icon

Holenie rúk

6. aug 2022

Ahojte.

Všimli ste si, poslednú dobu si čím ďalej tým viac žien holí ruky? Máte pocit, že o pár rokov to bude nevyhnutnosť ako v súčasnosti mať hladké nohy? Končím pomaly vysokú školu a už väčšina spolužiačok si ruky holí alebo aspoň nejakým spôsobom upraví. Keď idem cvičiť, tiež majú dievčatá v mojom veku väčšinou hladké ruky. Keď si spomeniem 5-10 rokov dozadu, vtedy sa holilo len pár spolužiačok.

Keby som mala 30-50 rokov tak to aspoň nemusím riešiť. V tejto vekovej kategórii sa to aspoň ešte poriadne nerozšírilo.

Asi aj ja sa budem musieť čoskoro oholiť. :D Ako to vidíte do budúcna? Stane sa holenie rúk nevyhnutnosťou?

Strana
z2
cocolino234
6. aug 2022

Vyperoxidovať chĺpky a vybavené ale ak máš riadne čierne chlpy ako ja, tak jedine depilácia alebo ipl. 😆 Radšej ipl, kým si ruky začnú holiť všetky, tak my budeme bez chlpov.😆

barbora0308
6. aug 2022

Ja si holim ruky od 15tich a to mam teraz 29 a to si holili skoro vsetky moje spoluziacky a baby v okoli, takze si nemyslim, ze by to bolo nieco nezvycajne a nove. 🤷 Ja mam velmi silne a tmave ochlpenie uz od puberty, takze pravidelne holenie/depilacia je u mna priam nutnost. Ak by som mala blede ochlpenie, tak by som to urcite neriesila, takym babam som vzdy tisko zavidela 😢😊.

xsimonkax
6. aug 2022

Ja si taktiež holim ruky, zaberie mi to 3 min a efekt je krajší ako keby si tam nechám chĺpky obzvlášť keď ich mam tmavé

alanko20
6. aug 2022

Aj ja si holim ruky poriadne dlho a mam 32 rokov, mne sa nepacia chlpate predlaktia, najma, ak ma zena tmave ochlpenie/ vlasy. Aj ja som tnavovlaska a bolo to dost vidno, necitila som sa tak ok. Nevidim na tom nic poburujuce. Ked nechces, nehol si ich, ked chces, smelo do toho.trva to asi minutu.

simsalabim
6. aug 2022

Ja som si prave myslela, ze holenie aj noh u mladsej generacie uz nie je uplne prikazane... moja mladsia dcera si nohy zatial neholi, ze sa jej nechce (ma svetlucke chlpky), ale co som si vsimla, nie je jedina z jej kamaratiek.... Pod pazuchami sa holi.

vifoncitta
6. aug 2022

Mám svetle chlpy takže to neriešim ...😃 Ale raz sme si na základnej oholili ruky so spolužiačkou...ona v tom pokračuje doteraz😃

alexka89
Autor odpoveď zmazal
h2
6. aug 2022

Tak ja mám 47 rokov a ruky si holím už dááávno. A to ani nemám nejaké tmavé, či výrazné chlpy (kupodivu, hoci som tmavovláska, chlpy na rukách mám jemné a svetlé).

alexka89
6. aug 2022

Určite by som neriešila čo určujú dnešné módne trendy....práveže mne sa také chlpaté ruky páčia ...viac ako vyholene holé ruky mi to príde ako vyskubana kura keď ju odoberú od peria...chlpaté nohy mi tiež nevadia

chocolatte1
6. aug 2022

Mám 42 a áno holím si aj ruky 😉

weronika171717
6. aug 2022

Ženy a ako sa holiť, ak mám veľa znamienok????

lenkadenisa
6. aug 2022

Ja používam epilátor, vydrží to dlhšie ako holenie. Bolesť mi nevadí.

simona92101
6. aug 2022

Mam 36 a ruky si holim od 15 rokov.som snedy typ,chlpy po tatovi 😃 raz mesacne prejdem ziletkou a mam pokoj.mne osobne sa nepaci,hlavne cez leto,dat si pekne saty,tielko a ruky ako orangutan chlpate..

