icon

Je tu ešte nejaká žena, ktorá sa vôbec nemaľuje?

4. apr 2023

Ahojte. Som 25ročné dievča, už mamina. Momentálne na RD. Vždy som bola taká "panička" ako malá som sa rada parádila, mama mi štrikovala a šila rôzne pekné doplnky.. keď som mala tak 13/14 a moje spolužiačky sa začali maľovať (špirála lesk) tak moja mama mi stále hovorila, že ja to nepotrebujem, že som prirodzene pekná.. samozrejme, že v tej dobe som nemala peniaze na také veci, tak som to len prijala.. potom keď už som sa mohla maľovať a kupovať si malovátka, tak som sa vlastne ani nechcela, lebo ma ľudia poznali tak prirodzene.. a nejak som to neriešila.. po škole som začala pracovať, pracovala som v DSS s hendikepovanými mladými ľuďmi, čiže zasa som sa nemalovala, lebo nebolo prečo.. teraz som doma s dieťaťom. (Bola som namaľovaná presne 2x v živote - na svadbe a stužkovej) Keď ideme na nejakú spoločenskú udalosť, tak jasné, urobím si vlasy, dám dokopy pleť (maska, krém) ale nič iné žiadny makeup, linka, maskara.. starám sa o seba klasicky, trham obočie, dávam si peeling, len sa nemalujem, doma nemám ani jednu takúto "skrášľovaciu " vec.. a mám dilemu, či by som nemala začať aspoň pátrať po niečom, čo budem vedieť, že mu bude sedieť na tvári..ak náhodou.. ja sa cítim sebavedomo a pekne aj bez toho, vôbec mi nevadí, že nezakryjem nedokonalosti, lebo aj tak ma každý pozná takto... 🤷🏽‍♀️

Strana
z4
mmoni89
5. apr 2023

@sonnenshein a závidím tie mihalnice 😉😃

babulkomale
5. apr 2023

@luczach nerozumiem potom preco sa licis na tie prilezitosti? Ked sa necitis sama sebou a vadi ti to?
Ved to musi byt nepohodlne.

babulkomale
5. apr 2023

@akvi ale ja nepisem kazda ale vacsina. Proste pocas skoly, prace, v rodine, na prespavackach, na intraku to vidis. Zeny to aj povedia, ze nic nepouzivaju, vidis/ nevidis to u nich v kupelni na policke...ze tam nic nemaju proste.
Ty mas, ok. Staras sa o seba 👍
Vacsina zien co sme sa pocas rokov bavili o liceni ( obdivovali moje licenie oci napriklad a zacali o tom samy ze aj ony by chceli) povedali ze sa nelicia lebo to
1. nevedia
2.nechce sa im vecer odlicovat
Ja na to, ved aj tak si vecer cistis plet nie? Tak takto sa len odlicis a docistis. Nechapavy pohlad.
Sa divim ze to tu musim takto vysvetlovat. V zivote ti nikto v praci neponukal kozmetiku z katalogu? Nebavili ste sa o tom? Neobjednavali si baby v kancli pripravky alebo parfemy z internetu? Handry a Michael Kors nausnice z Ali? 😃
Podla mna na toto netreba mat specialny prieskum, staci bezny zivot.

sonnenshein
5. apr 2023

@mmoni89 Velmi pekne dakujem! Ano, vazne 40, a tie mihalnice som odovzdala vsetkym detom, toto su uz len take moje zvysky :D :D :D

katka700
5. apr 2023

@dharmasanata Otázka je prečo žena 'musí' byť namalovana aby bola považovaná za upravenú a muž nie? Nech sa každá maľuje alebo nemaluje ako uzná za vhodné. Nenamalovanu ženu nepovažujem za neupravenu ani za lenivu, proste má iné priority napríklad si dlhšie pospať alebo v kľude vypiť kávu.

