Ako účinne liečiť akné po 35 roku života?
Ahojte, prosim vas, viem, ze takýchto príspevkov je milión, ale uz som fakt zúfalá. Pomaly budem mat 40 rokov a stale ma trápi akné na tvari plus jazvy a plus červené flaky, za cely život som toho poskúšala az až. Beriem rôzne vitamíny, probiotika, používam micelarnu vodu Bioderma sebium H20 a krém Bioderma Sebium pore refiner, no nepomáha to. Nepijem sladené nápoje, iba vodu. Som uz naozaj nešťastná, lebo ked chcem ist von, nebavi ma stat tri hodiny pri zrkadle a zatierat si tvár a tie jamy, priehlbiny uz zatriet ani nejdu. Prosim poraďte naozaj nieco co 100% pomoze.
https://www.notino.sk/madara/acne-hydratacny-fl...
Neterka používa toto a pomáha jej to dosť.
@anonym_autor musiš si najsť svoje, mne nepomohli nikdy produkty z lekárne - bioderma, la roche posay, atd. Jedine co mi pomohlo bola korejska kozmetika. Skus HAK aj to strasne moc pomaha
to búdú hormóny. Mne sa akné stratilo, keď začali problém s perimenopauzou. Pleť sa celkovo zmenila, zo zmiešanej na normálnu až suchú, akné sa stratilo prirodzene bez kozmetiky. A trápila som sa od 10 do cca 45ky. Skús ešte možno dermatológa ako experimenty s kozmetikou. Na rýchle hojenie akné skúš Cčko na pleť - mne pomáha od Madara
https://www.notino.sk/madara/vitamin-c-intense-...
@anonym_autor smer kožný lekár a liečba retinoidmi. Účinné aj ked liečba môže byť náročnejšia kvôli obmedzeniam a vedľajším úcinkom. Mne pomohla a akné sa vyliečilo a hlavne nevratilo ani po čase.
Určite na kozne. Ja som sa s tým trápila do mojej 38cky. Konečne lekárka nasadila kortikoidnu masť. Do 3-4 dní som mala pleť ako bábätko, teda pre mňa ako bábätko 🙂 taký pocit som si vlastne ani nepamätala. Konečne normálna pleť. Radim, hneď na kožné, keď nepomôže, hľadať ďalšieho kožného lekár. Táto lekárka, ktorá mi pomohla, bola až tretia v poradí. Tiež som si myslela, že hormóny. A pritom stačili 3-4 dní na masticke.
Mne sa akné stratilo keď som u alergologicky zistila že mám alergiu(intoleranciu) na konzervanty a farbiva, najväčší problém mi robil benzoan (čo je aj v drahej kozmetike). Teraz používam produkty ktoré mi sedia. Znacky rôzne ale bez tých Ečok ktoré mi robia problém. Vyrážky zmizli úplne a urobia sa mi až pred menzesom 1-2 a to je všetko, predtým som mala na tvári 30-50 zapálených vyrážok intenzívne - samozrejme z toho extrémne fľaky po akné - tie mi už tiež na 50% zmizli používaním vhodnej kozmetiky. A samozrejme predtým čím viac som na tvar patlala,tým to bolo horšie a horšie. Inak micelarku akúkoľvek po vyčistení tvare ešte umyť. Ja osobne micelarne vody vôbec nepoužívam. Skôr by som riešila príčinu vzniku vyrážok lebo kupovaním rôznej kozmetiky si len viac ublížiš ako ja lebo jedna baba poradila že toto je pecka, hneď som kúpila a blbost, zas niekto poradil niečo iné a znova to boli zbytočne vyhodené peniaze ….
Jedine co mne pomohlo bol liek Aknenormin, brala som ho pol roka. Tiez som mala akne este dlho v dospelosti.
Určite na kozne. Ja som sa s tým trápila do mojej 38cky. Konečne lekárka nasadila kortikoidnu masť. Do 3-4 dní som mala pleť ako bábätko, teda pre mňa ako bábätko 🙂 taký pocit som si vlastne ani nepamätala. Konečne normálna pleť. Radim, hneď na kožné, keď nepomôže, hľadať ďalšieho kožného lekár. Táto lekárka, ktorá mi pomohla, bola až tretia v poradí. Tiež som si myslela, že hormóny. A pritom stačili 3-4 dní na masticke.