simona92101
6. aug 2022

@weronika171717 skus krem,natries a prejdes hubkou

sandyan
6. aug 2022

Aj ja si holim ruky kedze som dost tmava...napr. moja kolegyna tam ma doslova chlpiska a nedokazem sa pozerat inde nez na jej ruky😀

iwesska
6. aug 2022

No nech sa holia aj vsetci naokolo,ja si ruky holit nebudem😁 Dost,ze si musim vacsinu tela. Nepotrebujem mat este ajna ruke pichliace😂

iwesska
6. aug 2022

@simona92101 Raz mesacne si ich holis? 😳 Tak to mas jedine stastie,ze ti pomaly rastu. Ked si predstavim,ze vecer si oholim nohy a dalsi den uz su tam zas, to si ani neviem predstavit robit toto aj s rukami😳

mandzula
6. aug 2022

Mám 41 a ruky si holím už aspoň 20 rokov, takže pre mňa je to štandard, a aj pre 15-ročnú dcéru. Chĺpky mám jemné a bledé, no proste mi vadia.

simona92101
6. aug 2022

@iwesska staci naozaj takto raz mesacne,prestali mi chvalabohu tolko rast,pichliace nemam.ine je to zial s nohami,tam vecer oholim a rano strnisko🤷‍♀️

bebemonika
6. aug 2022

Ja mám tmavé chlpy, kedysi mi to hrozné vadilo, ale teraz neriešim. Nikdy som si ich neholila a myslím si, že ani nebudem.

weronika171717
6. aug 2022

@simona92101 myslíš ze to nepôsobí na znamienka ta chémia? Lebo toho sa dosť bojím.

iwesska
6. aug 2022

@weronika171717 Chemiu by som si na znamienka urcite pravidelne nedavala. Musis chodit okolo znamienok,ak su vacsie,dat odstranit. Ja mam tak pod pazuchou a obchadzam ho.

jujala
6. aug 2022

mam 47 a neholim...volakedy sem tam ano, ale uz dobrych 10r absolut nie...uz zo mna miss nebude a akceptujem sa tak ako mi to vyhovuje. dokonca nohy si holim len v lete kvoli sukni, v zime ani nahodou. v poslednej dobe odmietam byt otrokom svojho tela, ta sloboda mysle mi vyhuvuje a komu sa nepaci, nech sa nepozera.

janetinka27
6. aug 2022

ja si holim ruky uz asi od strednej. aj prsty 😀

evaachesa
6. aug 2022

Ja som mala tiež tmavé chĺpky na rukách, no vybavila som to laserom. Stačilo len pár sedení, asi 3-4 aby to vyzeralo prirodzene, tak aby mi drobné jemné chĺpky ostali. 🙂

lenkakravcova
6. aug 2022

Teda ja mam 27r a nepoznám nikoho, kto by si ruky holil. Ja som s tým problém nikdy nemala, keďže mam svetle chĺpky.. Ale skutočne nepoznám ani ženy s tmavými chlpkami na rukách, ktoré by si ich odstraňovali.

janetinka27
6. aug 2022

kamoska si ich nechava trhat u kozmeticky voskom. spolu s nohami

niekapitalizmu
6. aug 2022

k čomu to je dobré? ja si neholím ani podpazušie

zuzanka.zuzu
6. aug 2022

noooo práveže ja tiež patrím do tej "starej generácie 30-50" (viem, že si to nenapísala priamo ale tak čo si budeme nahovárať...) a ruky sa holili aj pred 20 rokmi bežne (viď. komentáre vyššie, tiež cca moja generácia). ba práveže naopak - teraz bežne vidím v obchoďákoch fakt moderné slečny a majú neoholené nohy 😲 👍 mne osobne to vôbec neprekáža, preto ten palec hore, no mierne som v šoku čo zase ide do módy 😀

evaachesa
6. aug 2022

@zuzanka.zuzu čo prosím? 😳 Trend neoholených nôh? Dúfam že sranduješ. 😩😅 Takéto niečo sa už nikdy nesmie vrátiť....ufff 😬

Strana
z2