Akú úlohu hrá genetika pri vzniku vrások?
Mam pred pred 30 a uz vidim na sebe vrasky na cele, okolo oci, ust... Ale nechápem že kamarstka rovnako stará nemá skoro nič, žiadne okolo oci ani na cele, jemne okolo úst. Ja som fajčila asi 3 roky ale už som dávno skončila, ona nefajcila nikdy, ani neje mäso. Inak máme podobný životný štýl. Na botoxe nebola. To fakt môže až takuto rolu hrať genetika?
Mne jedna 84 s malo vraskami povedala ze si dava kazdy den kolagen do kavy . A 70 ka tiez nevraskava ( co fajcila roky) ze ona dava konak do kavy 😁tak si vyber 😉
@earlgrey pani Victoria Backham sa uz roky neusmieva a chodi oduta aby nemala vrasky. Ja skor pozorujem vrasky u ludi co sa moc usmievaju - hlavne okolo oci a ust. Ktovie ako to naozaj je🤷♀️🤷♀️
@zuzinka888 😁 tak neporovnávajme bežného človeka a celebritu 🤣😁
Urcite aj genetika za to moze. Ja mam po mame taku hrubsiu mastnejsiu plet s podkoznym tukom a vrasky sa nam az tak netvoria. Kolegu mam 62 rocneho a ten nema skoro nic, hovori, ze to maju v rodine. On urcite nepouziva ziadnu kozmetiku, nijako sa o plet nestara, na slnko chodi, strava bezna.
@zuzinka888 ja poznám dve sestry jedna má šedivé vlasy od 35 tky druhá má 48 a nemá šediny.Jedna má vrásky nad perou ako jej mama detto ako cez kopirák druhá nie.Jedna je celý otec, druhá mama.Nefajcia obe.Za mňa z veľkej miery genetika, pitný režim, spánok len málo kozmetika.
@zuzinka888 ja nemám skoro žiadne okolo očí, ale mám veľké plne líca a mám nosovoistne vrásky.
@marianarem tiež mám taký typ pleti mastnú, hrubú teraz som za to vďačná neskôr sa robia vrásky.
ani podla mna to nieje fajcenim, fajcila som necelych 20 rokov, nikdy sm nepouzivala spf, skincare neexistoval a mam iba jednu malicku vrasocku medzi obocim.....a moja mama v 50 vyzera na max 40. takze za mna genetika

Fajčenie, genetika, strava, životospráva, starostlivosť o pleť... Všetko dokopy.