@anonym_bfbade ahoj, napíšeš názov danej masticky? Dakujem
@anonym_bfbade ahoj, napíšeš názov danej masticky? Dakujem
@anonym_7b89c2 vidí sa mi, že belogent. Ona mi robila aj ster a zo steru vyšlo niečo úplne iné a vôbec nepomohol liek, ktorý bol špecifický na tento problém zo steru. Tento belogent zabral hneď.
@anonym_autor ahoj, tiez som sa s tym trapila. Bioderma je hnus, mne ani kozmetika od institut esthederm nepomohla a bola to este horsie. Zabralo iba
la roche posay effaclar cistiaci gel a este som uzivala aj ine veci z effaclaru. Ale urcite mi dost pomohol aj LA ROCHE-POSAY Effaclar DUO+ M. Drzim palce, nech sa toho zbavis, co najskor ✊
Ďakujem pekne za odpovede, no fakt uz neviem co mam skúsiť z kozmetiky, podla mna potrebujem prečistiť zvnútra, len neviem ako. Viem, ze dôležitá je aj strava, ale ani to neviem teda ze co jesť, ked vlastne sa neodporúča ani múka, cukor ani mliečne, tak potom vlastne co môžem? Taktiež mam zvýšený histamin,mozno aj tam je chyba? Neviem. U kožnej som bola dávnejšie, no ta mi dala len milion vzoriek z obyčajnej kozmetiky nech poskusam alebo ze nech poslem fotku ked to budem mat najhoršie a potom ze musim prist s takou výrazkou aby zobrala vzorky, no proste o ničom. Chcela by som tie tabletky aknenormin, len kto mi ich predpise. 😭 som uplne zufala. Jedine co mi ako tak stiahne vyrazky, tak je RSB roztok, no potom mam plet vysusenu zvraskavenu a keby si dam na to hydratačný krém, tak znovu vyskocia dalsie akné. Skúšala som aj HAK, ale mala som taku co mi absolútne nesadla, stale som spinila a nechce sa mi donemoty skúšať ďalšie. Čisté zúfalstvo.
Ďakujem pekne za odpovede, no fakt uz neviem co mam skúsiť z kozmetiky, podla mna potrebujem prečistiť zvnútra, len neviem ako. Viem, ze dôležitá je aj strava, ale ani to neviem teda ze co jesť, ked vlastne sa neodporúča ani múka, cukor ani mliečne, tak potom vlastne co môžem? Taktiež mam zvýšený histamin,mozno aj tam je chyba? Neviem. U kožnej som bola dávnejšie, no ta mi dala len milion vzoriek z obyčajnej kozmetiky nech poskusam alebo ze nech poslem fotku ked to budem mat najhoršie a potom ze musim prist s takou výrazkou aby zobrala vzorky, no proste o ničom. Chcela by som tie tabletky aknenormin, len kto mi ich predpise. 😭 som uplne zufala. Jedine co mi ako tak stiahne vyrazky, tak je RSB roztok, no potom mam plet vysusenu zvraskavenu a keby si dam na to hydratačný krém, tak znovu vyskocia dalsie akné. Skúšala som aj HAK, ale mala som taku co mi absolútne nesadla, stale som spinila a nechce sa mi donemoty skúšať ďalšie. Čisté zúfalstvo.
@anonym_autor @anonym_autor Ahoj, úplne ti rozumiem a posielam virtuálne objatie, lebo som bola v presne rovnakom bode zúfalstva. Taktiež mám pocit, že som na seba v minulosti patlala všetko možné od Biodermy cez RSB roztoky, pleť som mala vysušenú na prach a aj tak sa mi tvorili tie podkožné boľavé hrče.
Keď spomínaš ten histamín, to môže byť veľký spúšťač. Tvoja pleť je podľa toho, čo píšeš, už taká zničená a precitlivená z tých roztokov, že akýkoľvek krém berie ako útok a hneď sa vyhodí. U mňa to bolo rovnaké. Lieky ako Aknenormin sú sice super, ale majú brutálne vedľajšie účinky na pečeň a ak ti ho kožná nechce dať, sama sa k nemu nedostaneš.
