporúčanie na stravu vie dať aj alergo alebo gastro ak ten problém sa bude ich týkať.

nika23t
26. dec 2024

Podobné mala sestra, už dospelá. Dr kožná jej robila odbery aj stery z miesta, zistili jej alergiu na mlieko, musela všetko s obsahom mlieka vylúčiť zo stravy, vrátane masla, syrov a pod, resp zmeniť tieto výrobky za vhodné pre nu. Do 3 týždňov úžasný rozdiel, aj keď jej dalo zabrať taká veľká zmena, čo sa stravy týka. Možno zmeň dr.

hama_ba
26. dec 2024

Ja som mala také zo stravy

liv1
26. dec 2024

Daj si mesiac bez cokolady, bez cukru, bez sladkych napojov tym padom samozrejme a bez fastfoodu ak nejaky jes. Rano nalacno dobre probiotika, dostatok zeleniny do stravy a ak toto dodrzis a o mesiac nebude lepsie, zjem kefu 😁😉

basulaak
26. dec 2024

Toto akne nema suvis s nicim zvonka. Ale zvnutra. Je to hormonalne akne. Jes cukor predpokladam

petracandle
26. dec 2024

Toto vyzerá ako akné zo stravy - nejaká intolerancia. Tým, že je tak nahusto blízko seba a je rovnaké. Z hormónov býva skôr "vredovité" a zo zlého, respektíve žiadneho čistenia pleti sú skôr "pupáky" rôznej veľkosti a štádia s čiernymi bodkami.

petracandle
26. dec 2024

@liv1 rada je to super, a určite by to mala autorka skúsiť, ale s tou kefou by som bola opatrná..nie vždy je toto príčina. Niekto jedáva kilá sladkého a iné nezdravé a má pleť bez chybičky alebo naopak, všetko zdravé a má akné, nakoľko príčiny akné môžu byť žiaľ rôzne a neexistuje takáto univerzálna rada.

oceanahory
26. dec 2024

@petracandle Suhlasim, osobne si myslim, ze histamin. Ja mam v rodine plno alergikov a teda obaja, co maju intoleranciu na histamin, tak mali uplne rovnaku plet, az kym nedodrziavali striktnu dietu. Aj ked je to masaker...lebo vsak histamin vytvara v nejakej miere telo samo, takze uplne ani nejde odstranit z organizmu 🫤, takze pri zavaznej forme, zial tazkosti pretrvavaju, ale daju sa samozrejme zmiernit hlavne dodrziavanim diety.

autor
26. dec 2024

Ďakujem baby zatiaľ za rady, máte nejaké návrhy na stravu ktorá by to mohla zlepšiť? Vôbec niesom v tomto ostrielana ale dám si poradiť

titla
26. dec 2024

So stravou zatial neexperimentuj. Navstiv najprv imuno-alergo/gastro a az po testoch zacni s upravou stravy podla pokynov.

domiklik
26. dec 2024

Zaujímala by ma tvoja kozmetická rutina

autor
26. dec 2024

@domiklik používam čistiaci gél od garnier aloe vera a krém od Annemarie borlind

earlgrey
26. dec 2024

A čokolády a sladké ako často ješ?

martinka17
26. dec 2024

Bola si už na gastro na vyšetrenie? Ak nevieš čo škodí, zbytočne držíš diétu. Môže to byť intolerancia, alergia alebo aj helikobakter. A tiež si daj skontrolovať hormonalny obraz, aj to môže byť príčina.

nika185
26. dec 2024

droždia maska - kvasnice, urobiť kašičku s trochou vody ale hustú aby nestekala, predtým vyčistiť pleť pletovou vodou na akné, madku z droždia robiť 1x týždenne a v tom týždni urobiť aj masku z čierneho aktívneho uhlia, takze do týždňa 2x maska, raz droždie o tri dni aktívne c.uhlie, madku zmyť vlažnou vodou a nakremovat nechtikovym krémom, každý deň potierať thea tree olejčekom, potom po troch týždňoch dávať masku raz za dva týždne, raz uhlie, raz droždie, obmedziť čokoládu, dcére v puberte to pomohlo, droždie je dobre jesť aj z vnútra ako pomazanku alebo len tak, dcéra nejedla

veronikah96
26. dec 2024

A to je všetko? Len čistiaci gél a krém? Nehovoriac o tom,že obidve produkty sú parfumované, krémy od tejto značky majú parfum doooost vysoko v zozname zložiek a pri poškodenej/citlivej pleti parfum môže dosť dráždiť. Takúto rutinu resp.tieto produkty ti snáď nevadila kožná/dematologicka, že? :/

Strana
z2