icon

Kedy ste si prestali farbiť šediny?

28. máj 2025

Ahojte, komplet šedivá som od 35 rokov, genetika. Brat ošedivel ešte skôr.
Ide mi na 50tku, už ma to popravde nebaví, stále riešiť odrasty, farbiť. Šediny mám také "viacodtieňové", teda podľa mňa to nevyzerá zle.
Ste tu také, čo ste sa prestali farbiť? V akom veku? Alebo vaše mamy a babky? 👩‍🦳

minenkaa
28. máj 2025
@zooeynka

@minenkaa nic v zlom, ale tvoj si len proste zvykol. A dieta to posudit nevie.

@zooeynka prečo by to decko nevedelo posúdiť a muz si nezvykol mám svoje vlasy štyri mesiace

rude_baby
28. máj 2025

Mne sa ten trend sedivých vlasov páči, ale je pravda, že keď si to nechá niekto, kto sa oblieka ako dôchodca, tak to fakt pridá roky 🤣

sevrin
28. máj 2025
@vroni

@sevrin, 🤣🤣🤣 pobavil si. Tie fotky sú čistý fake. Pod tým nánosom makeupu sa môže ukrývať od tridsiatničky po babičku ktokolvek. Baba má zvýraznené vrasky okolo očí (asi majú evokovať vek), ale pleť na licach napnutu do absolútnej dokonalosti, proste toho je ťažko spracovaná fotka v reále by si tu babu nespoznal (ani ja, len si nerobím iluzie o autenticite fotiek tvorených AI)

@vroni ale baví ma ako tebou zmieta závisť že ty vo svojom veku vyzeráš o 20 rokov staršie 😂

biba_18
28. máj 2025

pozrite si všetky napr. nikol johnson - či niekomu nepristanú šediny. alebo keď je nalíčená, ako dobre vyzerá monika exlerová…

zuzubb007
28. máj 2025
@biba_18

pozrite si všetky napr. nikol johnson - či niekomu nepristanú šediny. alebo keď je nalíčená, ako dobre vyzerá monika exlerová…

@biba_18 nič v zlom ale kukla som si tu Nikol, a mala som malo od infarktu, má otrasné tie vlasy, navyše jej to pridáva mega vek

biba_18
28. máj 2025
@zuzubb007

@biba_18 nič v zlom ale kukla som si tu Nikol, a mala som malo od infarktu, má otrasné tie vlasy, navyše jej to pridáva mega vek

@zuzubb007 mne sa mega páči a kopec ľuďom na svete, má 1,14 miliona sledovateľov iba na yt ☺️

vroni
28. máj 2025
@sevrin

@vroni ale baví ma ako tebou zmieta závisť že ty vo svojom veku vyzeráš o 20 rokov staršie 😂

@sevrin, hlavne ti závidím tvoje jasnovidecke schopnosti a sarm.

vroni
28. máj 2025
@biba_18

@biba_18, pozrela som. Je vizážistka a stylistka, jasné, že sa vie upraviť. Ale úprimne, na tých nových fotkách by som jej veľmi spontánne tipla o desať rokov viac než skutočne má. A teda podľa môjho skromného názoru by jej tmavé vlasy (aké pôvodne aj evidentne mala) pristali viac, nie len že by jej ubrali z veku ale aj zjemnili tvár.

minenkaa
28. máj 2025

Vysvetlí mi niekto prečo niekomu vadia šedivé vlasy ,veď to je to iste ako vrásky ,celulitída ,pigmentove fľaky úplná súčasť tela,starnutia ,života . Prečo by päťdesiat ročná zena nemala mať šedivé vlasy

matkahelka
28. máj 2025
@minenkaa

Vysvetlí mi niekto prečo niekomu vadia šedivé vlasy ,veď to je to iste ako vrásky ,celulitída ,pigmentove fľaky úplná súčasť tela,starnutia ,života . Prečo by päťdesiat ročná zena nemala mať šedivé vlasy

