icon

Denná rutina - starostlivosti o pleť

3. nov 2022

Čo prosím používate ráno, večer? Som stratena v tom množstve. Chcela som si naštudovať, pozrela si pár videí recenzií a našla.som si jednu pani...reku fajn. Presne môj typ pleti + vek. Pozerala som zatiaľ rannu rutinu, používa asi 5 rôznych ser, atď. Ale, teda keď som si konkrétne značky vyhľadala, jedna od 40-80€/ks, čiže krát 5...chcela by som tiež niečo ale teda toto je fakt moc

Strana
z2
eperia
3. nov 2022

Ďakujem za otázku

koniarova
3. nov 2022

@martinapn a to spf každý deň používaš?

martinapn
3. nov 2022

@koniarova ano.Okrem dni,ked som doma alebo ked len na chvilu vybehnem von.

liusa82
3. nov 2022

no ja nechápem ako to robili potom naše staré mamy,ked kolké mali lepšiu pleť ako dneska ženské ktoré na seba kydajú x,y kozmetiky.Ja ráno klasika umyjem tvár gélom,dočistím pleťovou vodou a dám krém.Séra ešte nepouživam zatial.Pleť mám citlivú tak kozmetiku len na citlivku alebo potom na všetky typy a toto isté robím aj večer.Nedávam na seba 100 krokov a pleť mam ok. Podla mňa tá x kroková kozmetika je len reklama častokrát.Jedine čo použivam je botox do čela takže som bez vrások.Inde ich nemám zatial

adya
3. nov 2022

Tak zalezi 1.kolko mas rokov a 2.aku mas plet. Pretoze mlada pruzna plet v 20 potrebuje naozaj menej ako plet 35 alebo 45+ po neprespatych nociach,s hyperpigmentaciami alebo naopak plet velmi citliva.

Za seba - zaklad je dobry odlicovac,ktory rozpusta nanosy a pot (aj basic olej z Balei robi dobru pracu za 8 eur) a nejake nasledne cistitko,to sa da pouzit aj rano. Z aktivnych latok vitamin C celorocne rano,kvalitne SPF. Kym sa nezorientujes v zakladoch rutiny a ucinnych latok,su ti zbytocne sera za 80 eur..

adya
3. nov 2022

Inak este k tomu SPF - podstata je ho pouzivat pravidelne=denne a v dostatocnom mnozstve. Cez leto sa da casto v lekarnach otestovat vrstva SPF na tvari a vysledky su tragicke,ludia ho nanasaju malo a nasledne ho cez den neobnovuju,takze ta ochrana tvare je naozaj slaba. Vsetci kozni lekari hovoria o obrovskom naraste melanomov,hyperpigmentacii a roznych poskodeni koze v SK populacii prave kvoli tomu,ze ludia si nepripustaju,ake je dnes silne slnko a obrovska ozonova diera a dalej si idu svoje "spf 30 len pri mori" a "ani nase babky nemali spf"

victoriab
3. nov 2022

@tyrkysova_kobyla matkozem a slovnik cudzich slov k tejto tvojej rutine nie je? 🤣🤣🤣

mikadooo
3. nov 2022

Osprchovať a ísť včas spať. Ráno opláchnuť studenou vodou a utekať do práce. Lacné a nenáročné. 😁

bmiroslava
3. nov 2022

Tiež som toho veľa skúsila a väčšina produktov mi nerobila dobre, tvár ma pálila alebo svrbela. Okolo 30-tky sa mi začalo robiť nepríjemné akné a zasiahla moja úžasná sestra s produktami Manna. Ráno používam čierne mydlo s aktívnym uhlím, bambucké maslo a levanduľový gél a večer zase mydlo s čaj. olejom, bambucké maslo a gél. Som naozaj spokojná, keďže sa vôbec nelíčim (jedine špirála a lesk/rúž) a akné zmizlo, tak sa konečne cítim fajn. 😊

tyrkysova_kobyla
4. nov 2022

@victoriab ale nooo, az take narocne to nie je 😀

autor
4. nov 2022

@adya toto som presne zažila ako mladá, keď som robila v IE v škôlke. Tam natierali deti, keď išli vonku na 20min (či slnečno, či pod mrakom) a rovno 50 tka. Nátierali sa všetci, aj učiteľky. Bolo mi to smiešne ale teda, brali to tam dosť poctivo. No a potom som si začala všímať tie ženy a oni fakt, málokedy boli opálené ale teda 40,50tnicky vyzerali fakt skvele s minimom vrások.

