icon

Pomáhate si s vyhladením vrások prirodzenou metódou?

18. máj 2026

Ahojte. Tému zakladám aby sme si vymenili rady, tipy a triky v oblasti prirodzenej starostlivosti o pleť. Ja osobne mám výraznú glabellu a bola som aj na botox, no efekt bol veľmi slabý. Určite sa ešte chystám keďže aj lekárka povedala že tam treba pravidelnosť. No čo som si všimla pred tým ako som bola na botox, že tie svaly nad obočím mám úpne tuhé. Skúšala som to vtedy nejako rozmasírovať ale nestihla som pred botoxom úplne. Teraz keď vyprchal, masírujem si tú oblasť rollerom a oproti tomu čo bolo je ten sval úplne poddajný a jemný. Po masáži dokonca tú vrásku takmer nevidno čo ma udivuje. Tak nejako v sebe verím že možno aj následne ten botox lepšie “zašlape” ale keďže vidím že aj tieto masáže majú niečo do seba tak by som chcela ísť tak nejako kombinovane aj touto cestou, spojiť estetickú medicínu a prírodnú pomoc. Pre info, mám 35 rokov a o pleť sa starám denne, krémujem, pílingujem používam séra. Nemám peniaze na nejakú ultra značkovú a drahú kozmetiku, už aj ten botox je pre mňa finančná záťaž ale mám z tej vrásky komplex lebo mám inak peknú mladistvú pleť keďže sa starám ale toto mám z mimiky proste, dosť žmúrim. Snažím sa aj nosiť pravidelne okuliare, eliminovať to žmúrenie ale hold, už to tam je. Budem rada za vaše osobné skúsenosti.

anonym_6ab573
18. máj 2026

Taktiež mám 35. Vrásky nemám, krémy a podobné haraburdy nepoužívam

katkaseiner
18. máj 2026

mna by teda zaujimali nejake prirodne pomoci... Akoze mam 45 rokov a vobec netusim kedy mi tolko vrasok naskakalo okolo oci...
Na botoxy neplanujem chodit, vyzera to za mna neprirodzene a je tam potreba pravidelne si ho robit, cize tuto cestu vobec nezvazujem...

anonym_84b09d
18. máj 2026

Ja na vrásky zatiaľ len prevenciu - hydratácia, spf, tretinoin a páska na noc 😀 mam 36 a zatial som bez vrasok

anonym_c1c122
18. máj 2026

ja pouzivam sonicku masaz a led masku.. mam 40 vrasky takmer ziadne, a teda este k tomu pouzivam kozmetiku.. botox a masaze nejdu vobec dokopy.. musis si vybrat jedno