@minenkaa pretoze nie kazda zena chce v 50 vyzerat na 60. zeny cvicia, zdravo sa stravuju, davaju si odstranit pigmentove flaky, atd. a FARBIA SI VLASY.

vroni
28. máj 2025
@minenkaa

@minenkaa, vôbec si nemyslím, že niekomu šedivé vlasy vadia. Ale snažíme sa udržať mladé, krásne, svieže, dynamické... Prečo vlasy "môžu" byť prirodzene šedivé, ale na ksichte kilo make upu, aby nebolo vidno ani skvrnku ani vrasocku? Šediny sú ok, vrásky nie? Prečo?

matkahelka
28. máj 2025
@biba_18

@biba_18 prvu menovanu nepoznam, monika exlerova na starych fotkach, kde mala nafarbene melirovane vlasy vyzerala oooooooovela lepsie ako teraz s tymi sivymi. strasne jej tie vlasy pridavaju na veku.

minenkaa
28. máj 2025
@matkahelka

@minenkaa pretoze nie kazda zena chce v 50 vyzerat na 60. zeny cvicia, zdravo sa stravuju, davaju si odstranit pigmentove flaky, atd. a FARBIA SI VLASY.

@matkahelka toti ja chápem keď to zena berie na seba ,aké ako tu boli písané,že zeny by si mali farbiť vlasy,také zeny sa mužom nepáčia alebo ,že šedivé vlády pridávajú vek,účes,celkove vyžarovanie,postoj človeka to ovplyvňuje ako človek vyzerá

minenkaa
28. máj 2025
@vroni

@minenkaa, vôbec si nemyslím, že niekomu šedivé vlasy vadia. Ale snažíme sa udržať mladé, krásne, svieže, dynamické... Prečo vlasy "môžu" byť prirodzene šedivé, ale na ksichte kilo make upu, aby nebolo vidno ani skvrnku ani vrasocku? Šediny sú ok, vrásky nie? Prečo?

@vroni na ten makeup neviem,nikdy som sa namaľovaná a vrásky ,sú ok ,teda podľa mňa
Nie je tento trend mladosti už nejako moc vyzdvihovaný ?

minenkaa
28. máj 2025

Naozaj nie je to už moc byt silou mocou mladý?Chapem cvicit,zdravo sa stravovať ,ale aj to starnutie si treba vedieť užívať

biba_18
28. máj 2025
@matkahelka

@biba_18 prvu menovanu nepoznam, monika exlerova na starych fotkach, kde mala nafarbene melirovane vlasy vyzerala oooooooovela lepsie ako teraz s tymi sivymi. strasne jej tie vlasy pridavaju na veku.

@matkahelka keď mala nafarbené vlasy tak mala o 10-15 rokov menej…

vroni
28. máj 2025
@minenkaa

Naozaj nie je to už moc byt silou mocou mladý?Chapem cvicit,zdravo sa stravovať ,ale aj to starnutie si treba vedieť užívať

@minenkaa, hm, čo ja viem? Možno aj je, ale tak ... Krémy proti vráskam či farby na vlasy poznali už starí egyptania. Asi nám je túžba byť naveky mladými do istej miery prirodzená. A šedivé vlasy tie roky nemilosrdne pridajú (alebo ukážu? Netuším). Aj chlpaté nohy a podpazušie sú prirodzene a napriek tomu sa väčšina žien dobrovoľne podrobuje diktátu hladkej kože. A to ma ešte menej logiky, ani z toho nevyzerajú mladšie (aj keď lepšie asi áno). Asi je prudko individuálne, čo si necháme "nakazat"