mmoni89
5. apr 2023

@dharmasanata neviem, možno väčšina je taka. No môjmu sa to nepáči všeobecne ani na iných ženách

zuzanaam
5. apr 2023

Nie nemaľujem sa. V práci sa nesmiem a väčšinu ostatného času trávim doma, alebo vonku v prírode, tak nemám takú potrebu. Obočie a mihalnice mám prirodzene tmavé, som výrazný typ, aj jemný makeup na mne pôsobí už prehnane, aspoň ja mám taký pocit.

bluka2
5. apr 2023

Ja sa tiež nemaľujm, ani do práce ani nikde a myslím, že takých žien je stále viac a viac

akvi
5. apr 2023

@babulkomale no v mojej bubline ani náhodou neplatí to, čo v tvojej. V mojom okolí nepoznám jedinú ženu, ktorá by sa maľovala, pričom skincare robí každá, bavíme sa o tom, vymieňame si skúsenosti aj veci, čo nám nesadli. Takže ja vlastne nepoznám ženu, o ktorej by platilo to, čo píšeš. Tak isto čo chodím napríklad na treningy, to je zase iná "bublina", tak možno z 15 su dve, čo majú líčenie, ostatné max bb krem a špirálu. Ale skincare robia všetky. Dnes ja vidím práve opačný trend, ženy sa chvalabohu vracajú k prirodzenosti. Ja vždy spomínam, ako raz na VŠ sme mali hodinu skoro ráno a do triedy prišli dve baby neskôr, lebo zaspali a ja sa pýtam spolužiačky, že "to je kto?" A ona, že veď G. a J. Ja som ich vôbec nespoznala, lebo neboli namaľované. 😅😂 Vtedy som pochopila, že tie vtipky, ako sa chlap ráno zobudí vedľa ženy a zlakne sa, že to vlastne môže kľudne byť realita.

lenkakravcova
5. apr 2023

Ani ja sa nemaľujem. Max dva krát do roka nejaká špirála na riasy.. Bežne len čistá voda a pinzetou si vytrham pár kúskov obočia čo rastie kde nemá. Inak nič. A myslím si, ze vyzerám normálne. 😄
Popravde asi poznám už viac takých co sa nemaluju alebo používajú úplne jemný make up, než tých ktoré chodia s tonami farieb a vrstiev.

babulkomale
6. apr 2023

@akvi ved to je ok za kazdy ma tu svoju skusenost.
Vies prirodzenost, to je taka zradna vec. Niekedy sa na nu zle pozera (nohy pokryte ciernymi dlhymi chlpami, chlpy trciace z plaviek nasiroko, chybajuce zuby a tak). Ale kazdy ma pravo byt prirodzeny samozrejme.
Mne sa nepacia take tie rybie oci, nevyrazne tvare zakryte velkymi okuliarmi co vyzeraju ako zachladene vysokoskolacky este v styridsiatke. Ale kazdemu podla jeho gusta.

henka123123
6. apr 2023

Nie nemalujem..raz za uhorsky rok si dam dermacol a spiralu to je vse

akvi
6. apr 2023

@babulkomale nevýrazné tváre? Akože keď žena nemá čiernu linku okolo očí a omietku na tvári, tak je nevýrazná? Ja ju skôr nazvem jemná. V podstate každá prirodzená blondínka je jemná. A mne práveže príde divné, keď sa vyrazne nalíči. Rozumiem, ak si zvýrazní obočie, lebo jej zaniká, ale aj to chce cit, nie že porcelánová bábika a obočie ako indianka. Všetko je o zvyku a normálna je práve tá ako to nazývas "nevyraznost". Len sme si už akosi odvykli. Tak isto aj tie šediny. Mňa minule potešil jeden kamarát, nevedel, koľko mám rokov a myslel si, že menej a ja mu vravím, čo nevidíš, že som šedivá a on, veď všetky ste ( mysliac baby na treningu), len ony sa farbia a ty to neskryvas. Chlpy na tele, to je fakt každého vec, mne sa to tiež nepáči, ale nebudem sa pozastavovat nad ženou, ktorá sa rozhodla sa neholit. A zuby snáď nepovažujes chýbajúce a pokazené za prirodzené 🙈 Nedovolím si hodnotiť ženu, ktorá má chýbajúce zuby, pretože tam môžu byť naozaj rôzne dôvody a neverím, že nejakú by tešilo mať chrup v zlom stave. To predsa nemôžeš porovnávať s líčením.

