Dovoliť dvanásťročnej dcére skúsiť gélové nechty?
Ahojte, dcera 12 rocna by si chcela raz vyskusat kratsie gelove nechty, dovolili by ste vynimocne alebo vobec? existuje šetrnejšia metoda bez brusenia? Nie som moc zastanca takej mladej to davat ale strasne po tom tuzi si to vyskusat. Prosim velke hejty si nechajte pre seba,normalne sa pytam a chcem dat dcere precitat nazory druhych aby si nemyslela ze len ja som ta zla co nedovoli.
@anonym_fdfb61 Som nevedela, ze uvarit spagety je synonymum pre percing a gelove nechty.
@ruzasipova chlapca viac potešia dobré špagety ako dlhé pazúry
@123lucinda Moja ma 14 a nedovolila som jej to. Ale niektore baby v jej veku maju. Riadim sa tym, ako to chcem.ja, nie ini.
@anonym_fdfb61 Som nevedela, ze uvarit spagety je synonymum pre percing a gelove nechty.
@ruzasipova a ja som zas vedela,ze sa nájde niekto,kto to nebude chcieť pochopiť
Ved je to este dieta. Cca v 15 tich ano, ale mat nechty na zakladke? Za mna nie.
nie a ani dospelé ženy by si to nemali dávať robiť, však je to hnus
Ja by som dovolila, ak chce kratke tak vpohode, samozrejme ist ku kvalitnej manikerke. Ale pocitaj s tym, ze do mesiaca budete musiet ist na odstranenie a to tiez nie je zadarmo.
Za mna nechty su cast na tele, ktora dorastie, to iste ako vlasy, takze by som to nehrotila.
@cyberk
No jasné dorastie, len v tomto prípade môžeš mať to šťastie, že musíš s takými papierovými tenkými nechtík mi fungovať. A poviem ti, že to je sakra bolestivá zalezitost a nie že dorastu za 3 týždne 🫣
Nie a vôbec neriešim len zdravotné hľadisko. 12r dievčatá sa majú venovať iným veciam ako vekovým nechtom.
@123lucinda
Nie nedovolila. Úplne v pohode svoje, kľudne aj pekné dlhé, pokiaľ má pevné. A teda je v pohode, učí sa a nie je drzá. Ja som mala na zš dlhé nechty, upravené nalakované 🤪. Ale vždy pekne, žiadny oskriabany lak a vedela som to sama urobiť doma. Takže toto za mňa v pohode. Grazel sa zo mňa preto nestal a nechty mi to nezničili. Ale gél áno. Sedela som na recepcii, tak že nech mám pekne tie nechty a predsa len vydrží dlhšie ako bežný lak. No jedna mi tam dala akryl, potom som vyskúšala gél a skončila s takými papierovými tenkými šupinkami namiesto nechtov. Vtedy som ešte aj prácu menila a bola som chvíľu v servise ako čašníčka. Hrozne. Zo pôrod bol lepší, lebo trval ani pol dňa, kdežto tie nechty sa mi hodili a peneli snaald cez polroka! Takže nie, to by ma dcéra strašne musela vytočiť, aby som jej zo dovolila 🤪. Ale nie. Ozaj to vie byť sakra bolestivé.
Mám takú otázku. Všetky ste povedali, že nie. Niektoré ste uviedli iba vek ako dôvod. Iné aj skutočnosť, že to ničí nechty a iné. Prečo si ich potom v dospelosti dávate a ignorujete dôvody, ktoré dávate svojim dcéram?
Nie. Moja ma 14 a ani jej by som to nedovolila. Nastastie to ani nechce. V jej skole to maju zakázané, ani obycajny lak nemozu farebný, maximálne priesvitny. Ja gelove nenosim, mam celkom pekne vlastne nechty.
@123lucinda ja ano. Nech si skusi aka je to hlupost a uz po tom nebude viac tuzit
Mám takú otázku. Všetky ste povedali, že nie. Niektoré ste uviedli iba vek ako dôvod. Iné aj skutočnosť, že to ničí nechty a iné. Prečo si ich potom v dospelosti dávate a ignorujete dôvody, ktoré dávate svojim dcéram?
@anonym_34b1c1 odkiaľ berieš, že ich všetky máme? 🙂 Ja som ich skúsila raz v živote a stačilo mi to, aby som to už nikdy viac neskúšala. 🙂
@anonym_34b1c1 nie, nie, a ešte raz nie.
Čize nemala som, nemám, a nebudem mať. Dcéry v určitom veku chceli a nedovolila som.
Teraz sú už dospelé a stále nemajú
Tak som sa s nou dohodla, necha si svoje a da si francuzsku manikuru aj to len vynimocne.
@123lucinda gélové nechty sú zbytočnosť, ktorá ničí nechty aj dospelých, nie to ešte detí.
Pochopím, že si niekto dá spraviť takéto nechty na nejakú príležitosť, ale každý mesiac je to zbytočné a po čase sú nechty v takej mizernej kondícii, že je to začarovaný kruh a aby sa nechty nelamali, musí ich stužovať práve gélom.
Začne to v 12 s nechtami a v 20 už napichaná huba, umelé mihalnice, hrubé čierne obočie a predĺžené vlasy, botox v čele, kontúry na lícnych kostiach...
A vlastne všetky dievčatá budú vyzerať rovnako - ako tupelá z Instagramu

To nemyslite važne,ktoré čo i len uvažujete dať dieťaťu gel nechty . Prečo nie hned aj piercing a napichať pusu a la kačička...
Otrasné ako tie násťročné vyzerajú.
Btw slečna dcera vie uvariť aspoň špagety?