natalienka12
29. máj 2025

Nerozumiem tomuto trendu. Zijeme v dobe, kedy mame k dispozicii moderne profesionalne farby na vlasy, mame mozmosti, o akych nase babicky a prababicky ani nesnivali. Je v poriadku, ak sa najde par zien, ktore plavaju proti prudu a nechaju sa byt dobrovolne sedive. Ako ta Monika Exlerova, nuz nevie ako zarobit na instagrame, tak sa vycapi sediva. Nechapem, ako nejaku zenu okolo 40-ky uz nemoze “bavit” sa farbit. Ved raz mesacne idem ku kadernicke, posadim sa a ona pracuje, farbi, fuka, zehli. Pre mna je to uzasny relax. Keby som mala cas, chodim ku kaderke aj kazdy tyzden. Ved to je sucast starostlivosti o seba, tak ako aj nechty ci pedikura. Sedive vlasy strasne, ale brutalne strasne, nemilosrdne pridaju kazdej zene vek. Niektorej 5, niektorej aj 20. Autorka: ak mas mladsieho muza, vekovo, a este aj pises, ze ked sa oholi vyzera este mladsie, tak sa prosim neprestan farbit, zacni sa farbit profesionalne v salone. Tie drogeriove farby uz na sediny nechytaju dobre, sedivy vlas je velmi komplikovany, treba odbornika aby urobil peknu farbu bez flakov.

nyusika
29. máj 2025
@natalienka12

Nerozumiem tomuto trendu. Zijeme v dobe, kedy mame k dispozicii moderne profesionalne farby na vlasy, mame mozmosti, o akych nase babicky a prababicky ani nesnivali. Je v poriadku, ak sa najde par zien, ktore plavaju proti prudu a nechaju sa byt dobrovolne sedive. Ako ta Monika Exlerova, nuz nevie ako zarobit na instagrame, tak sa vycapi sediva. Nechapem, ako nejaku zenu okolo 40-ky uz nemoze “bavit” sa farbit. Ved raz mesacne idem ku kadernicke, posadim sa a ona pracuje, farbi, fuka, zehli. Pre mna je to uzasny relax. Keby som mala cas, chodim ku kaderke aj kazdy tyzden. Ved to je sucast starostlivosti o seba, tak ako aj nechty ci pedikura. Sedive vlasy strasne, ale brutalne strasne, nemilosrdne pridaju kazdej zene vek. Niektorej 5, niektorej aj 20. Autorka: ak mas mladsieho muza, vekovo, a este aj pises, ze ked sa oholi vyzera este mladsie, tak sa prosim neprestan farbit, zacni sa farbit profesionalne v salone. Tie drogeriove farby uz na sediny nechytaju dobre, sedivy vlas je velmi komplikovany, treba odbornika aby urobil peknu farbu bez flakov.

@natalienka12
problém môžu byť financie - cena za toto je 100 a viac eur.
Problém môže byť to, že si nevedia zmenežovať čas a nechcú si nájsť tie dve-tri hodiny.
Problém môže byť to, že nemajú dobrú skúsenosť s kaderníčkami
A určite existuje aj viac iných dôvodov.

Ale fakt je, že všetko tebou vyššie spomenuté zvládnu raz za 4-6 týždňov ľavou zadnou aj doma za pár eur.
A kým im pôsobí farba, ak chcú, stihnú uvariť jednoduché jedlo/umyť kúpeľňu/pozrieť si niečo v telke....alebo x iných vecí

0silvia0
29. máj 2025
@natalienka12

@natalienka12 ja napriklad neznasam sediet u kadernicky, pre mna to relax nie je, ale strata casu. Moje sedive odrasty si nafarbim doma raz za 3 tyzdne hennou.

biba_18
29. máj 2025
@natalienka12

@natalienka12 mňa to napr. oberá o čas. ja sa chodím iba strihať, žiadne fúkanie, aj farbila som sa doma ... ani na nechty nechodím ku nechtárke, robím si ich doma ...

biba_18
29. máj 2025
@nyusika

@natalienka12
problém môžu byť financie - cena za toto je 100 a viac eur.
Problém môže byť to, že si nevedia zmenežovať čas a nechcú si nájsť tie dve-tri hodiny.
Problém môže byť to, že nemajú dobrú skúsenosť s kaderníčkami
A určite existuje aj viac iných dôvodov.