sandokanka36
6. apr 2023

malujem sa tak asi raz za tyzden, ale to malovanie u mna spociva akurat tak v tom, ze si dam make up, bb krem a obocie si zvyraznim, to je vsetko, nemam potrebu to nejako hrotit, raz na svadbe kamoske som bola namalovana od vizazistky a teda to som sama seba nespoznavala :/

babulkomale
6. apr 2023

@akvi som cakala kedy to pride, ako super mlado vyzeras, podla teba preto ze sa nemalujes a nefarbis vlasy.
Ja sa malujem odjakziva, nie, ziadna omietka ani ohava na nespoznanie. A uz mi hadali aj pubertaci o cca 9 rokov menej.
Vlasy si farbim odjakziva.
Nerobim halo ani ked sa nenalicim do prace ale samozrejme vyzeram lepsie nalicena.
Kazda zena vyzera lepsie nalicena s PRIMERANYM mejkapom ako bez neho.
Ano, prirodzena blondina vyzera nevyrazne z mojho pohladu. Suhlasim ze musi mat mieru v liceni, lebo ked si nalici aj oci aj lica aj pery tak Marfusa suviks.
Takze ano treba to vediet.
S tymi zubami mi to napadlo konkretne podla jednej zeny...razi prirodzenu krasu ( ona si mysli ze je) ale realne je to skor zanedbanost. Nebolo jej treba trapne kremy, uz jej netreba deodoranty a uz ani zuby 🤦

Ano, viem ze ty a kamosky sa o seba starate.

katka700
6. apr 2023

@babulkomale Prirodzené telesné ochlpenie ti pripadá odpudive lebo sme viac než 30 rokov 'masirovany' fotkami dokonale hladkých tiel. Keď niečo vidíš stále tak to mozog začne považovať za ideál/normu. Zažila som éru keď sa na kúpalisko chodilo s chlpatymi nohami, všetci to považovali za normálne a nikto to neriešil. Potom chytraci v kozmetickom priemysle usúdili že treba zvýšiť zisky a začala depilacna mánia a trvá dodnes.

lelelienka
6. apr 2023

@katka700 niekedy si vravm, ze by sa to mohlo vratit, usetrili by sme kopu casu, nervov aj penazi 😂 v tomto to chlapi maju lahke

akvi
6. apr 2023

@katka700 presne. Ja teda som zažila ešte éru, keď mať chlpy pod silonkami nebolo nič nezvyčajné. Všetky moje staršie kolegyne to tak mali, naša generácia s tým holenim všetkého vlastne vo veľkom začala.

akvi
6. apr 2023

@babulkomale nie, super a mlado vyzerám preto, lebo som v prvom rade prijala to, ako vyzerám, a v druhom rade sa o seba starám. Ale nie v zmysle maskovania niečoho. Kedysi ako pubertacka som sa hanbila za svoje pehy a dala by som všetko možné aj nemožné za to, aby mi zmizli, resp aby som ich niečím mohla zakryť. Potom som si našla chlapa, ktorý mi povedal, že miluje moje pehy a že nech sa neopovazim s nimi niečo vymýšľať. A tak je to so všetkým. Prijať sa aj s nedostatkami, ktoré pre niekoho môžu byť krásne. A ešte raz, ja vôbec nemám potrebu hodnotiť ženy, ktoré sa maľujú. Je to ich vec, ak sa tak cítia krásne a pomôže im to v dobrom pocite, tak nech sa kľudne maľujú, ja nepochybujem o tom, že sa dá kadečo dobrým líčením vylepšiť. V konečnom dôsledku ide ale vždy o to, ako je s tým dotyčná vysporiadana.

