icon

Koľko sprchovania je dosť?

otec80
9. mar 2025

Chcem sa poradiť, lebo mi je trápne preberať to s manželkou. Ja sa sprchujem každý deň ráno, je to taká moja celoživotná rutina. Manželka ale nie, vlastne ani neviem, ako často sa sprchuje, ani to neviem zistiť. Každopádne mám pocit, že je tak trochu špindíra, a sprchuje sa možno každý druhý-tretí deň. Chápem, že u ženy je to náročnejšie kvôli vlasom, ale aj tak si neviem predstaviť, že by som sa nesprchoval každý deň. Preto sa pýtam prítomných dám, ako to majú ony - pomôže mi to zorientovať sa. Ďakujem za pomoc s týmto delikátnym problémikom 🙂.

momusik
9. mar 2025

Kazdy vecer aj muz aj syn, aj vlasy si umyjeme

earlgrey
9. mar 2025

@makulienka1 ani pindu si každý deň neumývaš? 🤔

candii
9. mar 2025

Sprchujem sa každý večer. Vlasy si umyvam cca každý tretí deň

judar
9. mar 2025

@makulienka1 ano je to sice pravda ze tak ludia bezne funguju ale ...🫣 Radsej si to sem nemala o sebe pisat lebo ta tu zlyncuju ze si humusacka

makulienka1
9. mar 2025

@judar nech si kopnú. Ja mám svedomie aj pazuchy čisté. 😄

sense
9. mar 2025

A predtým ako sa stala manželkou si nevedel že sa sprchuje každý tretí deň? Nikdy ste neboli spolu na dovolenke?

domkakvet
9. mar 2025

@otec80 sprchujem sa kazdy den. Vlasy si neumyvam kazdy den.

1mata
9. mar 2025

@otec80 večer pre spaním. Keď je teplo, aj ráno aj večer a niekedy aj počas dňa.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
avanka
9. mar 2025

@jamimo ja pracujem v CSS a u nás sa klientky sprchuju každý deň. V lete aj 2 krát, keď chcú a pri menzese je to samozrejmosť,že aj viac krát.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
bonboniera
9. mar 2025

@makulienka1 hej aj vlasy mas určite po týždni čisté a voňavé … tieto “ja sa nepotim, ja nesmrdim” typy sú najlepšie, by som bola zvedavá co by povedalo okolie ;)

zeldia
9. mar 2025

@otec80 sprchujem dvakrát denne rano po wc🙂 večer pred spaním. Vlasy umývam dvakrát za tyzden. Holím sa tiež dvakrát do týždňa v lete každé tri dni. Tak snáď ti to pomôže 🙂

avanka
9. mar 2025

@majo111222 si predstav..v CSS máme ženy od 22 rokov vyššie, nie všetky sú len pre dochodcov

majo111222
Odpoveď bola odstránená
jamimo
9. mar 2025

@avanka super, chválim👍

mantilka
9. mar 2025

Ja sa sprchujem denne aj manžel. Ale viem, že nie každý to robí...či je taký človek špindír kvôli tomu neviem. Vraj to nie je zdravé. Kedysi sa tak nepreháňalo.
Aj som o tom mala s kamoskou debatu, aj som jej dala za pravdu, že to nie je zdravé ale akosi som na tej sprche závislá.
Ono aj ísť spať voňavý, uvoľnený po teplej vode je lepšie.

mantilka
9. mar 2025

@veltraud závisí od toho či sa potíš v noci. Ja som napr. zimomvrivka. Večer sprcha. Ráno sa umývam len pod pazuchami a a antiperspirant, ale sprchu nepotrebujem rano. Iné je to pri menštruácii.

tiezjedna
10. mar 2025

@autor si odpadol od smradu, že už tu nie si??😉

silvike
10. mar 2025

@lion777 Tu vobec nejde o stredovek a dostupnost vody, ale ze nasa pokozka ma prirodzenu barieru voci negativnym vplyvom z okolia a castym sprchovanim vlastne tu barieru nicis, nestiha sa obnovovat, pokozka sa potom moze lahsie vysusat. Akurat minule dermatolog o tom vravel v TV.

kuchynka15
10. mar 2025

@buberova ja to mám tak isto. Mám suchú pokožku a keď sa sprchujem každý deň, tak ma svrbí. Umyjem nohy podpazušie a na intímne partie mám vlhčené obrúsky. V lete kvôli poteniu sa budem sprchovať aj dvakrát denne a budem trpieť svrbením. A natieram sa zakaždým krémom s ureou, trochu to pomáha. Holt, radosti zrelého ženstva.

veronicka1901
10. mar 2025

Kazdy vecer sa vsetci sprchujeme, aj nase dcery kazdy den. V lete, ked je horuco, aj castejsie.

jamimo
10. mar 2025

@silvike na vysušenú pokožku mám raw bambucké maslo alebo mlieko s ureou 😉
PS: genitálie a pazuchy si človek vie umyť aj čistou vodou a telo nemusí byť celé namáčané... nemusí však obťažovať okolie svojim zápachom

silvike
10. mar 2025

@jamimo Ja som len napisala, co vravel dermatolog. Ci sa ti to paci ci nie, je to fakt, prilis caste sprchovanie koznu barieru narusa.

jamimo
10. mar 2025

@silvike však v poriadku, viem že koža má aj PH a vlastný mikrobióm, akú funkciu plní, že sa aj vysúša. Všetko je riešiteľné a asi kvôli suchým predkoleniam si nebudem umývať anál a genitál, pazuchy, vlasy 1x za týždeň 🤷‍♀️ Mala som ekzém viac ako 20 rokov, takže viem o čom píšem. Smrdieť som nikdy nesmrdela a neobťažovala okolie 😉

silvike
10. mar 2025

Neboj, ani ja😉

henka123123
10. mar 2025

Csz tyzden sa sprchujem kazdy vecer(rano nemam na to cas)...a cez vikend sa sprchujem predtym ako ideme do sveta a plus aj vecer pred spanim....cez leto sa aj viackrat za den osviezim a vkasy si umyvam kazdy 3ti den

zazka666
13. mar 2025

@jamimo takto neuctivo by som sa nikdy nevyjadrila o rodičovi. Síce osprchovany, ale zvnútra ti smrdí duša

drobcek100
13. mar 2025

@otec80 každý večer a keď idem ráno mimo domu tiež

drobcek100
13. mar 2025

@jamimo A čo tie mladé dámy, ktoré spia v podprsenke a nohavičkách, ráno vybehnú v krátkych suknickach a ten rybacia odbor okolo nich?