Ako upraviť vlasy?
Ahojte, mám také nepodarené vlasy, umývať si musím každý deň a nemám ani rovné ani zvlnené, len sa tak občas niekde divne otočia, väčšinou vyzerám po chvíli od česania ako strapatá 🙄 rozmýšľam aký strih si dať alebo ako zlepšiť vizáž vlasov. Šampóny na mňa neplatia, tie som vyskúšala už od najobycajnejsich po drahé. Žehliť sa mi ráno o 6 veľmi nechce a aj tak to ničí vlasy. Kto máte také nijaké vlasy čo nevyzerajú dobre kým pri nich nestravite polhodinu? Čo by sa dalo s nimi robiť? Závidím tým čo majú pekné rovné, alebo vlnité ☺️
@foxyfox Aj mne sa zdaju mdle a nezdrave. To je preto, lebo vlasy denne umyvas. Preco umyvas tak casto? Mastneju? Skus sa pozriet na No Po metoda. to je umyvanie vlasov bez samponu. Bud iba vodou, alebo roznymi nahradami. Mne najviac vyhovovalo surove vajicko.
Ak netrvas na dlhych vlasoch, tak by som ich ostrihala. Cim dlhsie, tym viac ich vlastna vaha taha dole a tym padom je vrch hlavy splasnuty a nema ziadny objem. Ked budu kratsie, budu mat viac objemu. Ostrihaj dorovna na urovni celuste (ust). Ak si das postupne, iba si zriedis uz aj tak riedke konce. Vola sa to tusim bob.
Mas proporcne viac tvare nad nosom ako pod nosom. Idealne by to malo byt zevraj rovnake, to znamena ze mas vysoke celo. Mne sa vysoke cela pacia (ludia vyzeraju mudro🙂), ale ak to chces mat viac proporcne vyrovane, daj si ofinu. Nie nejaku hustu dorovna, ale skor taku jemnejsiu strapatu na jednu stranu.
@foxyfox ja mám podobnú kvalitu vlasov a vyššie spomínaný Bob nebol vhodným riešením. Každá strana vlasov sa mi vykrútila inak a musela som to žehliť denne. 🙈 Ale aspoň konce by možno stálo za to podstrihnúť.
Tiež som za to, že si vlasy zmývaš príliš často. Pravdepodobne si na to už "zvykli" a druhý deň sú už mastné. Skús to aspoň v čase keď si doma obmedziť. Mne to veľmi pomohlo. Dakedy som ich umývala každý/každý druhý deň, lebo nevydržali. Teraz mi zväčša stačí 2x za týždeň vlasy zmyť a aj druhý-tretí deň vyzerajú fajn a majú objem.
Na toto ti šampón veľmi nepomôže, pokiaľnie je plný silikónov, ale taký ti vlasy len viac zaťaží. Olejček na vlasy si skúšala? Prípadne kondicionér používaš?
@andreatytler presne ako píše
@jana0215 Bob mi nevyhovoval lebo sa vlasy kadejaké krútili. Umývam denne preto, že príšerne mastneju. Ofinu aj práve preto nechcem že na čele hneď zmastnie. Všetko čo si dám navyše na vlasy ako kondicionér to ešte zhorší. Skúšala som na MD aj umývať každý tretí deň ale nepomohlo mi nič. To umývanie žiaľ musí ostať 😒
@foxyfox viem presne, aké máš vlasy, bohužiaľ ak chceš aby vyzerali dobre, musíš sa im venovať a aj aspoň každý druhý deň umývať. Nie je to ten typ vlasov čo vyhral genetickú lotériu.
Vyššie spomenutý bob je úplne nevhodný. Každodenné umývanie ti oddiali iba suchý šampón, najsilnejší účinok má ten lacný od amica. Ten aj pridá objem. Konce nedovoľ kaderníčke prestrihávať (v zmysle prerieďovať) nožnicami a už vôbec nie upravovať britvou. Treba ti ich zarovnať nožnicami, aby pôsobili hustejšie, teraz sú riedke chumáčové. Prestanú sa potom aj toľko krútiť.
@foxyfox presne suhlasim s komentom vyššie to je svata pravda 😊
Ja len doplním čo sa týka tej starostlivosti: nevadi každodenne umyvanie to je uplne v pohode ale určite určite zaraď minimalne kondicioner po kazdom umytí.. to je nutnosť bez toho su vlasy rozlietane, rozstrapkane, sucho posobiace atd atd
A idealne aj masku na vlasy aspon 1krat do tyždna použivať .. lebo kvalita vlasov na foto vyzera matne, vysušene treva ich trochu oživiť
@foxyfox skus oddalovat neustale zmyvanie aj ucesmi. Po umyti prvy den rozpustene, druhy cop, treti vypnute nahor (trebars drdol, stipec, spona, …). Aby nebolo tak vidiet, ze mastneju. A az na treti den umyt a znova.