kofa77
6. apr 2023

ja sa malujem velmi jemne, no makeup makeup, ale len do prace, inak som celkom vyrazny typ, kontrastny, takze som v klude aj bez, mimo prace.
ale cim som starsia, tym tych sminiek je menej, skor kvailtne HE znacky. ale mam toho malo, jedna tasticka. podla mna mladost znesie vela, aj makeupu, ale cim je zena starsia, tam treba uberat, ale davat pozor na peknu pestovanu plet, vlasy, ZUBY.
a aj nenamalovana ked si da vyraznejsi ruz, staci len ten, tak hend prekukne. aj tu na tych fotkach, ak by si dali zeny len ruz, hned vyzeraju zivsie.

kocurikpupcek
6. apr 2023

Nič proti tým ktoré sa nemaľujú, veď každá sme iná. Iný typ práce, štýl a vkus. Ale moja svokra mi raz hlesla: " načo sa maľuješ, veď už si vydatá." 😳🤦‍♀️
Som ostala ako obarená. Že to ako čo má byť.😃

babulkomale
6. apr 2023

@katka700 vies co bez ohladu na chytrakov, myslim ze je aj taky protismerny trend chlpov, nie? Nemyslim ze sa holi kazdy/kazda.
Vo velkej casti sveta sa ochlpenie odstranuje starocia. Navyse som nepisala ze je to odpudive. Pisala som ze je to tiez prirodzenost ako aj "naha" tvar s pupakmi, flakmi a kruhmi pod ocami. Ale ze tato prirodzenost akosi malokomu vyhovuje.
Isla by si na kupko s bobrom trciacim z plaviek alebo nohami pokrytymi dlhymi ciernymi chlpami, ak by ti take rastli? Len sa pytam, lebo nevidam to nejako.

valeria_h
6. apr 2023

Ja sa líčim, ale moje líčenie znamená BB krém a riasenka. To je všetko. Občas lesk bezfarebný alebo na zvláštne príležitosti rúž, ale nemám to rada.

floki1994
6. apr 2023

Ja sa tiez nemalujem..manzel to na mne vobec nema ani rad (ked sme isli na svadbu oslavu dala som aspon make spiralu a ruz), ze sa mi to nehodi..a ma pravdu 😊 ja vyzeram ako dievcatko, plet mam peknu, vyrazme modre oci cize nic extra netreba 🙂 kazdemu ako sa hodi a hlavne aby sa dobre clovek citil 🙂

katka700
6. apr 2023

@babulkomale Nevidas to často lebo je veľký mediálny a sociálny tlak na hladkú pokožku. Keby si žila v ére chlpatých nôh tak by ťa nenapadlo že na chlpatých nohách je niečo divné. Teraz je v obľube odvolávať sa na časť sveta kde je tradicia depilácie cukrovou pastou. Otázka je či sa táto tradícia v danej časti sveta praktizovala kontinuálne a či sa týkala všetkých vrstiev obyvateľstva alebo len určitých skupín. Med či cukor boli tak trochu luxusnejšie potraviny a zrejme nie každá žena si ich mohla dovoliť míňať v množstve potrebnom na pravidelnú celotelovu depiláciu. Odvolávat sa na túto tradíciu je také vyzobavanie hrozienok z koláča.

babulkomale
6. apr 2023

@katka700 ja sa nepotrebujem na nic odvolavat, je to tak ze miliony ludi sa depiluju po starocia.
Kludne nech si hocikto chodi chlpaty, mne je to jedno.
Ked to nie je pazucha mojho muza... 😃

Strana
z4