Ako účinne liečiť akné po 35 roku života?
Ahojte, prosim vas, viem, ze takýchto príspevkov je milión, ale uz som fakt zúfalá. Pomaly budem mat 40 rokov a stale ma trápi akné na tvari plus jazvy a plus červené flaky, za cely život som toho poskúšala az až. Beriem rôzne vitamíny, probiotika, používam micelarnu vodu Bioderma sebium H20 a krém Bioderma Sebium pore refiner, no nepomáha to. Nepijem sladené nápoje, iba vodu. Som uz naozaj nešťastná, lebo ked chcem ist von, nebavi ma stat tri hodiny pri zrkadle a zatierat si tvár a tie jamy, priehlbiny uz zatriet ani nejdu. Prosim poraďte naozaj nieco co 100% pomoze.
https://www.notino.sk/madara/acne-hydratacny-fl...
Neterka používa toto a pomáha jej to dosť.
@anonym_autor musiš si najsť svoje, mne nepomohli nikdy produkty z lekárne - bioderma, la roche posay, atd. Jedine co mi pomohlo bola korejska kozmetika. Skus HAK aj to strasne moc pomaha
to búdú hormóny. Mne sa akné stratilo, keď začali problém s perimenopauzou. Pleť sa celkovo zmenila, zo zmiešanej na normálnu až suchú, akné sa stratilo prirodzene bez kozmetiky. A trápila som sa od 10 do cca 45ky. Skús ešte možno dermatológa ako experimenty s kozmetikou. Na rýchle hojenie akné skúš Cčko na pleť - mne pomáha od Madara
https://www.notino.sk/madara/vitamin-c-intense-...
@anonym_autor smer kožný lekár a liečba retinoidmi. Účinné aj ked liečba môže byť náročnejšia kvôli obmedzeniam a vedľajším úcinkom. Mne pomohla a akné sa vyliečilo a hlavne nevratilo ani po čase.
Určite na kozne. Ja som sa s tým trápila do mojej 38cky. Konečne lekárka nasadila kortikoidnu masť. Do 3-4 dní som mala pleť ako bábätko, teda pre mňa ako bábätko 🙂 taký pocit som si vlastne ani nepamätala. Konečne normálna pleť. Radim, hneď na kožné, keď nepomôže, hľadať ďalšieho kožného lekár. Táto lekárka, ktorá mi pomohla, bola až tretia v poradí. Tiež som si myslela, že hormóny. A pritom stačili 3-4 dní na masticke.
Mne sa akné stratilo keď som u alergologicky zistila že mám alergiu(intoleranciu) na konzervanty a farbiva, najväčší problém mi robil benzoan (čo je aj v drahej kozmetike). Teraz používam produkty ktoré mi sedia. Znacky rôzne ale bez tých Ečok ktoré mi robia problém. Vyrážky zmizli úplne a urobia sa mi až pred menzesom 1-2 a to je všetko, predtým som mala na tvári 30-50 zapálených vyrážok intenzívne - samozrejme z toho extrémne fľaky po akné - tie mi už tiež na 50% zmizli používaním vhodnej kozmetiky. A samozrejme predtým čím viac som na tvar patlala,tým to bolo horšie a horšie. Inak micelarku akúkoľvek po vyčistení tvare ešte umyť. Ja osobne micelarne vody vôbec nepoužívam. Skôr by som riešila príčinu vzniku vyrážok lebo kupovaním rôznej kozmetiky si len viac ublížiš ako ja lebo jedna baba poradila že toto je pecka, hneď som kúpila a blbost, zas niekto poradil niečo iné a znova to boli zbytočne vyhodené peniaze ….
Jedine co mne pomohlo bol liek Aknenormin, brala som ho pol roka. Tiez som mala akne este dlho v dospelosti.
Určite na kozne. Ja som sa s tým trápila do mojej 38cky. Konečne lekárka nasadila kortikoidnu masť. Do 3-4 dní som mala pleť ako bábätko, teda pre mňa ako bábätko 🙂 taký pocit som si vlastne ani nepamätala. Konečne normálna pleť. Radim, hneď na kožné, keď nepomôže, hľadať ďalšieho kožného lekár. Táto lekárka, ktorá mi pomohla, bola až tretia v poradí. Tiež som si myslela, že hormóny. A pritom stačili 3-4 dní na masticke.
@anonym_bfbade ahoj, napíšeš názov danej masticky? Dakujem

@anonym_autor micelarku a potom my as z tvare nejakým gélom alebo sa len odlicis micelarku a na to kydnes krém? Ta bioderma sebium je typický antiakne produktyktory by mal zbaviť pleť mazu, no na niektoré typu pleti pôsobí abrazivne, narúša ti kožnu dermu. Ja by som postupovala nasledovne. Objednala by som sa k dobrej kožnej, tu biodermu by som zrušila a započal úplne jednoduchú rutinu, napr geek and georgious odlicovac, čistič, krém, spf, pripadne hydratačné sérum alebo tonikum.