Je tu ešte nejaká žena, ktorá sa vôbec nemaľuje?
Ahojte. Som 25ročné dievča, už mamina. Momentálne na RD. Vždy som bola taká "panička" ako malá som sa rada parádila, mama mi štrikovala a šila rôzne pekné doplnky.. keď som mala tak 13/14 a moje spolužiačky sa začali maľovať (špirála lesk) tak moja mama mi stále hovorila, že ja to nepotrebujem, že som prirodzene pekná.. samozrejme, že v tej dobe som nemala peniaze na také veci, tak som to len prijala.. potom keď už som sa mohla maľovať a kupovať si malovátka, tak som sa vlastne ani nechcela, lebo ma ľudia poznali tak prirodzene.. a nejak som to neriešila.. po škole som začala pracovať, pracovala som v DSS s hendikepovanými mladými ľuďmi, čiže zasa som sa nemalovala, lebo nebolo prečo.. teraz som doma s dieťaťom. (Bola som namaľovaná presne 2x v živote - na svadbe a stužkovej) Keď ideme na nejakú spoločenskú udalosť, tak jasné, urobím si vlasy, dám dokopy pleť (maska, krém) ale nič iné žiadny makeup, linka, maskara.. starám sa o seba klasicky, trham obočie, dávam si peeling, len sa nemalujem, doma nemám ani jednu takúto "skrášľovaciu " vec.. a mám dilemu, či by som nemala začať aspoň pátrať po niečom, čo budem vedieť, že mu bude sedieť na tvári..ak náhodou.. ja sa cítim sebavedomo a pekne aj bez toho, vôbec mi nevadí, že nezakryjem nedokonalosti, lebo aj tak ma každý pozná takto... 🤷🏽♀️
@lelelienka
@martul no ono to tak byva. ja mam kamosku kozmeticku, kozmetika ma bavi, prakrat som niekoho nalicila a teda komunikujem s vizazistkami, cize poznam taketo situacie.
ono je dost chyba, ze ak sa nelicite, date sa na neju prilezitst nalicit, uz aj preto, ez sa v tom dobre necitite, tiez mozete mat an neico neodhalenu alergiu, co sice moze mat aj zena, co sa lici, ale u tej sa neico take prejavi uz skor, uz o tom vie. tiez napr ja ked som mala obdobia, ze som sa licila vlmei malo a potom som zacala, mala osm tendeciu suchat si nalicene oci. v obodbiach, ked som sa licila som to nikdy neorbila. cize je to nezvyk.
a dlasia vec je, ze nieco, vdaka comu je vizazistka niekedy az taka "rozpoltena" su zeny, copridu a povedia, nelicte ma moc. kym sa moze pouzit viac produktov, len licneie jemnejsie, tak este ok, no ak niektora povie, nalicte mi oci,a le nedajte maleup, pripadne neico podobne. tak potom praca vizazistky nemusi yzerat dobre. aj makeup je sucastou kompletnej vizaze. samozrejme da sa ouzit lahsi. no ak sa neda, oci nalicene, tvar posobi flakato, kruhy pod ocami. celkova vizas potom nie je ok. a toto moze zas posobit ako negativna reklama pre vizazistku.
Ja sa napriklad malujem (ak sa to da tak nazvat) ale tak uplne jemne, lebo to vlastne ani poriadne neviem. Priznam sa bez hanby. Ked si dam mejkap tak mam pocit ze mi vidno kazdu ciarku a kazdy por, mam dost suchu plet tak sa to len zvyrazni. Neviem no...nasla som jemny makeup pre suchu plet, nieco ako bb crem, dam si spiralu a to je vsetko.
@miroslava21 minule som skusila MAC face and Body a vyzera byt fajn. no mam na leto tmavsi dotien a preto ho nemam odskusany, tiez mam z Azie - korejske Cushion makeupy. su vlemi lahke a rzjasnujuce. no vsetko to neico stoji. MAC je skor drahsia znacka a tie Cushion tiez stali, anvyse z Azie to ide mesiac a treba objednat tusim nad 60e. inak aj Loreal ma serum. tieto prdukty moc nekryju, len zjednotia plet. tie Azijske maju navyse vysoke SPF.
Ja mam 33 a nelicim sa,ale o pleť sa starám. Kým som bola mladsia ešte tak som sa maľovala ale už ma to tak neláka 😃a tiež nemám rada pocit niečoho na pleti. A môjmu mužovi to vyslovené vadí takže ani nemám dôvod 😃
Nemalujem sa, nebaví ma to a nevidím dôvod zabijat tým čas.
