Čo pomáha na hormonálne akné?
Ahojte co vam pomohlo na hormonálne akne? Mam ho len na licach resp. Oblasť sánky..ďakujem.. hormonalnu antikoncepciu nechcem práve po jej vysadeni ( už je to skoro rok) sa mi tento problém začal. Ďakujem..
Teda resp ci mi vezmú krv keď preventívnu mam už za sebou?
@stanulienkat tak vidíš niekto povie ze je to zle ta balea a dalšich 100 ľudí povie ze im pekne vyčistila.. mne zas nesadla bioderma a prešla som na la roche je to lepšie ale žiadny zázrak..
Len to prosím ťa nepouži všetko naraz, dokafreš si tvár ešte viac a nebudeš vedieť čo ti sadlo a čo nie. Radšej postupne pridávaj po cca 2-3 tyždňoch.
Vyhýbaj sa ťažkej, hutnej kozmetike s parafínom, silikónmi, parfumov, alkoholu, vazelíne.
Mne pomohol zinok v kozmetike, a- derma cica krém, pridala som viac hydratácie, nič vysušujúce a úplne zjednodušiť rutinu.
S Balou mam par skusenosti a teda vzdy zle. Ale vyskusaj. Hormonalny profil ti PL nezoberie. Im to poistovna nepreplaca.
Mne pomohla Maca v tabletkách (ja som mala konkrétne od goodie, 4 druhy macy v jednom), pomohla mi aj na pravidelnosť menštruácie. Vnútorne ešte úprava stravy, tipy z knihy glucose revolution - ako korigovať cukor v krvi a vyhnúť sa výkyvom (ktoré tiež môžu spôsobovať hormonálne akné) a pritom jesť všetko
Páči sa, ja som mala túto https://www.goodie.sk/p/maca-kapsle-4x-power-bi...
Davala som si tu najnižšiu dávku, dve rano dve večer a stačilo mi to. Mala som predtým aj práškovú ale z tej ma napínalo 😅 mne naozaj dosť pomohla, v tej dobe som nič iné nemenila už po pár dňoch som sa cítila pokojnejšie, ďalšia menstruacia mi prišla načas a pleť sa mi výrazne upokojila. Mala som myslím tri balenia, to tretie mám ešte doma načaté a dám si už len zriedkakedy, ale akné sa mi (klop klop) nevrátilo (občas jedna dve vyrážky, čo je úplne super oproti tomu, čo som mala predtým)
Isotretinoin.Ale to je len pre odhodlanych,nie pre pletovych lajdakov.Moze ti to dopomoct k dokonalej pleti alebo ju vdaka lajdackemu pristupu aj znicit.Tak ci tak,vyrazky mat nebudes.
@maminkadeticiek čítam je to dosť silný liek do toho by som asi nešla a treba k nemu brat aj HAK co určite nechcem . A taktiež zena nemôže otehotnieť je veľké riziko poškodenia plodu ..
Ano,to je pravda,urcite vtedy nesmies planovat ani cakat babatko.A je to silny liek,respektive vitamin A.
@maminkadeticiek a tie vedlajsie ucinky tiež niesu boh vie co .... veľmi časté.. bolest chrbta bolest kĺbov bolest hlavy bolest oka pocit ze sa necítite dobre 😀
V tej dobe len toto. Potom, keď som si ten stav pleti chcela udržať som sa začala zaujímať viac o svoje hormóny (mám polycysticke vaječníky, takže to je zrejme príčinou môjho akné a aj iných problémov) no ta maca mi to sama o sebe zlepšila. V strave som znížila cukor (to ešte pred tým) a potom som si našla tie tipy z knihy glucose revolution, to mi podľa mňa pomohlo to celkom udržať, aj keď som tu macu neužívala pravidelne po čase. Proste som sa snažila dostať tie hormóny do relatívnej normy, a zatiaľ sa mi to chvalabohu darí a vidím to tak, že mi to “naštartovala” ta maca 😊

@luccija každý mesiac chodím na hĺbkové čistenie pleti už takmer 4 roky každý mesiac.. a hormonálny profil mi nerobili.. môžem oň požiadať? Nech mi urobia?