barorabea
6. nov 2022

@liusa82 moja stara mama prezila vacsinu zivota bez ozonevej diery a v uplne inom "ovzdusi" ako ja. napriek tomu si tvar umyvala, aj pouzivala krem na tvar, na telo niveu a na ruky indulonu. Nepoznala akne v dospelosti, nepoznala hyperpigmentaciu, ale nepoznala ani v lete klimatizaciu, v zime prekurene miestnosti a (nazvem to) smog. Vrasky mala a to dost skoro a hlboke.
Zakladna funkcia kozmetiky je ocistit plet (cistic), hydratovat, chranit pred UVA a volnymi radikalmi (denny krem), hydratovat, vyzivit a zabranit strate vlhkosti (nocny krem) a ocna starostlivost. Ked niekomu takato zakladna rutina staci, tak super, zavidim. Ked ma niekto specificky pletovy problem, tak najjednoduchsie je to riesit serami, ktore su zvacsa zamerane na jednu ucinnu latku alebo kombinaciu latok vzhladom na problem. Je to skladacka, kazdy si nakombinuje produkty podla seba, svojej pleti, rocneho obdobia... a preto je tych produktov viac.
Ja mam tiez zakladnu starostlivost, ktora mi v podstate staci. Ale kym som sa dopracovala k tomuto stavu, musela som si plet dat dokopy (akoby zrekonstruovat, vyladit, vyliecit - neviem to pomenovat) a pouzivala som toho viac (+5produktov). Teraz len jemne doladim, ked spozorujem odklon od mojho standardu - obcas toto, potom toto, taka hra. Idem na dovolenku k moru - beriem hydratacnu masku a serum, cely vikend som zurovala (vela alkoholu) - dam si C serum alebo rozjasnujucu masku ... choroba, drsne klimaticke podmienky, unava, zmena rocneho obdobia - vsetko to na pleti vidiet. A je skvele, ze to vieme rychlo vyriesit.
(Len taka sranda ... nemala som ani 30, prisla som z dovolenky v afrike a mala som ocne vrasky az po spanky. Bola som mlada, samo sa mi to vyrovnalo za 2 mesiace. V terajsom veku by sa mi to mozno uz samo nevyrovnalo. Ale s terajsimi kozmetickymi pripravkami to viem vyriesit za zlomok casu a dokonca si dovolim tvrdit, ze by sa mi tak vyrazne vrasky ani nevytvorili.)

mistymay33
6. nov 2022

@barorabea uplne suhlasim. A este by som dodala, ze nase stare mamy nepozivali nic iba vodu, ale nezili v tak znecistenom ovzdusi ako je dnes, ani taka ozonova diera nebola… ale napriek tomu vyzerali ako 50 rocne starsie ako vyzeraju dnesne 50 rocne zeny, tvorili sa im pigmentove skvrny na tvari a na rukach, a boli vraskave skor ako su dnesne zeny.

antonia15
14. nov 2022

📌

mirkabadinkova
9. dec 2022

nerozumiem tomu opaľovaciemu krému.To načo?alebo to myslíte cez leto?

tyrkysova_kobyla
9. dec 2022

@mirkabadinkova pretoze slnecne ziarenie sposobuje rychlejsie starnutie pokozky a zaroven slnecne ziarenie je kontraproduktivne z niektorymi zlozkami kozmetiky (retinol). SPF je dobre pouzivat aj v zime, kedze aj vtedy prenika ziarenie. Ja pouzivam v zime slabsiu ochranu (25 -30)

mirkabadinkova
9. dec 2022

ja použivam rano umyt sa cistou vodou..potom serum,krem,ocny krem...kedy by som si mala dat ten opalovaci krem?

mila23
9. dec 2022

@mirkabadinkova nakonci....po kreme a ocnom kreme...pod make-up

barorabea
10. dec 2022

@mirkabadinkova Pretoze UVA ziarenie prenika do dermy - hlbsej vrstvy pokozky a nici kolagenove vlakna, poskodzuje DNA buniek, vytvara v pleti oxidacny stres, plet produkuje na ochranu pred ziarenim viac melaninu - vznikaju pigmentove skvrny. Vola sa to fotostarnutie, je zodpovedne za 70% starnutia, zvysnych 30% je prirodzene starnutie.
A slnko svieti aj v zime 🙂

shee11
10. dec 2022

https://www.instagram.com/reel/CjVvpVfInSH/?igs... Kukni video od Kristiny Tormovej. Neskrachujes, menej je viac a vsetko kupis v DM 🙂👌

mirkabadinkova
10. dec 2022

@barorabea ďakujem

Strana
z2