Ja sa nemalujem mam 44 a som uplne v pohode s tym co mam plet mam bezchybnu (a to pisem pri vsetkej sebakritike) jedine ak tak na nejaku oslavu to max spirala a ceruzka na obocie viac nic. Ziadny makeup vlastne ani doma nemam 🤷♀️... Myslim ze ak ma zena zdrave (nie prehane) sebavedomie nema potrebu sa skryvat za maskou... Aspon ja to takto vidim... Neriesim ci si ini myslia ja viem kde je pravda co sa mna tyka a nazor inych ma jednoducho nezaujima 🤷♀️
@babulkomale za seba môžem povedať, že vzťah k starostlivosti o pleť mam viac nez dobrý. Jedine k dekoratívnej nemám žiaden. Škoda peňazí 😁
Ale každý má také tie svoje "rituály" rannej a večernej hygieny 🙂
Joj hej. Zabudla som na obočie. To si musim “dokresliť”. Keďže aj tam už zašla psoriaza a “polovica” obočka mi vyprchala.
A ja len dodam. Jasne ze namalovana nemusi byt zmachlena kraslica. Ale neraz som videla aj odmalovanu zienku a vyzerala teda ovela krajsie. Prirodzenejsie.
@zuziiiii obdivujem ze ides sem s kožou na trh - fotka.
Aj sa mame nejako vyjadrit?
Mam 36 rokov - nemalujem sa a ani mi to nechyba Mam rada prirodzenost a navyse, aj moj manzel hovori, ze sa nemusim malovat. Nemam na to cas pri 2 detoch a podla mojho manzela to ani nepotrebujem. Citim sa dobre nenamalovana a nie som vo svojej kozi, ked som namalovana. Malujem sa prilezitostne, len ked sa idem stretnut s rodinou napr.rodinne oslavy alebo sa namalujem, ked ideme na navstevu - aj to nie vzdy.
ja mam co chvila 37 a vobec sa nemalujem
@babulkomale však mám aj v profile fotku
Na fotke vidno šediny len preto som ju sem dala , že zatiaľ neriešim šediny,beriem teraz taký vitamín proti sedinam tak uvidím či pomôže 😉
A ináč bez dermacolu mám krajšiu pleť, dávnejšie som upchavala póry BB krémom dermacolom a odkedy nepoužívam nič je to lepšie 🤩
Ja..ako nast rocna som sa trosku malivala ale len usta mihalnice makeup nikdy neidy som akne nemama ani v puberte
@babulkomale tak to máš veľmi skreslené predstavy. To je akoby si napísala, že žena, čo nechodí oblečená podľa najnovšej módy, chodí holá. Proste falošná kauzalita. Ženy, ktoré sa nelíčia, tak môžu mať napríklad nejaký problém s pleťou a dekoračná kozmetika tieto problémy zhoršuje. Ja napríklad sa cielene vyhýbam chémii a snažím sa eliminovať množstvo prípravkov, ale predstav si, že aj dvojfázové čistenie robím, aj nejaké to sérum mám a bez kvalitného krému z domu tiež nevychádzam. Ja chápem ženy, ktoré sa maľujú, nijako nemám potrebu ich hodnotiť a už vôbec nie vyvodzovat falošné závery. By ma zaujímalo, ako si prišla na to, že žena, ktorá sa nelici, tak sa o seba nestará. Ja si napríklad ani vlasy nefarbim, som šedivá. Ale čuduj sa svete, umyť si ich umyjem, aj sa ucesem, ku kadernícke chodím tiež pravidelne. Presne tento istý "stereotyp" vnímam voči šedinam. Šedivá=nestará sa o seba 🙄🤷 Trochu otvoriť myseľ by neuškodilo a zbaviť sa tej potreby hodnotiť.
to je tak... ani jedna, čo sa nemaľuje nenapísala ostatným, aby tiež prestali, aby našli sebavedomie bez make upu, alebo niečo podobne. Ale. Ak sa nemaľuješ, tak na 99 percent si škaredka, vypapkaná a trochu Dermacolu by ťa nezabilo... 🙈🙈🙈
Inak k tomu že chlap povie žene nech sa nemaluje, že jej to není treba, väčšinou to vravia len preto aby ste sa prestali páčiť iným chlapom ..
@dharmasanata som to prečítala doma nahlas. Manžel odkazuje, že si na to prišla, ale radšej to zmaž, je to tajomstvo. 😂😂😂 Vraj hej, chlapi sa obetujú, radšej pozerať na ohyzdu, ale majú istotu, ze im ju iný nešmykne. P.s. dá sa potom použiť aj "pleasure bag". 😂😂😂
@galganka Detto, aj ja mam takeho doma. Aspon viem, preco ma stale obijma - to aby sa nemusel na mna pozerat :D
@sonnenshein majn got, ozaj... 😂😂😂
@zelenakobyla123 Ja som nenapisala "skareda", to su tvoje slova🤷♀️
@sonnenshein fakt 40?krasna žena. A to mne sa nepáčia krátke vlasy na ženách ale tebe veľmi pristanú a si naozaj veľmi pekná 🙂

@bessie12 ono to aj rozdiel je samozrejme. Ale suvisi to. Zena co nema zaujem o kozmetiku, starostlivost o seba, vztah k liceniu, vacsinou nepouziva ani speci kozmetiku. Stretla som takych zien dost pocas zivota.
Ale su samozrejme vynimky, aj spindiry co sa nalicia ale neodlicia do postele 🤷