Mne sa reálne tvár zlomila až vtedy, keď som do seba aj na seba prestala dávať agresívnu chémiu. Prešla som len na úplne najobyčajnejší čistiaci gél (napr. CeraVe zelený) a začala som riešiť svetelnú terapiu. Kožná mi na tie zapálené vyrážky kázala modré LED svetlo (vraj musí mať presnú frekvenciu 460 nm, vtedy preniká dnu do póru a ničí tie baktérie zvnútra bez vysušenia kože). Po dlhom uvažovaní som si kúpila LED masku na trár od Lumenluxe a prisahám, že to bola najlepšia investícia. Modré svetlo mi stiahlo tie najhoršie zápaly a teraz už svietim červeným na tie priehlbiny a fľaky.
Tým, že tvoja pleť už evidentne neznáša kozmetiku a roztoky, toto by pre teba mohla byť skvelá cesta, lebo to funguje na čisto fyzikálnej báze a neničí to bariéru. Je to síce drahšie, ale ak si zrátaš všetky tie vyhodené peniaze za krémy, tak sa to oplatí. Držím veľmi palce, nevzdávaj to!
@anonym_autor @anonym_autor Ahoj, úplne ti rozumiem a posielam virtuálne objatie, lebo som bola v presne rovnakom bode zúfalstva. Taktiež mám pocit, že som na seba v minulosti patlala všetko možné od Biodermy cez RSB roztoky, pleť som mala vysušenú na prach a aj tak sa mi tvorili tie podkožné boľavé hrče.
Keď spomínaš ten histamín, to môže byť veľký spúšťač. Tvoja pleť je podľa toho, čo píšeš, už taká zničená a precitlivená z tých roztokov, že akýkoľvek krém berie ako útok a hneď sa vyhodí. U mňa to bolo rovnaké. Lieky ako Aknenormin sú sice super, ale majú brutálne vedľajšie účinky na pečeň a ak ti ho kožná nechce dať, sama sa k nemu nedostaneš.
Mne sa reálne tvár zlomila až vtedy, keď som do seba aj na seba prestala dávať agresívnu chémiu. Prešla som len na úplne najobyčajnejší čistiaci gél (napr. CeraVe zelený) a začala som riešiť svetelnú terapiu. Kožná mi na tie zapálené vyrážky kázala modré LED svetlo (vraj musí mať presnú frekvenciu 460 nm, vtedy preniká dnu do póru a ničí tie baktérie zvnútra bez vysušenia kože). Po dlhom uvažovaní som si kúpila LED masku na trár od Lumenluxe a prisahám, že to bola najlepšia investícia. Modré svetlo mi stiahlo tie najhoršie zápaly a teraz už svietim červeným na tie priehlbiny a fľaky.
Tým, že tvoja pleť už evidentne neznáša kozmetiku a roztoky, toto by pre teba mohla byť skvelá cesta, lebo to funguje na čisto fyzikálnej báze a neničí to bariéru. Je to síce drahšie, ale ak si zrátaš všetky tie vyhodené peniaze za krémy, tak sa to oplatí. Držím veľmi palce, nevzdávaj to!
@nataliace1 velmi pekne ďakujem 🤗 vieš mi prosim poslat link na tu LED masku? Lebo pozerám, ze na nete je ich dost vela 🤗😊
A bola si u tej doktorky, aby ti zobrala vzorky? Lebo su rozne druhy akne, rozne sa liecia. Tu ozaj len smer lekar. Najdi si lekarku, ktorej doverujes a namiesto posudzovania jej prace skus sa riadit jej radami a pokynmi.

@anonym_autor micelarku a potom my as z tvare nejakým gélom alebo sa len odlicis micelarku a na to kydnes krém? Ta bioderma sebium je typický antiakne produktyktory by mal zbaviť pleť mazu, no na niektoré typu pleti pôsobí abrazivne, narúša ti kožnu dermu. Ja by som postupovala nasledovne. Objednala by som sa k dobrej kožnej, tu biodermu by som zrušila a započal úplne jednoduchú rutinu, napr geek and georgious odlicovac, čistič, krém, spf, pripadne hydratačné sérum alebo tonikum.