Ale fakt je, že všetko tebou vyššie spomenuté zvládnu raz za 4-6 týždňov ľavou zadnou aj doma za pár eur.
A kým im pôsobí farba, ak chcú, stihnú uvariť jednoduché jedlo/umyť kúpeľňu/pozrieť si niečo v telke....alebo x iných vecí

@nyusika ja napr. si čas viem zmanažovať - ale nechcem.

jana_eyre_2
29. máj 2025
@biba_18

@natalienka12 mňa to napr. oberá o čas. ja sa chodím iba strihať, žiadne fúkanie, aj farbila som sa doma ... ani na nechty nechodím ku nechtárke, robím si ich doma ...

@0silvia0
@biba_18 tiež neznášam kadernícku, nikdy som to ako relax nebrala, ale skôr ako návštevu lekára.. musím sa objednať, musím tam.sediet a musím čakať kým sa niečo spraví, premna je to hrozna otrava, neviem sedieť na mieste.. chodiť takto raz za mesiac by ma porazilo.. striham sa sama, nefarbim vôbec a nemám pocit že by som vyzerala tak hrozne ako to tu niektoré ženy opisujú akoby som vyzerala ako ježibaba kvôli sedinam..

Nech si robí každý so svojimi vlasmi čo chce.. keď som bola pubertacka, každý mal pocit že mi musí hovoriť ako majú vyzerat moje vlasy keď som si ich dala na tmavomodro.. v 40tke ma už rozhodne nemusí nikto poučovat čo na hlave nosiť mám.. komu sa nepáči aké mám vlasy, nech sa pozerá len na seba a bude spokojný.. 🤷🏻‍♀️

Nikdy som nepochopila tieto posudzovania výzoru iných žien a riešenia akoby mali vyzerať..

Hlavne že na chlapoch každý šediny chváli a nikomu to nepríde divné..

biba_18
29. máj 2025
@jana_eyre_2

@0silvia0
@biba_18 tiež neznášam kadernícku, nikdy som to ako relax nebrala, ale skôr ako návštevu lekára.. musím sa objednať, musím tam.sediet a musím čakať kým sa niečo spraví, premna je to hrozna otrava, neviem sedieť na mieste.. chodiť takto raz za mesiac by ma porazilo.. striham sa sama, nefarbim vôbec a nemám pocit že by som vyzerala tak hrozne ako to tu niektoré ženy opisujú akoby som vyzerala ako ježibaba kvôli sedinam..

Nech si robí každý so svojimi vlasmi čo chce.. keď som bola pubertacka, každý mal pocit že mi musí hovoriť ako majú vyzerat moje vlasy keď som si ich dala na tmavomodro.. v 40tke ma už rozhodne nemusí nikto poučovat čo na hlave nosiť mám.. komu sa nepáči aké mám vlasy, nech sa pozerá len na seba a bude spokojný.. 🤷🏻‍♀️

Nikdy som nepochopila tieto posudzovania výzoru iných žien a riešenia akoby mali vyzerať..

@jana_eyre_2 ako, ja nemám šedivé vlasy tak neviem ako by som to brala ak by som mala - ale mne sa naozaj úprimne páčia tie ženy ktoré som spomenula - a mne teda nepripadajú staršie len preto že majú šedivé vlasy...

nyusika
29. máj 2025
@biba_18

@nyusika ja napr. si čas viem zmanažovať - ale nechcem.

@biba_18 to je v poriadku, reagovala som na konkrétny komentár.
Nie všeobecne

beronsche
29. máj 2025

Autorka - moja babka prestala farbiť po 80-tke. Má krásnu sedivu farbu, vyzerá to lepšie. Najmä však preto, že má tak riedke vlasy, že mala vzdy zafarbenu aj pokožku hlavy..

