Čo zaberá proti zápachu z podpažia?
Ahojte. Neviete čo zaberá na zápach z podpažia? Večer sa poriadne umyjem, ráno vstanem a podpažie cele zapácha. Nedá sa to cítiť.
Daj si antiperspirant aj večer po sprche, ráno sa môžeš pod pazuchami umyť zas kľudne nad umývadlom a znovu antiperspirant.
@tanyan chĺpky nemám, mám správenu epiláciu. Som chudá, nejsme nič mastné, je to ťažké pre mňa. Cukor nejem skoro vôbec
Tak skús podľa typu zápachu identifikovať príčinu - ochorenie či oslabenie niektorého orgánu či systému. Zdrojom môže byť aj pečeň, obličky, žalúdok, črevá... Ak budeš len prekrývať vonkajšie prejavy a ignorovať znamenia, ktoré ti posiela tvoje telo, tak sa toho nikdy nezbavíš.
Neužívaš ani žiadne lieky? Napríklad antidepresíva alebo antikoncepciu. Nie si po pôrode? Či to nie je hormonálneho pôvodu.
Skús pogoogliť, nemám to celé v hlave, ale napríklad:
amoniak - problémy s močovým mechúrom alebo obličkami,
acetón - cukrovka,
vôňa spáleného jedla - problémy s tenkým črevom a srdcom,
tuk / maslo - problémy pečene alebo žlčníka,
zápach kozieho syra, alebo koziny je typický pre schizofréniu,
...
Pridaj do kúpeľa, alebo sprchového gélu sódu bikarbónu, to ti odkyslí podpazušie a potri spomínaným tea tree olejom. Jedz viac zeleniny + bylinkové čaje na odkyslenie organizmus a Probiotiká.
Niekto sa proste potí viac niekto menej s tým neurobíš nič... Jedine použiť deodorant aj na noc...
Ale potis sa v noci a nevieš o tom
Antiperspirant bavlnené tričká aj v závislosti od cyklu môžeš mať inú vôňu pach
autorka neviem akú máš stravu, môže pomôcť aj obmedzenie živočíšnych proteínov, mäsa ...
je to aj genetikou a niekedy hormony. Moc to neovplynis, nemusíš sa ani vela potiť len mas ten zápach. Treba sa častejšie umyt v podpazuší aj viac krát za den a voňať, voňať, vonat.
A v čom spávať
Teraz v čase umelin to môže byt tým ľudia spia v umelom pyžame umelých oblieckach tie materiály nedovolia koži dýchať a viac sa potí aj keď ti necitis ako potenie
Skús si dať bavlnené pyžamo a uvidíš alebo len tielko
Ja ked mam problemy so stitnou, ze mi treba zvysit davku, tak strasne pachnem uz hodinu po sprche. Daj si skontrolovat stitnu zlazu

Potíš sa v noci? V tom prípade by pomohlo osprchovať sa aj ráno.
Zápach spôsobujú baktérie a pot. Ako prevencia a podpora sa odporúča správna životospráva, vhodný primeraný jedálniček (napr. obmedzenie cukrov), zvýšená hygiena (holenie, depilácia, antiperspiranty)... Na chĺpkoch sa pot zachytáva a potom to "kvasí."