Mastneniu denne umyvanie nepomaha. Aj ked mas k nemu sklon, len ho este zhorsuje.
A ak chces, skus po umyti miesto kondicioneru preliat vlasy vlaznou vodou s rozriedenym octom (cca 2-3 lyzice na 2 deci vody). Vmasiruj, nechaj chvilu (5 min) posobit a zmy cistou vlaznou vodou. Vie ciastocne prinavratit vlasom lesk.
Mnozstvo si uprav, ako tebe vyhovuje. Nemalo by ho po poslednom oplachnuti citit, ale zalezi aj od samponu, aky pouzivas. Ked mas vonavejsi sampon, vie “skryt” aj silnejsiu koncentraciu octu (ale zas koncentraciu neprehanat).
@moonlight1210 jablčný ocot tak necítiť
Baby ja som ešte uvažovala nad trvalou - plážové vlny. Čítam, že dnes už robia omnoho šetrnejšie. Napr toto https://www.navlas.sk/sinergy-biopermanent-kit-...
V prvom rade treba dobry strih, ale to treba vidiet vlasy nazivo, teda, aka je kvalita a aky strih menej narocny na upravu sa hodi.Treba najst kadernika, co poradi so strihom, aj so starostlivostou. Ale o vlasy sa budes musiet starat denne, nakolko si, zial, nezdedila "bezudrzbove" vlasy, ale, ked bude spravny strih a starostlivost, pojde uprava lahko a rychlo. Ja to mam tiez tak. Strih, co sa mi hodi, dobry sampon a vyzivenie vlasov u kadernicky - raz mesacne a rano denne 5 minutova procedura s kulmofenom. Predtym som sa trapila, tak ako Ty
@foxyfox Ja mam podobnu kvalitu vlasov, ako ty. Jemne, tenke a riedke a rychlo sa mastiace. Tiez musim vlasy umyvat obden, lebo po 48h to ani ten cop nezachrani. Akoby som si olej votrela do vlasov...
A neumyvat vlasy som skusala. Jedny prazdniny som si 2 mesiace vlasy umyvala len cistou vodou. Vysledok 2 mesiace mastnych vlasov. Cez matersku som umyvala 2x do tyzdna a nosila na prechadzky ihriska ciapky, klobuky a celenky, lebo 5 dni v tyzdni som mala mastnu hlavu...
Co ma zachranuje je suchy sampon a zistila som, ze tuhy sampon je na moje vlasy najlepsi. Len trosku trva kym si vlasy zvyknu. Pouzivam vsak kondicionery, masky na vlasy, sera na korienky vlasov a pod. Umyvam zasadne rano.
@foxyfox Ahoj, ak sa ti pacia rovne vlasy, tak mozes skusit brazilsky keratin , je to ozdravna kura na vlasy a plus budes ich mat stale rovne a v podstate upravene .... potom ale budes musiet umyvat prirodnymi pripravkami ... skus sa aj o tomto informovat u kadernicky 🙂
@simona1306 radšej by som tie vlny, nech majú objem. Niekedy som si sama zažehlovala cocochoco keratín a boli síce krásne, ale bez objemu 🙄
Ja mám tiež tento typ vlasov, aj keď to, že sa ti tak mastia si si zrejme spôsobila tým častým umývaním. Keď si ich skrátis budú mať väčší objem. Takto ich váha akoby ťahá nadol a nevyzerá to dobre
……skus pseudodredy, na fb baby vyrábajú nadherne sety, ráno vstanes a máš krásne účes a vlny, vlastne vlasy sa regenerujú a po odpleteni sa nemusíš tak často už umývať.
@simona1306 brazilsky keratin je všetko len nie ozdravná kúra!!
Prosím ženy (a ano aj kaderníčky) už si naštudujte niečo realne o tom brazilskom keratíne predtým ako ho odporúčite 😡
@foxyfox To svrbenie a rychle mastnenie si sposobujes sama.
Pokozka vytvara maz aby vlasy ochranila a cim viac a castejsie ten maz odstranujes, tym rychlejsie ho tvoja pokozka musi vyrabat. Uz vyraba tak vela ze za 24 hodin ti omasti cele vlasy. Tvoja pokozka hlavy je zaroven velmi vysusena a preto ta svrbi.
Suchy sampon obsahuje alkohol a ten je najvacsi vysusovac vlasov a pokozky. Jeho uzivanim vsetko iba zhorsujes.
Ked prestanes umyvat kazdy de, prestanes ak zelhlit alebo kulmovat kazdy den.
A kratsi uces si budes pravidelne podstrihavat a budes sa tym zbavovat poskodenych koncekov a teda nebude problem ak budes kulmovat alebo zehlit. Toto sposobuje problemy

Na koncoch vidno čo myslím. Aj sú také mdlé, nezdravé. Farbiť musím lebo mám kopu šedín 😬 ale aj keď som nefarbila tak boli rovnaké