Podľa mňa šedivé vlasy na bežnej žene v relatívne mladom veku, roky pridávajú. Napriek tomu, že niektoré influencerky vyzerajú fajn, ešte som reálne nestretla ani jednu, u ktorej by to bolo inak. Ale zase, ak im to nevadí, dobre pre ne, o starosť menej. 🙂
Inak, zle vyzerá, aj ak si žena necháva centimetrové odrasty, lebo sa jej nechce vlasy si farbiť..

Ja sediny tiež mám, zatiaľ nie komplet, ale pribúdajú.
Vlasy si hennujem už cca 10rokov, robím to doma, takto mi to vyhovuje, na šedivé rozhodne prejsť neplánujem..

jana_eyre_2
29. máj 2025
@biba_18

@jana_eyre_2 ako, ja nemám šedivé vlasy tak neviem ako by som to brala ak by som mala - ale mne sa naozaj úprimne páčia tie ženy ktoré som spomenula - a mne teda nepripadajú staršie len preto že majú šedivé vlasy...

@biba_18 ja mám sestru a kamarátku, ktore majú komplet biele vlasy.. sestra mala kedysi čierne, prestala si ich farbiť a časom jej úplne zbeleli.. podľa mňa to vyzerá super, mne sa veľmi páči.. kamarátka bola svetlá blondína, takže jej moc nie je vidno zmena, podľa mňa vyzerá tiež veľmi pekne.. dôležité je mať upravený účes, nerozumiem ako toto ešte niekto vôbec môže riešiť v časoch keď ľudia majú dúhové, fialove a zelené vlasy.. fakt od výmyslu sveta ale šediny sú zakázané 😵‍💫 ja mám teda len zatiaľ nie nejaké extra sediny, ešte stále mi vravia slečna keď ma oslovia cudzi ľudia 😅 tiez uvidím ako sa rozhodnem keď bude sedin viac, ale ak sa rozhodnem farbiť určite to nebude preto že niekto na nete povedal že to je škaredé.. a možno budem tiež bielovlasa alebo si dam fialové hviezdičky 😆

u2jana
29. máj 2025
@jana_eyre_2

@0silvia0

@jana_eyre_2 presne o tom sme sa minule v praci cez obed rozpravali. Chlapi po 35, zacinaju sediviet, a pokial sa stale o seba staraju, cvicia, dobre sa obliekaju vyzeraju dobre, nik neriesi, ze sa musia farbit.

My, zeny, to mame ine. Vidis to aj tu, cudzie zeny, ktore sa navzajom nikdy nevideli, sa dokazu uz len z principu zhodit jedna druhu, lebo farbit sa musi, inak si zanedbana stara babka 🤦🏻‍♀️

jana_eyre_2
29. máj 2025
@u2jana

@jana_eyre_2 presne o tom sme sa minule v praci cez obed rozpravali. Chlapi po 35, zacinaju sediviet, a pokial sa stale o seba staraju, cvicia, dobre sa obliekaju vyzeraju dobre, nik neriesi, ze sa musia farbit.

My, zeny, to mame ine. Vidis to aj tu, cudzie zeny, ktore sa navzajom nikdy nevideli, sa dokazu uz len z principu zhodit jedna druhu, lebo farbit sa musi, inak si zanedbana stara babka 🤦🏻‍♀️

@u2jana presne..

beronsche
29. máj 2025
@u2jana

@jana_eyre_2 áno, základ je mať pekný, udržiavaný účes.

Väčšina sedivých žien však nefarbi, lebo jej na tom nezalezi (teda tak to zvyčajne pôsobí..), rovnako ako na peknom účese.
Asi odtiaľ pramení presvedčenie, že šedivá žena = neupravená..
Čo samozrejme nie je pravidlom.
@u2jana ak sa bavíme všeobecne, je to zhadzovanie?